به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (دوشنبه دوم اسفند) قوه مقننه در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 96 کل کشور، گفت: سهم نفت در بودجه سال جاری 25 درصد بود، اما در سال 96 این سهم به 35 درصد افزایش یافته که مغایر سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: رشد دریافت مالیاتها در بودجه سال آینده 9 درصد ذکر شده، اما رشد اقتصادی کشور نیمی از آن است که با این وضعیت شاهد استمرار رکود خواهیم بود.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس با بیان اینکه اراده قالبی برای گرفتن مالیات از کسانی که فرار مالیاتی دارند، وجود ندارد، تصریح کرد: قطعاً فشار بر کسانی خواهد آمد که مالیاتشان را به موقع پرداخت میکنند.
حاجیدلیگانی اظهار داشت: تکالیفی که در برنامه ششم مصوب شده، در بودجه سال آینده ذکر نشده که این یکی از اشکالات این لایحه است.
وی تصریح کرد: علیرغم اینکه در برنامه ششم توسعه ذکر شده 30 درصد اعتبارات استانی شود، اما در بودجه سال 96 این میزان به 5.3 درصد ذکر شده که این رقم درسال جاری 4 درصد بود که مغایر با برنامه ششم است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه روند تأمین اداره مالی کشور بسیار خطرناک است، گفت: در بودجه سال 96 قرار است 45 هزار میلیارد تومان استقراض شود که 5 هزار میلیارد آن استقراض خارجی است.
حاجیدلیگانی ادامه داد: با بودجهای که برای سال 96 تهیه شده، قطعا دولت 70 هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در بودجه سال 96 نسبت به سال 95 میزان بدهی بانکها به بانک مرکزی 18 تا 20 درصد افزایش مییابد که شاهد افزایش حجم نقدینگی و افزایش تورم خواهیم بود.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس ادامه داد: تبدیل صندوق توسعه ملی به خزانه دوم کشور کار اشتباهی است و نباید از دو منبع بودجه را تأمین کنیم.
حاجیدلیگانی با بیان اینکه در بودجه سال 96 ذکر شده 76 هزار میلیارد تومان از بابت گران شدن حاملهای انرژی درآمد خواهیم داشت، گفت: در لایحه بودجه ذکر شده 48 هزار میلیارد تومان هزینه خواهد شد و مشخص نیست 28 هزار میلیارد تومان در کجا قرار خواهد گرفت، چون نه به خزانه واریز میشود و نه در بودجه سال آینده جدولی برای آن تهیه نشده است.
وی تصریح کرد: 16 هزار میلیارد تومان به صورت آزاد در اختیار وزارت نفت قرار داده شده که مشخص نیست بر چه اساسی صورت گرفته و اینکه اجازه دادن به دولت برای اصلاح بودجه نیز مغایر قانون است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: در سال 83 اعتبارات جاری کشور 23 هزار میلیارد تومان بوده و اعتبارات عمرانی 6 هزار میلیارد تومان اما در بودجه سال 96 اعتبارات جاری به 236 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که این نشان میدهد از سال 83 تا 96 بودجه جاری کشور 11 برابر شده اما بودجه عمرانی کشور تنها 5 برابر شده است.
حاجیدلیگانی خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه سال 96 افزایش 34 درصدی اعتبارات ریاست جمهوری را شاهد هستیم و در بحث آسیبهای اجتماعی بودجه خاصی دیده نشده است.