به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آمارهای منتشر شده گویای آن است تا پایان آذرماه سال جاری پهنای باند بینالملل اینترنت به ۶۷۳ گیگابایت و ظرفیت شبکه IP داخل کشور به ۴۰۰۰ گیگابایت بر ثانیه رسیده است.
همچنین میزان ترانزیت ارتباطات بینالملل کشور به ۳۶۰۰ STM۱ رسیده است. اما مرور بیشتر آمارها در زمینهی بهرهمندی از تلفن ثابت نیز گویای آن است که تا پایان پاییز امسال ضریب نفوذ دسترسی به تلفن ثابت به ۳۸.۵۲ درصد رسیده و تا پایان این دوره شرکت مخابرات ایران در شهرها بالغ بر ۲۹ میلیون و ۷۲ هزار خط تلفن نصب کرده است که از این میان بیش از ۲۵ میلیون و ۴۷۹هزار خط در حالت دایر شده یا فعال قرار دارند.
طبق آمارهای ارائه شده در شرکت مخابرات، تعداد خطهای تلفن ثابت نصب شده در روستاها بالغ بر شش میلیون و ۲۵۲ هزار شماره است که از این میان حدود پنج میلیون و ۲۵ هزار خط روستایی دایر شده وجود دارد.
در مجموع تعداد شمارههای نصب شده تلفن ثابت از سوی مخابرات بالغ بر ۳۵ میلیون و ۳۲۵ هزار شماره بوده که از این میان تعداد دایریهای این شرکت بیش از ۳۰ میلیون و ۵۰۴ هزار شماره محسوب میشود.
اما علاوه بر مخابرات در حوزه تلفن ثابت شرکتهای دیگری نیز مجاز به فعالیت شدهاند که البته درصد واگذاری آنها نسبت به شرکت مخابرات کمتر بوده است. بدین ترتیب شرکت ارتباطات فرزانگان پارس (ایرافون قشم) ۴۰ هزار خط منصوبه و دایر شده داشته است همچنین شاتل به نصب ۳۴۱۷ خط پرداخته که البته همچنان تعداد دایریهای این شرکت صفر است. شرکت رسانه مهر وطن (ضحی کیش) نیز بیش از ۳۰۰ هزار خط منصوبه و حدود ۱۵۲ هزار خط دایر شده دارد.
طبق آمارهای ارائه شده در حال حاضر ۵۵ هزار و ۲۹۶ هزار روستای کشور دارای ارتباط محسوب میشوند و تعداد روستاهایی که دارای تلفن خانگی هستند به ۴۹ هزار و ۱۴ روستا رسیده است.
همچنین طی این مدت بیش از ۱۲۱ هزار و ۴۴۳ دستگاه تلفن همگانی و ۴۱۱۶ تلفن همراه جادهای (GSM) در کشور فعال بوده است. تعداد روستاهای دارای اینترنت پرسرعت نیز ۲۵ هزار و ۴۷۵ روستا اعلام شده است.