به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا باهنر، رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری و دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین صبح امروز در نشست خبری که در خبرگزاری مهر با اصحاب رسانه برگزار شد ضمن تبریک به مناسبت آغاز سی و نهمین سال استقرار نظام جمهوری اسلامی ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها را تسلیت گفت.
وی بلافاصله به سوالات خبرنگاران حاضر در این نشست پاسخ گفت.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سوالی پیرامون طرح آشتی ملی اظهار داشت: اگر بخواهیم این موضوع را بررسی کنیم ابتدا باید سوال شود که منظور کسانی که آشتی ملی را مطرح می کنند آشتی میان چه کسانی است اگر آشتی میان مردم است که آنها با یکدیگر قهر نیستند اگر مقصود آشتی میان مردم و نظام است که مردم در مقاطع مختلفی ثابت کردند به نظام پایبند هستند و هیچ اختلافی میان آنها وجود ندارد که آخرین حماسه پایبندی مردم به نظام در چند روز اخیر یعنی راهپیمایی 22 بهمن بود.
باهنر با بیان اینکه راهپیمایی 22 بهمن به اذعان رسانه های خارجی پرشورتر از سال گذشته برگزار شد مواضع رئیس جمهور جدید آمریکا در حضور پرشور و پررنگ مردم را بی تاثیر ندانست و تصریح کرد: گنده گویی های آقای ترامپ که برخلاف قواعد دیپلماتیک بود باعث شد تا مردم با حضورشان در راهپیمایی پاسخ قاطعی به وی دهند.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین بیان داشت: از سوی دیگر برخی آشتی ملی را به آشتی میان قاضی و مجرم تفسیر می کنند اگر افراد به دنبال این هستند تا قاضی را با متهمان و مجرمان آشتی دهند که باید گفت این امر امکان پذیر نیست و معنایی ندارد. اگر مجرم از خلاف و جرایمش پشیمان شده باید به آن اقرار و عذرخواهی کند.
وی معتقد است اصلاح طلبان باید درباره پیشنهادشان پیرامون آشتی ملی صریح تر صحبت کنند.
باهنر در پاسخ به این سوال خبرگزاری دانشجو که جنابعالی پیشتر اعلام کرده بودید که در اصولگرا بودن آقای روحانی هیچ تردیدی وجود ندارد از این رو با توجه به حمایت تمام قد جبهه متبوعتان از جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی آیا انتخابات آتی را یک رقابت در درون جریان اصولگرایی می دانید؟ اظهار داشت: افتخار رسانه ها باید این باشد که آن واقعیتی که مطرح می شود را به صورت تمام و کمال به مخاطب اعلام کنند البته بسیاری از رسانه ها امانتداری کرده و بنده از آنها تشکر می کنم.
وی افزود: اما برخی رسانه ها گزینشی عمل می کنند که البته این گزینشی عمل کردن نیز اشکالی ندارد اما باید به نحوی گزینشی عمل کنند که حداقل روح و محتوای مباحثی که مطرح می شود به مخاطب منعکس شود.
باهنر تصریح کرد: در اوایل دولت آقای روحانی بعضی از خبرنگاران و خبرگزاری ها مدعی بودند که آقای روحانی اصلاح طلب است بنده نیز گفتم تا قبل از سال 92 شما حتی نمی توانید یک سخنرانی رسمی از آقای روحانی که به نفع اصلاح طلبان و در حمایت از آنها باشد پیدا کنید.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری یادآور شد: از سوی دیگر صدها نوار سخنرانی از آقای روحانی وجود دارد که در نقد مقامات اصلاح طلبان و هنجارشکنان وضع کرده اند که نمونه بسیار مشخص و بارز آن سخنرانی محوری ایشان در جریان فتنه 78 و داستان کوی دانشگاه است بنده این بحث را کردم.
