به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رستم قاسمی وزیر سابق نفت صبح روز شنبه 21 اسفند با دعوت و استقبال جمعی از شخصیتها و نخبگان استان خوزستان به این استان سفر کرد.
وی با استقبال «لطفالله سپهر» مدیرکل سابق ارشاد استان، رحمان فلاحی مدیرکل سابق آموزش پرورش استان و اعضای شورای شهر استان خوزستان، وارد شهر اهواز شد.
*حق استان خوزستان وجود چنین مشکلاتی نیست
در ابتدای این سفر قاسمی در حسینیه سیدالشهدای اهواز و در جمع مردم طی سخنانی اظهار داشت: جنگ و دلاوریهای مردم خوزستان در تاریخ ایران ماندگار است و تمام نشدنی است.
قاسمی با اشاره به اینکه مشکل مردم خوزستان باید مشکل ایران تلقی شود تا حل شود و اگر نگاه ملی به آن نباشد حل نخواهد شد، تصریح کرد: مسئولیت پاسخگویی به مردم خطیر است، ما بخش زیادی از عمرمان را در خوزستان سپری کردهایم و شناخت کافی از سرمایه های این استان داریم، تامین نیازهای برق، نفت، گاز و کشاورزی کشور از این استان انجام میشود و بنابراین حق این استان وجود چنین مشکلاتی نیست.
فرمانده اسبق قرارگاه خاتمالانبیا گفت: در زمان حضورم در قرارگاه خاتم الانبیا «طرح غدیر» علیرغم مشکل دولت آغاز شد ولی به دلیل تغییر دولت تمام نشد در حالی که اگر این طرح به اتمام میرسید بخش عمدهای از مشکل آب خوزستان حل میشد.
وی با اشاره به طرح غدیر توضیح داد: ما طرح غدیر را در قرارگاه خاتم شروع کردیم؛ چراکه مشکلات آب خوزستان سالها موردبحث بود؛ در ایام عید غدیر رئیسجمهور وقت از من خواست تا این طرح را شروع کنیم و بنده آن زمان فرمانده قرارگاه خاتم بودم؛ با اینکه وضعیت تأمین منابع مالی هنوز مشخص نشده بود، کار را شروع کردیم و فاز اول آن در سال 91 به اتمام رسید و این طرح باید تا پایان سال 94 کامل میشد که در این صورت مشکل آب خوزستان نیز حل شده بود.
وی ادامه داد: در سفر هیات دولت در سال 89 به خوزستان در موضوع ریزگردها تصویب شد، اقداماتی انجام شود و توافقی بین وزارت نفت و قرارگاه صورت گرفت که با مالچپاشی و درختکاری این مشکل حل شود، باید این طرح ادامه پیدا میکرد چراکه به فاز اول آن 480 هزار میلیارد تومان مصوبه اختصاص یافته بود که شماره مصوبه آن نیز موجود است.
* مشکل ریزگردها با ریزنگری حل نمیشود و تصمیمات بزرگ میخواهد
قاسمی با اشاره به ویژگیهای منحصربهفرد خوزستان از جمله حجم اول آب کشور، ذخایر نفت و همجواری با دریا یادآور شد: مشکل ریزگردها با ریزنگری حل نمیشود و تصمیمات بزرگ میخواهد، اگر مصوبات دولت قبل ادامه پیدا میکرد، امروز بخش زیادی از مناطق مالچپاشی و درختکاری شده بود.
وزیر سابق نفت در ادامه با بیان اینکه دشمنان، ایران را به طور بیسابقهای تحریم کردند و منتظر بودند چرخ صنعت کشور از کار بیفتد، خاطرنشان کرد: امروز فازهای مختلف پارس جنوبی که به شبکه تولید اضافه میشود حاصل تلاش و خودباوری در دوران تحریم است.
وی با اشاره به اقدامات مهم صورتگرفته به اضافه شدن بیش از 20 میلیون لیتر بنزین به تولید کشور اشاره کرد و گفت: در جنگ اقتصادی کارهای فوقالعادهای انجام شد و در آن دوران تحریم سازندگان ایرانی، جایگزین پیمانکاران خارجی شدند و به همین خاطر دیگر نیازی به خارجیها در صنعت نفت نداریم.
