به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، راحله زارعشاهی درباره خواص سویق اظهار داشت: سویق به عربى یعنى آرد هر نوع ماده خوراکى , مراد از آن در طب سنتىT آرد بوداده خوراکىهاست, بسته به اینکه از چه ماده غذایى تهیه شده، خواص آن متفاوت است.
سویقها نفاخ هستند و بهتر است با شکر یا عسل مصرف شوند
وی افزود: برای تهیه سویق، باید ماده مورد نظر را تفت داد به طورى که نه خام باشد نه بسوزد, سپس با آب گرم شسته و بعد از آن با آب سرد شسته شود, بعد آن خشک کرده و آرد کنند؛ سویقها نفاخ هستند و بهتر است با شکر یا عسل مصرف شوند.
این داروساز سنتی تصریح کرد: سویق جو تقویتکننده معدههای گرم و خشککننده رطوبات معده است, حرارت و عطش را در صفراوى مزاجان تسکین میدهد؛ برای فرونشاندن سردردهای ناشی از حرارت معده، مفید است.
مصرف سویق جو به رشد و نمو اطفال کمک میکنند
زارعشاهی متذکر شد: توصیه میشود سویق جو را با کمی شیرینی و به صورت حریره به اطفال بدهند چرا که به رشد و نمو آنها کمک مىکند؛ سردمزاجان, سالمندان و کسانی که با خوردن سویق دچار نفخ میشوند, بهتر است آن را با قند یا رازیانه یا زیره مصرف کنند.
وی یادآور شد: برای تهیه سویق جو، آن را بو داده به حدی که نه بسوزد و نه خام بماند, سپس آن را یک ساعت در آب گرم خیسانده و بعد از آن با آب سرد شستشو شود و در نهایت پس از خشک شدن جو، آن را آرد کنند.