باهنر ادامه داد: در هر صورت آقای روحانی به دلایل مختلفی نتوانست در انتخابات گذشته حمایت اصولگرایان را جلب کند از این رو اصلاح طلبان از ایشان حمایت کرده و به نحوی روحانی وامدار شد. بنده نیز گفته بودم آقای روحانی در گذشته اصولگرا بود و اگر در حال حاضر با اصلاح طلبان کار می کند به دلیل بده بستان یا وام داری است که دارد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تاکید کرد: نمی خواهم بگویم این کار مذموم است هر چند که ما در حرکت های اصیل سیاسی باید کمتر شاهد جابه جایی مواضع باشیم آدم نباید به هر دلیلی مواضعش را تغییر دهد اما در هر صورت این اتفاق افتاده و بنده نمی توانم چندان درباره آن اظهارنظر کنم.
وی با بیان اینکه آقای روحانی قطعا در انتخابات مورد حمایت اصلاح طلبان است، افزود: تحلیل بنده این است که در انتخابات 96 حتما اصلاح طلبان از ایشان عبور نخواهند کرد البته اصولگرایان نیز در مقابل آقای روحانی کاندیدا خواهند داشت اما اینکه اصولگرایان تلاش می کنند تا در انتخابات به وحدت برسند و کار را پیگیری کنند امر دیگری است.
به اعتقاد رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری انتخابات 96 انتخاباتی رقابتی خواهد بود.
باهنر برهمین اساس تصریح کرد: اصولگرایان نیز کاندیدای مشخصی خواهند داشت و اصلاح طلبان از روحانی عبور نخواهند کرد البته برخی از اصلاح طلبان بحث هایی مبنی بر گزینه رزرو یا گزینه کمکی مطرح می کنند شاید برای این که قدری فضای جامعه را تغییر دهند. اما به هیچ وجه آنها از روحانی عبور نخواهند کرد.
به گفته باهنر، روحانی کاندیدای منحصر به فرد اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری 96 است.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این سوال که رسایی اخیرا اعلام کرده که با توجه به اصولگرا بودن روحانی از اصولگرایی اعلام برائت می کنم، خاطرنشان کرد: گروه های اصلوگرایی و اصلاح طلب برای رقابت در انتخابات باید با یکدیگر ائتلاف کنند بنده به طور مفصل درباره این سخنم که در اصولگرا بودن روحانی تردیدی وجود ندارد صحبت کردم از این رو به نظر می رسد آقای رسایی متوجه منظور من نشدند از این رو هر گونه لطف از سوی آقای رسایی و یا دوستان دیگری در حق بنده یا اشخاص دیگر تنها آب به آسیاب دشمن ریختن است.
باهنر تاکید کرد: در انتخابات اصولگراها ناچار به ائتلاف هستند بنابراین باید با یکدیگر ائتلاف کنند اما این ائتلاف در برداشتن از اصول و مواضع نیست نباید این گونه برداشت کنیم که برای یک ائتلاف باید مواضع مان در یکدیگر ذوب شود.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به این سوال که فکر می کنید در انتخابات آتی اصلاح طلبان و اعتدالیون با یکدیگر ائتلاف کنند؟ بیان داشت: تا چندین حزب درست و حسابی، چارچوب دار و دارای شناسنامه در کشور نداشته باشیم به نتیجه نخواهیم رسید هر چند که در کشور ما همواره رقابت میان دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب است و این امکان نیز وجود دارد که در هر گروه تندرو و معتدل داشته باشیم.
وی افزود: اما اینکه اعتدالیون توانسته باشند در این سال ها افکار تمیزی ارائه دهند و به افکار عمومی یک چهره مستقل معتدل معرفی کنند امکان پذیر نبوده است.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه آیا منظورتان از نداشتن حزب در کشور احزاب چارچوب دار است؟ خاطرنشان کرد: بله. ما در کشور چندان حزب فراگیری نداریم برخی احزاب تنها نام شان بر روی کاغذ برای روز مبادا است اصولا 40 حزب اصولگرا 60 حزب اصلاح طلب داریم که از این تعداد تنها برخی از آنها در زمان انتخابات فعال می شوند.
