به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ فیلم «کمدی انسانی» تازه ترین اثر ساخته شده توسط محمد هادی کریمی، نویسنده و کارگردان شناخته شده سینمای کشورمان است که در بستری متفاوت از فضای کمیک و نیز تراژدی و در بستر تاریخ معاصر روایت می شود. «کمدی انسانی» از جمله آثار انتخابی برای بخش مسابقه سینمای ایران؛«سودای سیمرغ» است. از این رو طی گفت و گویی با محمد هادی کریمی، نویسنده، تدوینگر، تهیه کننده و کارگردان این فیلم درباره شرایط ساخت این اثر سینمایی و حضور در جشنواره فیلم فجر صحبت کردیم .
کریمی به خبرگزاری دانشجو گفت: فیلمساز مستقلی که تهیه فیلمش را هم خودش بر عهده داشته و از جیب خودش هزینه کرده و به جز در آسمانها که گمان می کند خدا را دارد و روی زمین دستش از همه امکانات رانتی و غیر رانتی کوتاه است، جز جشنواره فجر دیگر کجا را دارد که اولین نمایش عمومی فیلمش را با مخاطبانی که صادقانه برایشان فیلم ساخته جشن بگیرد؟!
محمد هادی کریمی که در کارنامه اش جدا از کارگردانی، نویسندگی آثار مهمی چون «شمعی در باد»، «ایران برگر» و «مارال» به چشم می خورد، درباره شرایط حضور فیلم «کمدی انسانی» در آوردگاه فجر گفت: جشنواره فیلم فجر جایی است که تنها ماشه شلیک استارت حرکت در مسیری که باید سالها و سالها پس از ساخته شدنش را طی کند چکانده می شود و فیلم از پس داوری ها و ناداوری ها و تنبیه ها و تشویق های به حق و به ناحق، پس از این 10 روزه ی پر غوغا باید خود به تنهایی صلیب خویش را برای ماندن در حافظه مخاطب فعلی و داوری به دور از حب و بغض نسل بعدی، در پیچ و خم روزگاری که گاه بسیار غبار آلود و مشوه هم هست بگذراند و « کمدی انسانی» هم فارغ از این قاعده کلی نیست.
محمد هادی کریمی در پاسخ به این که مهم ترین ویژگی هایی که یک مخاطب در مواجهه با فیلم «کمدی انسانی» باید به سراغش برود، چیست عنوان کرد: «کمدی انسانی»، فیلمی است که هر نسلی می تواند بخشی از خود را در آن جستجو کند. فیلمی که اگر چه به خاطر بیوگرافیک بودنش ناگزیر چند دهه زمانی را با مختصات ظاهری آن روزگار نشان می دهد اما تاریخی نیست.
او ادامه داد: «کمدی انسانی» فیلمی جامعه شناختی است که هیچکدام از آدم هایش اسم ندارند و اساس این تحلیل اجتماعی به مشکلات روانشناختی بین نسل های مختلف باز می گردد.
کارگردان فیلم «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» اضافه کرد: فیلمی که فقط به جامعه ایران مربوط نمی شود و مخاطب خارج از این مرز هم می تواند با آن همذات پنداری کند، اما اگر در یک جمله بخواهم راجع به «کمدی انسانی» بگویم، قصدم پیش از تحلیل اجتماعی یا روانشناختی، قصه گویی بوده است. با «کمدی انسانی» 100 دقیقه تمام قصه می گویم اما با این قصه گویی قصدم سرگرم ساختن صرف تماشاگر نیست.
در فیلم متفاوت «کمدی انسانی» بازیگرانی چون آرمان درویش، علیرضا شجاع نوری، نیکی کریمی، فرخ نعمتی، هومن سیدی، لیلا زارع، بهاره کیان افشار و ایلیا نصراللهی حضور دارند.