رقیه توکلی، کارگردان فیلم سینمایی «مادری» در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به آغاز جشنواره فیلم فجر گفت: در اولین روز سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در کاخ مردمی پردیس سینمایی ملت فیلم «مادری» اولین اکران خود را خواهد داشت. رقیه توکلی کارگردان یزدی این فیلم که از سال 1385 و بعد از فارغ التحصیلی سینما از دانشگاه سوره با ساخت آثاری کوتاه و مستند وارد حرفه فیلمسازی شده است با کوله باری از تجربه ساختِ آثاری کوتاه و مستند به سراغ تولید اولین ساخته بلند سینمایی خود رفت و امسال در بخش مسابقه «سودای سیمرغ» جشنواره فجر با فیلم «مادری» حضور دارد. روایتی عاشقانه و مادرانه که طبق گفته کارگردان به هیچ وجه نگاهی یکسویه و تلخ به جامعه زنان ندارد. رقیه توکلی در گفت و گو با خبرگزاری «دانشجو» درباره دغدغه های ساخت فیلم «مادری» عنوان کرد: «فیلم «مادری» اثری زنانه و احساسی است که در واقع در خصوص نوع رابطه 2 خواهر است. من در این فیلم 4 نسل از زنان ایرانی را نشان دادم که هر کدام با یکسری از مشکلات روبرو بودند اما توانستند با این مشکلات کنار آمده و به نوعی حلش کنند. من سعی کردم با توجه به آن چه می دانم فیلمی بسازم که سرشار از احساسات زنانه باشد و از این نظر فکر می کنم بیشتر مخاطبان فیلم از قشر زنان جامعه باشند.»
کارگردان فیلم «مادری» که مدرس و مدیر گروه رشته عکاسی و سینما در دانشگاه سوره است، درباره نوع ارتباط مخاطبان زن با فیلمش افزود: «من با تمام وجود فیلم «مادری» را ساختم و به جرات می گویم که خانم ها از تماشای این فیلم خوششان خواهد آمد. امیدوارم که البته همه مخاطبان زن و مرد با فیلم «مادری» ارتباط برقرار کنند و این فیلم در جشنواره مورد توجه مردم قرار بگیرد.» رقیه توکلی درباره انتخاب موضوع برای اولین ساخته سینمایی اش، گفت: «چندین سال به انتخاب موضوع برای فیلم اولم فکر می کردم و با خیلی از خانم ها درباره موضوع فیلم مشورت کردم و سعی کردم که موضوعی درست را برای فیلم اول خود انتخاب کنم. به هر حال باید فیلم را با مردم دید و ببینیم چه اتفاقاتی در جشنواره برای فیلم «مادری» خواهد افتاد.»
کارگردان فیلم «مادری» در ادامه پیش بینی خود را از حضور در جشنواره فجر چنین گفت: «ما این فیلم را در بخش خصوصی ساختیم و برایش خیلی زحمت کشیده شد و هنگامی که شنیدم فیلم برای جشنواره فجر انتخاب شده خیلی خوشحال شدم. اما واقعیتش این است که همه فیلمسازها اثری که ساختند را دوست دارند و برای همین باید آثار دیگر جشنواره را هم دید و درباره اش قضاوت کرد. من هم همه تجربیاتی که سال ها در سینمای کوتاه و مستند داشتم را در این کار به کار بردم و امیدوارم که مورد توجه قرار بگیرد.»
رقیه توکلی در پاسخ به این که درباره تفاوت داوری های این دوره از جشنواره و نوع داوری های یکپارچه فیلمسازان اولی با دیگر سینماگران چه دیدگاهی دارد، به «خبرگزاری دانشجو» گفت: «من از بابت این موضوع خیلی خوشحال شدم که قرار است آثار فیلمسازان جوان با قدیمی ترها قضاوت شود اگر چه این مساله در انتخاب آثار برایم استرس ایجاد کرد! اما در کنار هم دیده شدن فیلم ها در جشنواره تصمیم خوبی است. من براساس شنیده ها فکر می کنم فیلم های جوانان خوب شده و به نظرم اتفاقات جالبی برای فیلم اولی ها در جشنواره فجر امسال بیفتد.» این کارگردان افزود: «برای من خیلی جذاب و زیبا است که به عنوان یک فیلمساز جوان که در آغاز راه قرار دارم و پیش از این تجربه فیلم بلند سینمایی نداشته ام در کنار بزرگان سینما قرار بگیرم.»