به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پریسا روحانی، کارشناس فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکملها به افراد مبتلا به بیماریهای کبدی توصیه کرد: افراد مبتلا به بیماری های کبدی، زخم های پپتیک، کاهش فشار خون شدید به دلیل وجود نیکوتینیک اسید باید از مصرف شنبلیله پرهیز کنند.
روحانی افزود: افراد می توانند به منظور کاهش قند خون، کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید، مصرف خوراکی دانه ها برای درمان بی اشتهایی، مصرف موضعی به صورت ضماد برای التهاب موضعی از این گیاه استفاده کنند.
وی موارد مصرف شنبلیله را به عنوان نرم کننده، مصرف موضعی برای درمان جوش، سلولیت، زخم های ساق پا، اگزما، سرفه مزمن، برونشیت، محرک ترشح شیر در مادران شیرده، به صورت چای برای التهاب معده را در طب سنتی برشمرد.
کارشناس فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکملها گفت: سمیتکبدی، درماتیتتماسی، گرگرفتگی، خسخس، چشمان اشک آلود، خواب رفتگی، آنژیو ادم و نفخ شکمی، اسهال، خونریزی و کبودی از عوارض جانبی مصرف این گیاه هستند.
روحانی با اشاره به ممنوع بودن مصرف زیاد این گیاه در دوره بارداری افزود: گیاه شنبلیله در طب سنتی برای القای ترشح شیر در مادران شیرده به کار می رود اما در زمینه بی خطر بودن آن اطلاعاتی در دست نیست.
وی افزود: مصرف گیاه در مقدار کم در طب سنتی برای کاهش نفخ نوزادان و کودکان توصیه می شود.