وزیر سابق نفت ادامه داد: میدان نفتی آزادگان سالها قبل از حضور من در وزارت نفت در قرارداد با چینیها انجام شده بود، چاهها مشکل خاصی در خشکی هورالعظیم ایجاد نکردهاند و این تعداد چاه عملا نمی تواند عامل اصلی ایجاد ریزگردها باشد و در واقع نقش بسیار کمی در این معضل دارد.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات خوزستان باید از منابع ملی انجام شود چون این امر یک مشکل ملی است، گفت: بنا بود فرودگاه اهواز جابجا شود و حتی زمین فرودگاه هم گرفته شده بود و قرار بود وزارت نفت بالغ بر هزار ملیارد تومان برای این امر اختصاص دهد.این مصوبه بین وزارت راه و وزارت نفت و استاندار خوزستان انجام شده بود.
قاسمی تصریح کرد: گسترش فرودگاه اهواز باید انجام شود چراکه این فرودگاه کفاف این شهر را در درازمدت به عنوان یک فرودگاه بین المللی نمیدهد، بنده در زمان حضورم در وزارت نفت به مسجد سلیمان رفتم و مشکلات آن را از نزدیک مشاهده کردم،برای حل برخی از مشکلات با هوانیروز توافق کردیم که خانههای نیمهساز در اختیار مردم قرار بگیرد، و با اعتبار وزارت نفت به پایان برسد که بخشی از آن انجام شد و باید ادامه پیدا میکرد.
*متروی اهواز با بودجه کم شهرداری تا 50 سال تمام نمیشود
وزیر سابق نفت با بیان اینکه متروی اهواز با بودجه کم شهرداری تا 50 سال هم تمام نخواهد شد، تاکید کرد: امروز در اقتصاد دنیا می گویند اقتصاد باید از منبع محوری بر دانش محوری تبدیل شود.
در ادامه سفر یک روزه رستم قاسمی به استان خوزستان، وی با جمعی از حامیان جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در این استان دیدار و گفتوگو کرد.
قاسمی با بیان اینکه خوزستان خانه همه مردم ایران ، رزمندگان و همه ماست، گفت: تحمل و دلاوریهای مرد خوزستان به عنوان برگی زرین همواره خواهد درخشید.
وزیر سابق نفت تصریح کرد: امیدوارم در شرایط فعلی برای تغییری بنیادی همه نیروهای انقلاب با یک اتحاد، انسجام و از خودگذشتگی در انتخابات 96به پیروزی برسند که برای اولین بار دولت اسلامی به تمام معنا به پیروزی برسد و تابع محض ولی فقیه باشد.
قاسمی با بیان اینکه بلافاصله بعد از جنگ در تمام طرحهای ملی کشور حاضر بودم و عمرم را در این راه گذراندم، در بخش دیگری از سخنان خود به دلایل تاکید 10ساله رهبری بر اقتصاد علی رغم مهم بودن مسایل فرهنگی اشاره کرد و گفت: این موضوعی ملی است و ناشی از این است که دشمنان ما از سالها پیش جنگ را اقتصادی کردند و به دنبال ایجاد نارضایتی از طریق معیشت بین مردم بودهاند.وزیر سابق نفت ادامه داد: اولین تجربه ما جنگ بود که باور کردیم که می توانیم پیروز شویم و این بر مبنای همان شعار «ما میتوانیم» بود که حضرت امام فرمودند، هرچند بعد از جنگ برخی تردید داشتند ولی بازسازی کشور، «ما میتوانیم» را ثابت کرد.
وی تاکید کرد: عده ای برای سد کرخه دنبال مذاکره با خارج بودند ولی این سد در داخل ساخته شد و بسیاری از طرح ها که عده ای میگفتند امکان تحقق ندارد انجام شد، وقتی سد کرخه ساخته شد بعد آن همه سدهای دیگر ساخته شد و اگر این کار در داخل صورت نمیگرفت، میلیاردها دلار بر کشور تحمیل میشد.
* ما میتوانیم با نگاه انقلابی ثابت شد نه نگاه لیبرالی
قاسمی با تاکید بر اینکه ما میتوانیم با نگاه انقلابی ثابت شد نه نگاه لیبرالی، افزود: این انقلابیها هستند که ما میتوانیم را ثابت و شعار امام را تثبیت کردند.
