به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد خوانساری در نشست خبری به مناسبت چهلمین سال تأسیس مرکز تحقیقات مخابرات، با اشاره به اقدامات مرکز در سال جاری از ساخت سامانه اندازهگیری شدت میدان پرتوهای رادیویی برای نخستین بار در کشور در این مرکز خبر داد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد: در راستای رفع نگرانی مردم از وجود پرتوهای رادیویی مضر و بیش از حد استاندارد که توسط سامانههای الکترو مغناطیستی تولید امواج منتشر میشوند نیز سامانه راهاندازی شده است.
وی گفت:این سامانه به سفارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ساخته شده و از سوی رگولاتوری و سازمان انرژی اتمی تأییدیه اخذ کرده است.
خوانساری تصریح کرد: پیش از این برای اندازهگیری شدن میدان پرتوهای رادیویی از نمونههای خارجی استفاده میشد که سامانه بومی ساخته شده قابل استفاده در تمامی دستگاههایی که با موضوع امواج رادیویی سر و کار دارند قابل استفاده شد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در تشریح روش کار سامانه بومی اندازهگیری شدت میدان پرتوهای رادیویی توضیح داد: این سامانه از پروبهای مغناطیستی و الکتریکی تشکیل شده که این پروبها دیتا را جمعاوری و به صورت متمرکز به رگولاتوری ارائه میکند.
وی خاطر نشان کرد: این پروژه با صرف بیش از یکسال زمان به نتیجه رسیده و اکنون به مراحل آخر نمونه مهندسی رسیدهایم.
وی گفت: با نصب این تجهیزات بومی در هر نقطهای که مردم بابت امواج نگرانی دارند به نگرانی آنها پاسخ داده شود و اظهار امیدواری کرد این سامانه در سال آینده به صورت تجاری به تولید انبوه برسد.
صدور نخستین تأییدیه سامانههای ذخیرهسازی دیتا
خوانساری همچنین با اشاره به صدور نخستین تأییدیه آزمایشگاه تأیید نمونه سامانههای ذخیرهسازی دیتا گفت: مدتی است نیاز جدیدی مبنی بر تأیید نمونه سامانههای ذخیرهسازی دیتا و توسعه دیتاسنترها در کشور ایجاد شده است و لازم است که سیستمهای ذخیرهسازی تأییدیه نمونه اخذ کنند.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: هم اکنون بسیاری از تجهیزات ذخیرهسازی در کشور در حجم بالا دارای تولید بومی است و نهاد مرجع تأییدکننده اصالت این تجهیزات رگولاتوری است.
وی گفت: نخستین اعتبارنامه آزمایشگاهی برای تأیید نمونه سیستمهای ذخیرهسازی اطلاعات توسط آزمایشگاه مرکز تحقیقات مخابرات اخذ شده است.
وی ادامه داد:این اعتبارنامه اواخر بهمن ماه صادر شده است.