به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین شافعی امروز در نشست تخصصی کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی گفت: عدم درک یکسان از مفهوم اقتصاد مقاومتی یکی از مشکلات در ارایه راهکارها برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی است.
رییس اتاق بازرگانی افزود: موضوع اقتصاد مقاومتی مدتهاست در کشورهای توسعه یافته با عنوان تاب اوری اقتصادی مطرح است.
وی بیان داشت: تاب آوری اقتصادی به این معناست که شوکهای احتمالی وارده به اقتصاد را پیش بینی و چگونگی تاب اوردن بر شوکها را تبیین کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: همچنین تاب اوری اقتصادی یعنی اینکه بعد از این مراحل واکنش های مناسبی در مقابل این شوک ها داشته باشیم
وی افزود : کشورهای غیر توسعه یافته در اثر هر شوک اقتصادی فرصت های رو به جلو را از دست می دهند.
شافعی با بیان اینکه شوک بر اقتصاد می تواند مثبت یا منفی باشد، تصریح کرد: ما حتی در شوک مثبت که نمونه ان افزایش بی سابقه قیمت نفت در چند سال گذشته بود، دچار مشکل هستیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: بعد از افزایش قیمت نفت و به دست امدن درامدهای رویایی در دولت قبل ما نه تنها از این موقعیت استفاده نکردیم، بلکه تا موضوع تحریم مطرح سد، وارد مرحله بحران شدیم و چون برنامه نداشتیم، بحران تبدیل به تهدید شد.
وی با بیان اینکه بزرگترین کانون اسیب پذیری اقتصاد ما وابستگی به نفت است بیان داشت: تقویت تولید، تقویت خدمات مولد تولید داخل و صادرات سه راهی است که بتوان مفهوم اقتصاد مقاومتی را در مقابل شوک های احتمالی نگه داریم.
وی افزود: افراد در محافل، تولید را در ردیف اول دست یابی به اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان میکنند، اما اینکه چه حرکتی به سمت آن شده است، جای سوال دارد.