*امنیت و ثبات فعلی با تفکر انقلابی هدایت و مدیریت می شود
وزیر سابق نفت با اشاره به اقتدار منطقه ای کشورمان تصریح کرد: برخی فکر می کردند ما باید محصور شویم ولی ریل گذاری انقلابی ایران را به قدرت اول منطقه تبدیل کرد، ثبات ایران نمونه ای در دنیا ندارد و این ثبات با تفکر انقلابی هدایت و مدیریت می شود پس ما حتما می توانیم.
وی درباره دلایل ضعف اقتصادی گفت: هرجا اعتقاد به توانمندی های داخل پیدا کردیم موفق بودیم و نمی توانیم دستمان را دراز کنیم که مشکلات از بیرون حل شود.بیش از سه سال منتظر ماندیم که مشکلات کشور از بیرون حل شود ولی نشد، در دوران تحریم که همه ابزارها را به کار گرفتند علیرغم وجود برخی مشکلات ما پیروز شدیم.
قاسمی ادامه داد: در دوران تحریمها شرکتهای خارجی حاضر به همکاری نبودند و من هم مایل به قبول وزارت نفت نبودم ولی به دلیل شدت تحریم ها مجبور شدم.بخشی از اقدامات آن زمان در حوزه تحریمها را نمیتوان گفت ولی تصمیمات آن زمان فقط با تفکر انقلابی ممکن بود.
وزیر سابق نفت با بیان اینکه دشمن نام «تحریم فلج کننده» را برروی تحریم ها گذاشته بود و ما باید فلج می شدیم که نشدیم، افزود: بسیاری از قطعات نفت را ایرانی ها ساختند و در آن شرایط تحریمکنندگان که تحریم هایی همه جانبه اعم از دارو و غدا اعمال کرده بودند، امروز هم دنبال آن خط هستند و مشکلات برطرف نشده و جدیدا نیز تحریمهایی جدیدی اعمال کردند.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم از تحریمها عبور کنیم قدرت و عزت لازم است، چراکه دیدیم ایستادگی باعت شد آنها برای مذاکره بیایند و مقاماتشان بگویند تحریم ها بر ایران بی اثر بوده است، در آن دوره غربیها ما را تحریم کردند که دچار فروپاشی اقتصادی شویم ولی دیدند به خودکفایی رسیدیم.
*ماجرای دیدار با رئیسجمهور کره و استمرار فروش نفت
قاسمی اظهار داشت: ما در دوره تحریمها برای حل مشکلات مجبور به سفربه بسیاری ازکشورها بودیم. کره خرید نفت از ایران را قطع کرده بود و من آن زمان با رئیس جمهور کره دیداری داشتم و گفتم تصمیمی گرفتیم که وابسته به مذاکرات ما و شماست و خرید کالاهای کره ای را تحریم میکنیم. این باعث شد آنها بعد از دو سه هفته از موضع خود عقب رفتند.
*دوران تحریم یکی از دستاوردهای ما بهعنوان «ما میتوانیم» بود
وزیر سابق نفت تاکید کرد: ما در جنگ جان خود و در تحریم آبرویمان را کف دستمان گذاشتیم و نتایج خوبی حاصل شد، البته دوران تحریم یکی از دستاوردهای ما بهعنوان «ما میتوانیم» بود، بنابراین در حال حاضر نیز باید دنبال نسخه شفابخش اقتصاد مقاومتی برویم.
در ادامه این سفر استانی ، رستم قاسمی فرمانده اسبق قرارگاه خاتمالانبیا در جمع نخبگان اقوام استان خوزستان اظهار داشت: خوزستان یک ایران کوچک است که همه اقوام بزرگ و دلیر در آن زندگی میکنند و انسجام و اتحاد در استان هنرمندی این اقوام است.
قاسمی تصریح کرد: در دفاع مقدس خوزستانی ها به خوبی ثابت کردند که مدافع انقلابند هرچند حق خوزستانی ها حتما بیش از اینهاست، من روستایی و کشاورز زاده هستم و به خوبی سختی را چشیدهام و با خوزستانی ها رفاقت داشتهام و با بسیاری از سرداران خوزستان همکار بودم و به صلابت و شجاعت آنان آگاهم.
