به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری دهمین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه دینی رویش صبح امروز در حوزه هنری برگزار شد.
سید جواد رفائی دبیر اجرایی دهمین دوره جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش در نشست خبری این جشنواره ضمن اشاره به اهمیت رسانه ها در انتقال پیام این جشنواره به مخاطبین گفت: جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش از 27 تا 30 دی در مشهد مقدس و در پردیس سینمای هویزه برگزار خواهد شد.
او ادامه داد: یکی از نکات مهم این جشنواره و تاکیدات ما این است که حتما محل برگزاری جشنواره در مشهد مقدس باشد ضمن آنکه امسال برای اولین بار دبیر خانه جشنواره را نیز به مشهد مقدس منتقل کرده ایم.
در ادامه هادی مقدم دوست دبیر بخش هنری جشنواره ضمن تشکر از اهالی رسانه برای حضورشان در این نشست خبری گفت: استقبال از جشنواره در بخش مستند فوق العاده بوده است آثار دریافتی در بخش های دیگر نیز تعداد بالایی داشته است اما در بخش مستند شاهد استقبال پرشوری بودیم که از کیفیت مناسبی نیز برخوردار بود.
او همچنین گفت: آثار انتخاب شده در این دوره از جشنواره نه تنها در میان آثار دریافتی بهترین بوده اند بلکه به ذات نیز آثار بسیار خوب و قوی هستند در این دوره آثار با کیفیت بسیار خوبی را شاهد بودیم که واقعا موجب خوشحالی همه ما بود.
مقدم دوست ضمن اشاره به تفکیک رده های سنی در این دوره از جشنواره گفت: در بخش متولدین دهه 30، 40 و 50 حضور خوبی داشتیم اما آنچه موجب خوشحالی و شگفتی ما بود این است که در بخش جوانه ها از متولدین دهه 60، متولدین دهه 70 و حتی متولدین دهه 80 نیز شاهد حضور خوبی از فیلم سازان جوان با دغدغه ساخت فیلم های دینی بوده ایم.
او در ادامه تصریح کرد: در رده سنی متولدین دهه 60، 661 عنوان فیلم در بخش متولدین دهه 70، 185 عنوان فیلم و در بخش متولدین دهه 80 سه عنوان فیلم دریافتی داشته ایم که در میان آثار برتر از متولدین دهه 60، 52 عنوان و از متولدین دهه 70 ده عنوان حضور دارند. جشنواره فیلم دینی باعث افتخار می داند این میزان فیلم ساز جوان با انگیزه ساخت آثار دینی را شاهد هستیم و ما به حمایت از این فیلم سازان جوانان با این امید که آیندگان سینمای ایران در زمینه ساخت فیلم های دینی را تشکیل دهند ادامه می دهیم.
زره ساز، قائم مقام دبیر جشنواره رویش نیز ضمن تشریح جزییات اجرای جشنواره گفت: آثار در سینمای هویزه مشهد در سه سالن مجزا اکران خواهد شد. در بخش داستانی 6 باکس اکران، در بخش مستند 8 باکس، در بخش پویانمایی 6 باکس و در بخش بین الملل یک باکس خواهیم داشت.
او ادامه داد: جلسه نقد و بررسی برای فیلم های کوتاه امسال وجود نخواهد داشت چرا که حدود یک سال و نیم است در سینما هویزه مشهد نشست هایی را با عنوان «برداشت کوتاه» به همت حوزه هنری برگزار می کنیم که نقد و بررسی فیلم های کوتاه به صورت اختصاصی و کامل در آن انجام خواهد شد. اما در هر روز از جشنواره یک نشست و یک کارگاه آموزشی اختصاصی برای هر بخش برگزار خواهد شد. اختتامیه جشنواره رویش نیز روز پنج شنبه 30 دی ساعت 17:30 در سینما آفریقای مشهد برگزار خواهد شد.
هم چنین رفائی ضمن اشاره به وجود بخش جانبی بین الملل در جشنواره رویش گفت: امسال ضمن ثبت نام کلیه شرکت کنندگان در یک سامانه الکترونیکی 286 فیلم از 17 کشور به دست ما رسیده است که 11 کشور در میان برگزیدگان وجود دارند که کشورهای امریکا، فرانسه، برزیل، روسیه، عراق، فلسطین، ترکیه، آذربایجان و افغانستان از این جمله هستند.
رفائی در پاسخ به این پرسش که عنوان جشنواره یک جشنواره ملی است پس چگونه آثار خارجی را دریافت کرده است؟ گفت: از دوره هفتم جشنواره رویش بخش بین الملل را به عنوان یک بخش جنبی در دستور کار داشتیم و هدف ما از این کار تمرین بین المللی کردن جشنواره در دوره های آتی بود. به همین دلیل جشنواره رویش در دوره یازدهم به صورت رسمی فراخوان بین المللی خود را ارائه خواهد داد.
هم چنین درصدد آن هستیم که عنوان جشنواره رویش را به صورت «جشنواره فیلم دینی رویش» با حذف عنوان «فیلم کوتاه» ادامه دهیم که در این صورت میزبان آثار بلند هنرمندان در حوزه سینمای دینی نیز خواهیم بود.
همان طور که می دانید دوره های پیشین این جشنواره در زمان دیگری برگزار می شد اما به دلیل آنکه در آغاز سال جدید میلادی، مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده است تلاش کردیم زمان جشنواره را به این موقعیت تغییر دهیم تا جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش به عنوان اولین رویداد فرهنگی در پایتخت فرهنگی جهان اسلام اتفاق بیفتد.
مقدم دوست در پاسخ به پرسشی در خصوص جزییات نشست ها و کارگاه های جشنواره گفت: کارگاه های مشترکی برای هر سه بخش جشنواره یعنی بخش داستانی، مستند و پویانمایی برگزار خواهد شد که در این نشست های مشترک مباحث نظری سینمای دینی را بررسی خواهیم کرد و هدف از برگزاری این نشست ها تجمیع تجربه های پیشین در حوزه سینمای دینی است تا به یک تعریف واحد و کامل در این خصوص برسیم. میهمانان و اساتید نشست های تخصصی نیز از میان داوران انتخاب خواهند شد به دلیل آنکه در نظر داشتیم تا اساتید این دوره ها حتما در جریان جزییات جشنواره و آثار ارسالی باشند.
او هم چنین بیان کرد: هر شب در جشنواره رویش یک نشست صمیمانه بین میهمانان، شرکت کنندگان و کادر اجرایی جشنواره را تحت عنوان نشست های شبانه برگزار خواهیم کرد.
رفائی در پایان با اشاره به اسامی برخی از میهمانان شاخص این جشنواره گفت: در این دوره در میان داوران و میهمانان جشنواره میزبان هنرمندانی هم چون درویش، بهرانی، شعیبی، بهرام عظیمی و پریوش نظریه خواهیم بود.
او هم چنین در پاسخ به این سوال که از حمایت های دولت برای برگزاری جشنواره برخوردار بوده اند یا خیر پاسخ داد: هیچ حمایت دولتی خاصی وجود نداشته و این جشنواره صرفا توسط حوزه هنری برگزار می شود؛ البته امیدواریم برای دوره های آتی از کمک مسئولین استان وهم چنین مسئولین آستان قدس رضوی برای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره بهره بگیریم.