به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری یازدهمین جشنواره بین المللی فیلمهای کوتاه 100 ثانیهای امروز دوشنبه 2 اسفندماه با حضور علی قربانی(دبیر جشنواره) و یزدان عشیری(مدیر روابط عمومی جشنواره) در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.
یزدان عشیری در ابتدا این نشست گفت: جشنواره فیلمهای کوتاه 100 ثانیهای از 4 اسفندماه کار خود را آغاز خواهد کرد و رویکرد اصلی آن سینمای اخلاق خواهد بود. این جشنواره یکی از جشنوارههای متمایز از جشنواره فیلم دنیا است؛ این جشنواره قدیمیترین جشنواره ثانیهای دنیا است. ویژگی اصلی این جشنواره و فیلمهای مهندسی زمان و مهندسی پیام است.
علی قربانی، دبیر جشنواره فیلم 100 نیز در این نشست اعلام کرد: سینمای 100 ثانیه ای فقط سینمای اخلاق نیست، سینمای تلنگر هم هست که میتواند روی تغییر اخلاق در جامعه تاثیر بگذارد.
او ادامه داد: معمول است که در نشست های خبری افراد می آیند و از کارهایی که انجام داده اند می گویند اما من دوست دارم به جای گزارش آنچه انجام شده، از کارهای انجام نشده بگویم. مثلا از این بگویم که موفق نشدم به خیلی از دستگاه های فرهنگی بفهمانم که بهترین راه برای برون رفت از مسئله بی اخلاقی در جامعه حمایت از تولید فیلم های اخلاق مدار است.
البته بودند دستگاه هایی که از ما و فیلم های کوتاه حمایت کرده اند. مثلا سازمان فرهنگی هنری شهرداری و موسسه تصویر شهر از جمله این دستگاه ها است.
لازم است بدانید فیلم های 100 ثانیه ای فیلم های کم هزینه ای نیست. تمام مناسبات و هزینه های سینمایی را دارد و فیلم های موبایلی نیست بلکه کاملا استاندارد سینمایی در فیلم کوتاه را دارا است. در این زمینه از موسسه تصویر شهر که برای تولید 40 فیلم 100 ثانیه ای حمایت کرد تشکر میکنم.
اما به دوستان دیگر می گویم، آقای راهنمایی و رانندگی، آقای بهزیستی و خانم محیط زیست چرا برای رفع بی اخلاقی های موجود در حوزه کاری تان با ما همکاری نمی کنید؟ متاسفانه دوستان به جای صرف هزینه در حوزه تولید و کمک به یک مرجع اصلی سعی میکنند جشنواره های موازی راه اندازی کنند.
دبسر جشنواره همچنین بیان کرد: ما تولید کننده نیستیم. تسهیل کننده ارتباط میان فیلم ساز و سرمایه گذار هستیم و در بخش تولیدی حوزه هنری امکان فعالیت فراهم میکنیم برای تولید کنندگان اما ورود به عرصه تولید برای یک جشنواره غیر حرفه ای است.
فیلم های جشنواره ۱۰۰ در 4 سالن پردیس سینمای آزادی و برخی شهرستان ها نیز که دارای سینمای دیجیتال هستند اکران خواهیم داشت. بر همین اساس سه استان خراسان رضوی، کردستان و البرز همزمان با تهران فیلم های ۱۰۰ ثانیهای را به نمایش می گذارند. موضوع اخلاق، سبک زندگی، اخلاق و فرهنگ کار و اخلاق و اقتصاد مقاومتی از مسایلی بود که برای ما اهمیت داشت برای مثال قاچاق کالا و تولید ایرانی جزو دغدغه های ما بود.
از ۷ جشنواره دنیا مثل جشنواره فیلم بوستون، افغانستان، بخشی از جشنواره کن، ژنو، لبنان، پاکستان و چین آثاری را به نمایش می گذاریم این را هم باید بگویم که در بخش مسابقه هزار و ۹۷۰ فیلم از ۱۰۱ کشور به دست ما رسید که ما ۵۹ فیلم را برای بخش مسابقه انتخاب کردیم. در این میان آمریکا با ۲۱۷ اثر، هند ۲۰۳ اثر، انگلیس ۸۹ اثر و ترکیه با ۷۴ فیلم بیشترین تعداد آثار ارسالی را به خود اختصاص داده بودند.
فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای فیلم هایی هستند که برخی از آنها پخش بین الملل دارند. فیلم هایی که تولید حوزه هنری است در امور بین الملل سازمان سینمایی این کار انجام می شود و سایر عزیزانی که تهیه کننده خصوصی دارند و تمایل دارند که ما پخش آثار آنها را بر عهده بگیریم همین جا اعلام می کنم که با آغوش باز پذیرای آنها هستیم.
وی در پایان گفت: هزینه برگزاری جشنواره فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای با جوایز آنها ۶۵۰ میلیون تومان معادل با برگزاری دوره قبل است و تقریبا ۱۰۰ میلیون تومان کمتر از دوره نهم است در اینجا باید از شبکه دو، مستند، نمایش و آی فیلم که ویژه برنامه های فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای را به خود اختصاص دادند و به طور کلی از صدا و سیما به دلیل کمک هایش تشکر کنم.
یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ ثانیهای به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی طی روزهای ۴ تا ۶ اسفند ماه سال جاری به دبیری علی قربانی در تهران برگزار میشود.
در پایان یزدان عشیری نیز خطاب به خبرنگاران گفت: می دانم همه شما به دلیل پشت سر گذاشتن جشنواره فجر اشباع شده اید و کمی هم کلافه هستید اما به همه آن هایی که از جشنواره فیلم فجر عصبی و کلافه هستند می گویم از فیلم های متنوع و با انواع مصادیق دیدن در جشنواره ۱۰۰ دیدن کنند و لذت ببرند.