وزیر سابق نفت تاکید کرد: امروز مشکلات کشور اقتصادی است و خوزستان هم تابعی از کشور ولی در شرایطی سخت تر است، جوانان خوزستانی هرجا حاضر بودند گل کاشته اند و استعداد و هوش سرشاری در خوزستانی ها وجود دارد، بخش عمده ای از آبهای کشور در خوزستان است و زمینهای کشاورزی این استان می تواند بخش عمده ای از نیاز کشاورزی کشور را تامین کند و اینها ویژگی های برتر خوزستان است.
* کارگران باید بگویند از رکود عبور کردهایم نه مسئولان
وی ادامه داد: رکود در کشور همه گیر شده است و باید این مشکلات را بپذیریم، برخی میگویند از رکود عبور کردیم در حالی که باید کارگران کارخانهها این حرف را بگویند نه مسئولان، برخی میگویند رتبه اول اشتغال را در کشور داریم ولی باید این حرف را خانوادههایی بگویند که چند بیکار دارند.
قاسمی با بیان اینکه تجربه حل مشکلات با باور به ظرفیت های داخل است و نمونه های زیادی در این مورد در کشور وجود دارد، اظهار داشت: امروز در صنعت دفاعی ما جزو چند قدرت دفاعی دنیا هستیم در صورتی که پیچ و مهره آن را هم خارجیها نداده اند.
«چرا در ساخت موشک به پیشرفت رسیده ایم ولی در تجهیزات کشاورزی نه. چون باور نکرده ایم که استعداد ایرانی پاسخگوی مشکلات کشور است، در خیلی از زمینه ها که در کشور و در ایام تحریم با مشکل مواجه میشدیم با تکیه بر جوانانی چون جوانان خوزستان این مشکلات را حل میکردیم. باید بپذیریم که استعداد ما کمتر از کشورهایی نیست که از آنها کالا وارد میکنیم.»
قاسمی تاکید کرد: مسئولان اجرایی کشور به جای حل معیشت دنبال سیاست بازی هستند و این در حالی است که مشکلات با سیاسی کاری و سخنرانی حل نمی شود، در سال 96 امیدواریم مدیرانی در جبهه انقلابی انتخاب شوند که حل مسائل اقتصادی کشور اولویت آنها باشد.
بنا بر این گزارش، در ابتدای این دیدار نمایندگان اقوام به بیان دیدگاههای خود درمورد مسائل جاری کشور و مشکلات خوزستان اعم از رکود، بیکاری و مشکل زیست محیطی خوزستان پرداخته و بر تغییر در روند مدیریتی فعلی کشور تاکید کردند.
بنا بر این گزارش، رستم قاسمی وزیر سابق نفت در ادامه سفر یک روزه خود به استان خوزستان عصر شنبه در جمع فعالان حوزه نفت این استان با بیان تشریح سوابق فعالیتی خود در عرصه های مختلف، گفت: بنده مسئولیتهای مختلف اجرایی از جمله ریاست کارگاه تا مدیر پروژه و تا ریاست قرارگاه و وزارت را بر عهده داشتهام و مسیر تجارب اجراییام بسیار طولانی بوده است.
وی افزود: قرارگاه خاتم الانبیا مجموعه عظیمی است و زمانی که من آنجا را ترک کردم بالغ بر 80هزار میلیارد تومان پروژه و طرح توسط این قرارگاه در دست اجرا بود.
قاسمی در همین راستا ادامه داد: وقتی وارد وزارت نفت شدم تنها وزیری بودم که قبل از وزارتم کارهای بسیاری را در حوزه های صنعتی انجام داده بودم؛ البته آمدن من در وزارت نفت با تحریم ها مواجه شد؛ مضاف بر این بیش از دوسال از دولت نمانده بود و به دلیل تغییرات گسترده در زمان وزیران قبلی نخواستم مدیران را تغییر دهم.
وی با بیان اینکه تحریم ها پیچیده بود و همه ابزارهای دشمن برآن بودند که صنعت نفت ما با مشکل مواجه شود، گفت:مجبور بودم بسیاری از وقتم را در خارج از کشور بگذرانم تا راه کارهای مقابله و بی اثر کردن تحریم ها را دنبال کنم.
وزیر سابق نفت ادامه داد: آن دوره برای تامین بسیاری از کالاها و تجهیزات مشکلاتی داشتیم و برای واردات مجبور بودیم این تجهیزات را از چند کشور عبور دهیم ولی در عین حال در آن دوسال سخت تحریم، 17فاز پارس جنوبی به طور همزمان شروع شد درحالی که تا آن زمان بیش از 7-8فاز بصورت یکجا شروع نشده بود.
