به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه 96 پیش از ظهر امروز در نشست خبری که با اصحاب رسانه در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار داشت: امروز در شرایطی در خدمتتان هستم که تقریبا کار تصویب درآمدهای لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق در حال اتمام است یا تا امروز ظهر و یا حداکثر امروز بعدازظهر در جلسه کمیسیون کار درامدها به پایان خواهد رسید و از آنجایی که ابتدا درآمدها را بررسی می کنیم و بعد وارد بحث هزینه ها می شویم ان شالله بعدازظهر کار بررسی هزینه های بودجه را آغاز خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: علی رغم اینکه مجلس تعطیل است اما اعضای محترم کمیسیون تلفیق بودجه از صبح شنبه در جلسات سه نوبت به بررسی بودجه پرداختند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه 96 افزود: در بخش درآمدها بیشترین دقتی که کمیسیون تلفیق دارد این است بتواند درآمدها را به نحوی تعیین کند که بیشترین درصد و احتمال تحقق را داشته باشد و هیچ گونه بیش برآوردی نداشته باشیم از این رو از دولت خواستیم که دولت تقسیم بندی لایحه را بگوید که مجموعه درآمدها از چه اجزایی تشکیل شده است.
مفتح با بیان اینکه اجزا را جز به جز و مورد به مورد بررسی قرار دادیم یادآور شد: توانستیم در بخش مالیات ها از جمله مالیات مشاغل، حقوق های ورودی و.... مورد به مورد در کمیسیون های مختلف مورد بررسی قرار دهیم و این کمیسیون ها هر کدام نظر خود را درباره مسائل گوناگون اعلام کردند و چنانچه پیشنهادی بود کمیسیون تلفیق آن را مورد بررسی قرار داده است و این بررسی جز به جز باعث شده که در مصوبات تلاش کنیم تا بیشترین درصد تحقق و کمترین میزان احتمال خطا را مورد توجه قرار دهیم.
وی با اشاره به درآمدهای نفتی در بودجه سال 96 اظهار داشت: در سال های گذشته درباره درآمدهای حاصل از فروش نفت این گونه عمل می شد که ابتدا پیش بینی می کردیم که صادرات نفت کشور روزانه چه قدر است و آن را در تعداد روزهای سال یعنی 365 روز ضرب می کردیم و قیمت هر بشکه نفت را وزارت نفت پیش بینی می کرد و پیش بینی می کردیم که قیمت هر بشکه نفت چه قدر بگیریم و همین طور پیش بینی می کردیم که قیمت هر دلار چه قدر باشد، این ها را در هم ضرب می کردیم و عددی به دست می آمد که در بودجه قرار می گرفت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه 96 افزود: این مسئله بودجه را تحت تاثیر قیمت بازار جهانی نفت که بازاری خارج از اختیارات و تصمیمات ماست قرار می داد و از سوی دیگر متاثر از تغییر در بازار جهانی ارز نیز بود.
مفتح یادآور شد: برای اینکه این تاثیرها را از بودجه برداریم و به نحوی بودجه را در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی مقاوم کنیم امسال تصمیم گرفته شد 30 درصد از هر اندازه که نفت صادر می شود به صندوق توسعه ملی برمبنای سیاست های کلی رود، این در حالی است که در لایحه دولت این میزان 20 درصد در نظر گرفته شده بود که ما آن را براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی به 30 درصد تغییر دادیم هم چنین مقرر شد 14.5 درصد درآمد نفت به شرکت نفت و شرکت های وابسته رود، 3 درصد درآمدهای نفتی به مناطق نفت خیز و کمتر توسعه یافته و محروم برای توازن منطقه ای باید رود و آنچه که باقی می ماند 100 هزار میلیارد تومان در بودجه کل کشور تزریق می شود و اگر اضافه یا مازاد باقی ماند به حساب ذخیره ارزی می رود.
وی با بیان اینکه قیمت نفت در سال آینده هر اندازه که باشد فقط 100 هزار میلیارد تومان از آن به بودجه عمومی کشور اعم از جاری و عمرانی اختصاص می یابد یادآور شد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق دولت مجاز است از محل افزایش 5 درصد فرآورده های نفتی که شامل بنزین، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هواپیما است را تا سقف 15 هزار میلیارد ریال صرف توسعه زیرساخت های حوزه نفتی کند که البته این به معنای افزایش قیمت بنزین و گازوئیل نخواهد بود.
مفتح یادآور شد: هم چنین براساس مصوبه کمیسیون تلفیق شرکت موظف است تا معادل ریالی 4 میلیون تن قیر رایگان تا سقف 30 هزار میلیارد ریال به منظور راه های روستایی، آسفالت مدارس و سایر موارد اختصاص دهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره معافیت های سربازی گفت: همان طور که در دو سه سال گذشته این موضوع مطرح بود امسال نیز تکرار شده است مشمولینی که 8 سال غیبت دارند، زیر دیپلم ها در صورت پرداخت ده میلیون تومان، دیپلم ها 15 میلیون تومان، فوق دیپلم ها 20 میلیون تومان، لیسانس ها 25 میلیون تومان، فوق لیسانس 30 میلیون تومان، دکترای پزشکی 35 میلیون تومان، دکترای غیرپزشکی 40 میلیون تومان و پزشکان متخصص وبالاتر 50 میلیون تومان از خدمت سربازی معاف می شوند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه 96 افزود: هم چنین کسانی که بیش از هشت سال غیبت دارند به ازای هر سال اضافه تر ده درصد به این قیمت اضافه می شود. کسانی که ازدواج کرده اند 5 درصد تخفیف می گیرند و به ازای هر فرزند 5 درصد مشمول تخفیف می شوند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه 96 تاکید کرد: هم چنین به دولت اجازه داده شد تا سقف 50 میلیارد دلار از محل فاینانس خارجی برای پروژه های عمرانی تامین مالی کند. هم چنین دولت می تواند درباره پروژه هایی که در سال های گذشته آنها را احداث کرده منابع آنها را از محل منابع سال های قبل تکمیل کند.
