کنایه خنده دار مهدویان به فراستی/ طناز طباطبایی: برای عقایدم در «ویلایی ها» بازی کردم
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ روز سوم جشنواره هم رسید و بالاخره توانستیم بعد از تحمل چند روز تماشای آثاری غیر استاندارد خستگی مان را با تماشای یک «فیلم سینمایی» واقعی به در کنیم.
نمایش فیلم «ویلایی» با موضوع زندگی همسران شهدا و رزمنده ها که در شهرهای جنگی ساکن یودند، تصویری بسیار شبیه به واقعیتی که در کتاب های خاطرات همسران شهدا آمده، بود. این فیلم با بازی درخشان پریناز ایزدیاز در نقشی متفاوت و حضور در اوج بازیگرانی همچون طناز طباطبایی و ثریا قاسمی ساخته شده بود. از جمله نکات جالب در این فیلم طراحی لباس خوب آن بود که تصویری بسیار واقعی و مستند از روزهای جنگ را به مخاطب نشان می داد.
تقریبا همه عوامل فیلم نیز در نشست آن مطرح کردند یکی از عوامل اصلی همکاری شان در این پروژه برای ادای دین به ارزش های شهدا و همسران شان بوده است.
«ویلایی ها» که در یک سطح قابل قبول سینمایی ظاهر شده بود و به بخش هایی از دفاع مقدس که تا امروز در سینما مغفول مانده بود پرداخته است موجب شد تا مسعود فراستی نیز که دو روز گذشته برخی آثار را غیرقابل تحمل خطاب کرده بود، لب به تعریف و تمجید از اثر خانم «منیره قیدی» باز کند و در برنامه هفت گفت: ویلایی ها اولین فیلم جشنواره است که قابل دیدن است.
اما از جمله حاشیه های این فیلم که موجب ناراحتی برخی خبرنگارها نیز شد، فرار عوامل فیلم از انجام هر گونه مصاحبه بود که به نظر می آمد از سیاست های قدیمی تهیه کننده این اثر است.
فیلم سینمایی «ماجان» نیز با وجود آنکه داستانی تکراری را روایت می کرد اما به دلیل ساخت خوبش مورد توجه قرار گرفت. این فیلم ماجرای فرزند نابینای یک خانواده را به تصویر کشیده است که پدرش به دلیل معلولیت او فرزندش را نمی پذیرد.
مهتاب کرامتی و فرهاد اصلانی بازیگران اصلی این فیلم بودند که بازی درخشان شان مورد توجه قرار گرفت. نماینده رسانه ویژه نابینایان با حضور در نشست خبری این فیلم نسبت به مضمون اثر که آن را طبق معمول ذکر مصیبت برای بدبختی های معلولان می خواند اعتراض کرد و گفت شما راه حلی برای مشکلات ارائه نکرده اید!
«نگار» به کارگردانی رامبد جوان و با بازی همسرش نگار جواهریان نیز از جمله آثار نمایش داده شده در روز دوم بود که علی رغم ژانر جدی اش چند بار موجب خنده های بلند حضار در سالن نمایش شد. «نگار» که از داستان دقیقی پیروی نمی کرد و خطی غیر منطقی و تحیلی را پیش می برد بیش از اندازه مبهم بود و خشونت زیاد آن موجب تعجب خبرنگارها شده بود، چرا که معتقد بودند این میزان خشونت که از منطق صحیحی نیز پیروی نمی کند با روحیات کارگردان خندوانه مغایرت دارد و محل بحث است.
امسال بر خلاف دوره های پیش که رامبد جوان را با چهره ای عبوس و عصبانی می دیدیم؛ آقای خندوانه با ظاهری شبیه به برنامه تلویزیونی اش در نشست خبری ظاهر شد و ژست های عجیبی برای عکاس ها گرفت.
فیلم «دریاچه ماهی» با سوژه دفاع مقدس نیز از دیگر آثار نمایش داده شده بود که به دلیل ساخت ضعیف آن مورد توجه قرار نگرفت.
حاشیه جالب روز سوم مواجهه مهدویان کارگردان فیلم ماجرای نیمروز با مسعود فراستی بود. مهدویان خطاب به فراستی گفت: «خواهش میکنم همه فیلم را ببین، ۱۰ دقیقه اولش را نبینی و رها کنی! اصلا ۱۰ دقیقه اول فیلمم آیکی شده، شما همه فیلم را ببین بعد نظرت را بگو» فراستی نیز با خنده پاسخ این کنایه ی مهدویان را داد.