وی با اشاره به اینکه از روز پیشنهاد به من برای وزارت نفت، شش ماه طول کشید تا قبول کردم، اظهار داشت: حتی به حضرت آقا هم نامه نوشتم و مخالفتم را اعلام کردم ولی درنهایت به دلیل حجم تحریم ها این مسئولیت را پذیرفتم.
* علاوه بر وزارت نفت مسئولیت تامین نیازمندی های عمومی کشور در دوران تحریم را هم بر عهده داشتم
قاسمی ادامه داد: تحریم ها در آن دو سال مسئولیت بنده در وزارت نفت در اوج خود بود و من علاوه بر وزارت نفت مسئولیت تامین نیازمندی های عمومی کشور اعم از دارو، مرغ و کنجاله را هم برعهده داشتم.
*دوسال آخر دولت قبل، دوره طلایی صنعت نفت در توسعه بود
وزیر سابق نفت تاکید کرد: می توانم این ادعا را داشته باشم که دوسال آخر دولت قبل، دوره طلایی صنعت نفت در توسعه بود.
فرمانده اسبق قرارگاه خاتم الانبیا تاکید کرد: اصلی ترین مشکل اقتصادی و اجرایی اقتصاد است چون اصل سیاست های کلی را داریم و باید کسانی باشند که این سیاست ها را اجرا کنند. معتقدیم اگر کسانی باشند که فارغ از کار سیاسی کار اجرایی کنند مشکل حل شدنی است. تئوری پرداز لازم نیست بلکه کسانی لازم است که بتوانند برنامه ها را اجرایی کنند.
وی تاکید کرد: برای معضلات کشور اعم از اشتغال و فقرزدایی برنامههایی تعیین کردیم و حدود 15برنامه برای حل معضلات اقتصادی کشور داریم، البته در تیم اجرایی خود، ابتدا ضعف های دولت گذشته را بررسی کردیم و سپس راهکارها را تدوین نمودیم.
بر اساس این گزارش، رستم قاسمی وزیر سابق نفت در ادامه سفر یک روزه خود به استان خوزستان در جلسه هماندیشی اعضای «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» این استان حضور یافت و جلسه به ریاست وی در خصوص مسائل روز کشور برگزار شد.
در ابتدای این جلسه قاسمی با بیان اینکه بنده خودم یک فرد روستایی هستم که با شرایط سختی بزرگ شدیم و چهار دوره خدمت جنگ، بعد از جنگ، نفت و بعد از نفت را گذراندهام، اظهار داشت: در دوره سازندگی جزو اولین افرادی بودیم که قرارگاه خاتم الانبیا را ایجاد کردیم و اصلیترین ایده ما اثبات گفتمان «ما می توانیم» امام (ره) بود.
وزیر سابق نفت با بیان اینکه اعتقاد ما همواره مبنی بر کسب تجربه در میدان عمل بوده است، تصریح کرد: درد کشور مشخص است و درمان آن هم یک کلمه و آن «ما می توانیم» است که امام هم بر آن تاکید داشتند.
* غربیها فکر نمیکردند از شرایط سخت قطعی سوئیفت عبور کنیم
قاسمی خاطرنشان کرد: وقتی سوئیفت را قطع کردند، هرگز غربیها فکر نمیکردند بتوانیم از چنین شرایطی عبور کنیم. آن زمان بنده رییس اوپک هم بودم و مجبور به سفر به کشورهای روسیه، چین، کره و برزیل شدم تا ببینم چگونه صادرات نفت را که صفر شده بود، در مدار قرار دهیم.
وزیر سابق نفت ادامه داد: کشتیهای ما توان حرکت نداشتند چون تحریم بیمه بودند و پرچم ما را از روی بنادر برداشته بودند و نمی توانستیم وارد بنادر شویم، آن موقع خدمت رهبری رسیدیم و گزارشی خدمتشان عرض کردم که ما سربازیم و مطیع شماییم و آمدیم از شما فرمان بگیریم؛ حضرت آقا گفتند این پیچ تاریخی است و حواستان باشد چون اگر بد رانندگی کنید، به دره میروید.
