به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به گزارش شبکه خبری فرانس24، «فرانسوا فیون» در پاسخ به این سئوال که سیاست خارجی وی برای مقابله با گروه های تروریستی از جمله داعش چیست؟ گفت: برای مقابله با داعش، باید با همه کشورها به ویژه روسیه، ترکیه، ایران و عربستان سعودی گفت وگو کرد. در غیر اینصورت ما هیچ شانسی برای مبارزه مؤثر علیه این گروه تروریستی نداریم.
وی افزود، گروه داعش در واقع نوعی از توتالیتاریسم است که تقریباً از پاکستان تا غرب آفریقا در حال گسترش است.
فرانسوا فیون درباره تنش موجود میان هلند و ترکیه نیز گفت: دولت اولاند درباره این تنش پاسخ محکمی نداد. پاریس می بایست محکم در برابر ترکیه می ایستاد. برای این موضوع نیازی به قطع روابط با ترکیه نیست، اما باید برای آنکارا محدودیت هایی تعیین می کردیم و اجازه نمی دادیم پا را فراتر بگذارد.
وی تصریح کرد، آمدن وزیر امورخارجه ترکیه به فرانسه آن هم در چنین شرایطی و پس از حوادثی که در اروپا اتفاق افتاد و با توجه به سخنان غیر قابل تحمل و ناپذیرفتنی دولت آنکارا، می بایست همبستگی خود را با دیگر کشورهای اروپایی نشان می دادیم.
فرانسوا فیون با اشاره به زمان کوتاه باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه گفت: در شرایط حساس کنونی، اولویت من گردهم آوردن اعضای حزب راستگرا به عنوان خانواده سیاسی من و دفاع از برنامه هایم است.
بر اساس نتایج نظرسنجی موسسه «کانتَر سوفر»، مارین لوپن در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که 23 آوریل (3 اردیبهشت 96) برگزار می شود، می تواند 26 درصد آرا را از آن خود کند و به دور دوم این انتخابات راه یابد.
این در حالی است که «امانوئل مَکرون» به عنوان نامزدی مستقل با کسب 25 درصد آراء به همراه لوپن در دور دوم این رقابت ها که هفت مه (17 اردیبهشت 96) با حضور دو برگزیده دور نخست برگزار می شود، حضور می یابد اما «فرانسوا فیون» جمهوریخواه با سقوط چند پله ای در نظرسنجی ها، فقط می تواند 17درصد آراء را از آن خود کند و از راه یافتن به مرحله بعدی انتخابات بازمی ماند.
این در حالی است که نامزدهایی همچون «بنوا آمون» سوسیالیست و «ژان لوک ملانشون» به مراتب رای کمتری می آورند و شانسی برای پیروزی در انتخابات و راهیابی به کاخ الیزه نخواهند داشت.
رئیس جمهوری فرانسه هر پنج سال یکبار و با رای مستقیم مردم انتخاب می شود.