باهنر در پاسخ به این سوال که همواره در زمان انتخابات شاهد بودیم که از بهمن ماه سفرهای تبلیغاتی کاندیداها آغاز می شد اما این بار تحرکات انتخاباتی را چندان مشاهده نمی کنیم، اظهار داشت: متاسفانه انتخابات ریاست جمهوری هیجانی شده است و مردم دیر و محتاطانه تصمیم می گیرند گاهی نظرسنجی هایی از انتخابات صورت می گیرد که در روزهای پایانی این نتیجه تغییر می کند البته به نظر می رسد که کاندیداها نیز برای فعال شدن زودتر تحرکات انتخاباتی نیز عجله ای ندارند چرا که گاهی بداخلاقی هایی صورت می گیرد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین افزود: از این رو کاندیداها دوست دارند در برابر برخی از تحرکاتی که بعضا بداخلاقی هستند، مصون بمانند البته دولت از خیلی وقت پیش شروع به تحرکات کرده نقد و مظلوم نمایی می کند برخی از جریان های دیگر هم تحرکاتی آغاز کردند اما در هر صورت امیدواریم انتخابات خوبی داشته باشیم.
وی یادآور شد: از سوی دیگر تعداد افرادی که برای ورود به عرصه علاقه دارند زیاد است که باید براساس برخی ضوابط کار برای انتخاب کاندیدای نهایی انجام شود که البته آغاز شده است اما هنوز فرد نهایی انتخاب نشده است.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این سوال که فقدان رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام چه تاثیری در روند انتخابات آتی خواهد داشت؟ تصریح کرد: البته آقای هاشمی وزنه سیاسی و در انتخابات بسیار موثر بودند اما واقعیت این است که همواره رویش و ریزش هایی وجود دارد که معمولا رویش ها بسیار بیشتر از ریزش ها هستند.
باهنر با بیان اینکه در آستانه انتخابات 96 خلاهایی احساس می شود، تصریح کرد: البته زمانی که فاصله می گیریم می بینیم می توان این خلاها را پر کرد البته افرادی که احساس می کنند وزنه و پشتیبانی شان را از دست داده اند به دنبال جایگزین در انتخابات هستند.
به اعتقاد دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین انقلاب و نظام بر دوش مردم و به ویژه نخبگان است و وابسته به هیچ فردی نیست.
وی بر همین اساس ادامه داد: حتی در اوایل انقلاب شاهد شهادت نخست وزیر، رئیس جمهور و به دنبال آن رحلت حضرت امام بودیم که نگرانی هایی به وجود آورده بود اما در نهایت مشخص شد که رویش ها جای ریزش ها را خواهند گرفت.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: متاسفانه به دلیل اینکه در کشور حزب فراگیر نداریم عمده وقت جریانات سیاسی در انتخابات صرف تحکیم وحدت داخلی می شود بعضا تا 80 درصد انرژی شان برای وحدت درونی و 20 درصد مابقی برای رقابت با جریان رقیب صرف می شود و به همین دلیل هر دوره سازوکارهای جدید مطرح می شود و متاسفانه این داستان ادامه دار است.
باهنر با اشاره به انتخابات مجلس دهم افزود: ما در انتخابات مجلس دهم مجموعه وحدتی تشکیل دادیم که حدود 70 تا 80 درصد فعالان سیاسی منسوب به اصولگرایان در آن حضور داشتند ما نمی خواهیم این دیوار را خراب کنیم بلکه در تلاشیم تا 20 درصد دیگر را در زیر چتر بیاوریم از این رو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی شکل گرفت.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: اکثر فعالان سیاسی در جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی حضور دارند که البته برخی نقدهایی وجود دارد و بر روی گفتمان بحث هایی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه برخی با تصور اشتباه گمان می کنند لازمه وحدت و ائتلاف وحدت فلسفی است، ادامه داد: چنین چیزی نیست چرا که نه می شود و نه ما قصد داریم که هر کس که به این جبهه می پیوندد تمام مواضع ما را قبول کند با این حال تاکید می کنیم که در انتخابات نیازمند ائتلاف جامع هستیم.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پایان خاطرنشان کرد: این چتر باز شده و گروه های مختلف در حال پیوستن به آن هستند. جبهه پیروان نیز به جبهه مردمی پیوسته و کاندیدای جبهه پیروان همان کاندیدای نهایی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی خواهد بود.