قاسمی تصریح کرد: در دوران تحریم ما از اکثر سازندگان داخلی کشور دعوت کردیم و این در حالی بود که شرکتهایی همچون «توتال» و «شِل» رفتند و کار به جایی رسید که ما امروز در پارس جنوبی پیمانکار خارجی نداریم و توسعه در صنعت نفت نسبت به قبل تحریم بهتر بوده است.
*خطر تحریم را تبدیل به فرصت کردیم
در ادامه این نشست وزیر سابق نفت با بیان اینکه آقای زنگنه نامهای به مجلس فرستاده و آمار 10-12 ساله سرمایه گذاری در صنعت نفت را ارائه کرده که بالاترین سرمایه گذاری مربوط به سال 90 است،گفت: ما خطر تحریم را تبدیل به فرصت کردیم.
*جبهه مردمی میتواند به عنوان یک تشکیلات فراجناحی کار را پیش ببرد
قاسمی در بخش دیگری از این نشست اظهار داشت: بنده بر این باورم جبهه میتواند به عنوان یک تشکیلات فراجناحی کار را پیش ببرد.
وی تصریح کرد: باید به مطالبات اقتصادی مردم پاسخ معتبر داد. مشکل کشور ما «اقتصاددانی» نیست بلکه «اقتصادرانی» است و کسی باید روی کار بیاید که سیاستها و سند چشم انداز را اجرا کند.
قاسمی افزود: اگر یک تیم اجرایی در مجموعه نیروهای انقلاب داشته باشیم، مردم استقبال خواهند کرد، کسی که رییس اجرایی میشود قانونا رییس مملکت نیست و اگر درست کار کند، به جای سخنرانی باید بنشیند ببیند در حوزه نساجی و خودرو چه کار می تواند بکند؟ اینها مسئولیت دستگاه اجرایی است.
وزیر سابق نفت تاکید کرد: ما دستگاه اجرایی کشور را سیاسی کردهایم و تصمیمات آن و وزرای آن هم سیاسی شدهاند، اقتصاد و جاده هم سیاسی شده که باید این نگاه تغییر کند. البته منظور بنده این نیست که در همه دستگاهها افراد با نگاه سیاسی جذب شوند بلکه برای مثال در حوزه اقتصاد افراد با نگاه کارشناسی باید جذب شوند.
* قرارگاه خاتم مجموعه اقتصادی بالادستی نیست
وی با بیان اینکه قرارگاه خاتم مجموعه اقتصادی بالادستی نیست بلکه این دولت است که تصویب می کند کدام پروژه در کجا انجام شود و قرارگاه سیاست گذار نیست، گفت: جبهه مردمی بالاتر از انتخابات است و این وابسته به شکل گیری خوب جبهه است تا به عنوان پارلمان نیروهای انقلاب در استانها عمل کند و از این رو میتوان از ظرفیت جبهه در پس از انتخابات هم در استان ها بهره برد.
قاسمی با بیان اینکه وقتی دولت سابق تمام شد تصمیم به سکوت گرفتیم چون دولت فعلی میخواست ما جواب دهیم و آنها ناکارآمدی خود را بپوشانند، افزود: سد «گُتوند» در دولت هاشمی شروع شد و در دولت اصلاحات ادامه پیدا کرد و بخش دیگر آن در دولت اول احمدینژاد انجام شد که در آن زمان به «گنبد نمکی» برخوردند.
وزیر سابق نفت ادامه داد:روحانی در زمان ریاست شورای عالی امنیت ملی نامه ای مینویسد که کرسنت نباید اجرا شود و در دولت نهم و دهم هم پیگیری شد و به معاون حقوقی رییس جمهور و سپس به دادگاه لاهه ارسال شد ولی اکنون دادگاه لاهه میگوید چگونه شما فردی را که در معرض اتهام است در دولت به کار گرفته اید؟
وی در پاسخ به سوالی در مورد برنامههای خود برای حوزه بانوان گفت: خانمها 50 درصد جمعیت کشورند و جایگاه ویژهای دارند و بخشی از دولت باید آنها باشند تا مطالبات نیمی از جامعه را پیگیری کنند.
قاسمی همچنین درباره سوالی درباره میزان حقوق خود نیز گفت: بنده با این شرط به وزارت نفت رفتم که حقوق سپاه باقی بماند درحالی که کسی را پیدا نمیکنید که بگوید قاسمی یک ریال از وزارت نفت دریافت کرده است، اساسا همه وزرای دولت سابق زیر هفت میلیون حقوق میگرفتند.