مفتح تصریح کرد: طبق مصوبه کمیسیون تلفیق به دانشگاه ها، موسسات عالی و وزارت خانه های بهداشت و درمان، نیرو، راه و شهرسازی، دفاع، ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و هم چنین شرکت های دولتی وابسته به آنها اجازه داده می شود که تا سقف یکصد هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی و سکوک اسلامی را البته با رعایت قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت و یا قانون بازار اوراق بهادار منتشر کند.
وی با تاکید براینکه تضمین این اوراق مشارکت برعهده دستگاه های نامبرده است افزود: هم چنین دولت مجاز است تا سقف 200 هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی به صورت ریالی و ارزی منتشر کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه 96 یادآور شد: هم چنین طبق مصوبه کمیسیون تلفیق شهرداری ها مجاز شدند تا سقف 50 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت و سکوک اسلامی با تضمین خود و بازپرداخت اصل سود توسط شهرداری ها منتشر کند.
مفتح ادامه داد: به دولت اجازه داده شد اسناد خزانه اسلامی را با حفظ قدرت خرید و با سررسید تا سه سال به صورت بی نام و با نام تا سقف 75 هزار میلیارد ریال به طلب کاران واگذار کنند پیمانکاران و کسانی که از دولت طلب کار هستند می توانند اسناد خزانه اسلامی را با نام و یا بی نام با سررسید تا سه سال دریافت کنند و البته این استاد هم از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.
به گفته وی براساس مصوبه کمیسیون تلفیق به دولت اجازه داده شد تا در سال 96 بدهی های قطعی خود را تا سقف 50 هزار میلیارد ریال به دستگاه ها تصفیه کند هم چنین دولت مجاز است تا سقف 100 هزار میلیارد ریال اسناد خزانه اسلامی منتشر کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه96 یادآور شد: دولت طبق مصوبه کمیسیون تلفیق اجازه دارد تا سقف 50 هزار میلیارد ریال با سررسید تا سقف 50 هزار میلیارد ریال با سررسید تا 5 سال اوراق مشارکت منتشر کند.
مفتح ادامه داد: براساس مصوبه کمیسیون قرار شد درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها در سال 96 هم چون سال 95 ، 48 هزار میلیارد تومان باشد این مسئله به معنای آن است که قیمت حامل های انرژی و آب مشمول قانون هدفمندی یارانه ها افزایش نمی یابد.
وی تصریح کرد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق اعتبار قانون مالیات بر ارزش افزوده که تا پایان امسال است برای یک سال دیگر و تا پایان سال 96 تمدید می شود. هم چنین این مالیات در فرایند تولید کالا و خدمات تنها یک بار و از قیمت تمام شده کالا دریافت می شود.
به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه 96براین اساس تولید کنندگان فرایند تولید موظفند این مالیات را بین خودشان تصفیه کنند.
مفتح در بخش دیگری از سخنانش پیرامون مالیات تعیین شده برای انواع سیگار و محصولات دخانی تصریح کرد: براساس کمیسیون تلفیق تولید و واردات انواع سیگار و محصولات دخانی علاوه بر مالیات های موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر عملکرد به این ترتیب مشمول دریافت عوارض به قیمت درب کارخانه خواهند بود. مالیات هر پاکت سیگار داخلی ده درصد، هر پاکت تولید مشترک 20 درصد، هر پاکت تولید داخل با برند بین المللی 25 درصد و سیگار وارداتی 40 درصد مشمول دریافت عوارض به قیمت درب کارخانه خواهند بود.
وی درباره مالیات انواع توتون گفت: مالیات انواع ستون ده درصد قیمت درب کارخانه برای محصولات داخلی و 40 درصد قیمت درب کارخانه برای محصولات وارداتی تعیین شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق و بودجه 96 گفت: هم چنین دانشگاه ها، موسسات علمی، آموزشی و پژوهشی و پارک های علم و فناوری می توانند تا سقف درآمد اختصاصی خود از بانک تسهیلات دریافت کنند. دولت موظف شد در سال آینده برای پرداخت مطالبات فرهنگیان به ویژه بازنشستگان و معلمان حق التدریس هر ماه یک درصد از یک دوازدهم هزینه شرکت های دولتی، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت را برداشت کند.
به گفته مفتح کمیسیون تلفیق در تلاش است تا هفته آینده پیشنهادات نمایندگان را درباره مصوبات اخذ کند تا بررسی لایحه بودجه 96 در صحن علنی مجلس بعد از تعطیلات دهه فجر و هفته پایانی بهمن ماه آغاز شود.