مشکلات امروز کشور با نگاه انقلابی حتماً قابل حل است
بر اساس این گزارش، رستم قاسمی وزیر سابق نفت شامگاه امروز شنبه در مراسمی در جمع مردم آبادان که در حسینیه ثارالله این شهر برگزار شد، با بیان اینکه با همه سختیها از تحریمها عبور کردیم، گفت: عبور از تحریمها، کتاب مفصلی است که بعدها باید در مورد آن گفته شود.
وی افزود: برخی در سالهای تحریمهای فلجکننده میگفتند ادامه صنعت نفت کار سادهای نیست و خارجیها نیز میگفتند نمیتوانید از تحریمها عبور کنید و انبارهای قطعات صنعت نفت ما نیز خالی بودند اما الطاف خداوند و حمیت مردان این سرزمین بود که در صنعت نفت به کار گرفته شد و خیلی از تجهیزات را که پولش داده شده بود ولی خارجیها تحویلمان نداده بودند، خودمان تولید کردیم.
وزیر سابق نفت با بیان اینکه قبل انقلاب آمریکاییها بر همه کشورها تسلط داشتند، اظهار داشت: یکی از کشورهای واردکننده عمده نفت از ایران که 50 سال مشتری نفت ایران بود، مراوده خود را با ایران قطع کرد چون مراودات بالایی با آمریکاییها داشت؛ با وجود این مشکلات در سال 90 و 91، حدود 170 میلیارد دلار نفت فروخته شد.
قاسمی با اشاره به اینکه انتقال منابع مالی در آنموقع از کشورهای مختلف ریسک بالایی داشت، خاطرنشان کرد: با این حال این تصمیمی بود که گرفتیم و اگر تصمیم نمیگرفتیم، نتیجهاش این میشد که امروز منافع داخلی داریم، ولی امکان انتقالش وجود ندارد.
وی افزود: ما در بسیاری از پیچیدگیهای فنی به خودکفایی رسیدیم و از دو میلیون قلم کالا، 600 هزار قلم آن در داخل تولید شد.
قاسمی با اشاره به اینکه تبدیل تهدید به فرصت در آنموقع با همین تصمیمات انجام شد، تصریح کرد: در آنموقع که تحریمهای فلجکننده وجود داشت، طبق آمار خود دوستان بیشترین سرمایهگذاری در آن برهه انجام شد.
وی تأکید کرد: اینها نمونه کارهایی است که طیف بزرگی در صنعت نفت انجام دادند و کار یک نفر و دو نفر نیست.
قاسمی با بیان اینکه صنعت نفت کشور یکی از مراکز نفت بزرگ دنیاست، اظهار داشت: وقتی خارجیها صنعت نفت ایران را رها کردند، بلافاصله ایرانیها جایگزین آنها شدند.
وی با بیان اینکه وقتی جنگ تمام شد مکتب «ما میتوانیم» شکل گرفت، اظهار داشت: صدها طرح ملی که همان موقع هم برخی نگاههای لیبرال نمیخواستند بپذیرند که توسط ایرانیها انجامشدنی است، شاهد انجامش بودهایم.
وی با انتقاد از سیاسی شدن مسائل اقتصادی تصریح کرد: موضوع اقتصاد که موضوع مستقلی است به مسائل سیاسی و رفاقتی تبدیل شده و برای مثال طرح آمایش سرزمینی نیز به این مشکل دچار شده است.
قاسمی با تأکید بر اینکه مشکلات اقتصادی کشور حتماً قابلحل است ولی باید اقتصادمان قدرتمند باشد، گفت: اقتدار ما در منطقه یک تجربه است و شاهد هستیم ایران امروز کشوری قدرتمند در منطقه است که به اذعان مقامات آمریکایی میتواند معادلات منطقهای را به نفع خود تغییر دهد.
وزیر سابق نفت خاطرنشان کرد: این دیپلماسی، اقتداری است نه التماسی و تجربهای به نام قدرت باور است که در بخشهایی چون منطقهای، ایران را به قدرت تبدیل کرده است.
*دیدار با امام جمعه آبادان
همچنین در پایان این سفر یک روزه رستم قاسمی با «حجت الاسلام علی ابراهیمی پور» امام جمعه آبادان نیز دیدار و درباره مسائل روز و مشکلات مردم صحبت کردند.