به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در آخرین نشست خبری خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در سال جاری به ارائه گزارشی در خصوص عملکرد دولت در سال 95 پرداخت.
براساس این خبر وی عنوان کرد: در ابتدای سال 95 بنا بر این شد که دولت اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کند و من عنوان کردم بخشی از پروسه اقتصاد مقاومتی در نیمه اول سال محقق خواهد شد چون دولت برای بهبود اقتصاد برنامه دارد و به دنبال افزایش توان تولید ملی است.
نوبخت ادامه داد: آنچه مربوط به دولت است از طریق اعطای اعتبارات انجام می شود.
سخنگوی دولت اقدامات دولت در این خصوص را هدف گیری 7500 واحد تولیدی غیرفعال یا نیمه فعال دانست و تصریح کرد: در همین روند 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه دادیم و در خصوص طرح های عمرانی نیمه تمام نیز 37 هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی پرداخت کردیم.
ارائه انتقادات کلی در برابر آمار رسمی علمی و کارشناسی نیست
وی با اشاره به گزارش های رسمی بانک مرکزی، وزارت صنعت و معدن گفت: منتقدین دولت می توانند چالش کنند اما وقتی آمار رسمی اعلام می شود خلاف آن و بیان مسائل کلی جواب علمی و کارشناسی نیست.
نوبخت تصریح کرد: تا این لحظه 11 هزار و 294 واحد صنعتی از طریق مراجعه به بانک ها و 12 هزار و 839 واحد هم از طریق فرآیند استانداری ها برای دریافت این تسهیلات معرفی شدند و جمعا مبلغی معادل 16 هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی دریافت شده استفاده کرده اند.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما تلاش کردیم این تسهیلات را بیشتر در اختیار واحدهای متوسط رو به کوچک قرار دهیم و سازمان برنامه و بودجه استان ها را مامور کردم تا بررسی کنند که این تسهیلات اعطایی تا چه اندازه در افزایش و بهبود تولید موثر بوده است.
وی ادامه داد: بر اساس همین روند 37 هزار و 500 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت خواهد شد که تا 21 ماه جاری عملیاتی خواهد شد و 23 هزار و 615 میلیارد تومان هم از 21 اسفند ماه به بعد برای بخشی از طرح های ناتمامی که تا پایان امسال یا حداکثر تا اردیبهشت ماه افتتاح می شود در حال توزیع هستیم.
نوبخت در ادامه این گزارش به پرداخت اعتبارات به شهرداری ها و بنیاد مسکن و آموزش عالی اشاره کرد و گفت: به هر یک از ارگان های عنوان شده به ترتیب مبالغی معادل 2500، 300 و 4000 میلیارد تومان تخصیص یافت و تمام تلاش ما این است که به جای توزیع قطره چکانی این مبالغ را به سمت بخش هایی هدایت کنیم که زودتر به بهره برداری می رسد.
سخنگوی دولت در ادامه در خصوص افتتاح راه های هراز اشاره کرد و همچنین گفت: راه کرج تا چالوس نیز براساس روند راه سازی 60 کیلومتر کوتاه تر خواهد شد که امیدواریم این پروژه نیز قبل از پایان دولت یازدهم به بهره برداری برسد.
وی تصریح کرد: ما تلاش می کنیم تا پایان دوره دولت یازدهم مراکز استانی تهران، همدان، کرمانشاه، ارومیه و رشت را به شبکه سراسری راه وصل کنیم که اینها در راستای پروژه اقتصاد مقاومتی است.
نوبخت رشد اقتصاد را براساس آمار رسمی مرکز آمار معادل 7.2 درصد با احتساب نفت و 5 درصد بدون احتساب نفت گزارش داد و گفت: البته این فاکتور مطابق اعلام بانک مرکزی معادل 11.6 درصد است که برای نخستین ماه دو رقمی اعلام شد.
سخنگوی دولت با انتقاد از رسانه ملی گفت: بهتر است رسانه ملی یک مستند تهیه کند و در آن به بیان این موضوع بپردازد که رشد 7 درصدی اقتصاد به چه کسانی اختصاص داده شد و عددی را که یک نهاد رسمی اعلام می کند با مصاحبه از چهار نفر و عنوان اینکه در سفره خود گسترشی ندیدیم زیر سوال نبرد.
تا پاییز 95 یک میلیون و نیم به جمعیت شاغل کشور اضافه شده است
وی در خصوص اقدامات دولت در بازار کار و افزایش اشتغال نیز به بیان آمار و ارقامی پرداخت و گفت: در پاییز 92 جمعیت 10 ساله به بالا معادل 63 میلیون و 437 هزار نفر و در پاییز 95 این رقم به 65 میلیون و 472 هزار نفر رسید یعنی دو میلیون و 35 هزار نفر جمعیت 10 ساله از آغاز این دولت افزایش یافته البته همه این افراد در سنین کار هستند اما جزو متقاضیان کار محسوب نمی شوند بر همین اساس نرخ مشارکت بیان گر این است که چه سهمی جویای کار هستند که نرخ مشارکت در پاییز 92 معادل 36.7 درصد و در پاییز 95، 38.9 درصد است که نرخ مشارکت افراد جویای کار 2.2 درصد افزایش یافته است بر همین اساس از پاییز 92 تا 95، 2232 هزار نفر بیشتر متقاضی کار شدند بر همین اساس از این جمعیت در پاییز 92 تعداد شاغلین 20 میلیون و 867 هزار بودند که این جمعیت در پاییز 95، 22 میلیون و 373 هزار نفر شدند یعنی تعداد یک میلیون و 505 هزار نفر جمعیت شاغل اضافه شده است و تعداد 726 هزار نفر هم شغل پیدا نکردند یعنی ایجاد شغل نسبت به کسانی که شغل پیدا نکردند تقریبا دو برابر شده است.
نوبخت ادامه داد: در جلسه ای که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشتیم بنا بر این شد که یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای افزایش اشتغال در روستاها استفاده کنیم که از مهاجرت به شهرها کاسته شود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: از فروردین ماه سال آتی نیز تلاش خواهیم کرد که حقوق عزیزان مان در کمیته امداد و بهزیستی به اندازه بیست درصد حقوق افزایش یابد.
وی همچنین در خصوص اقدامات دولت برای رفع نابرابری حقوق بازنشستگان نیز گفت: برای این منظور 3400 میلیارد تومان صرف خواهیم کرد.
نوبخت در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص حذف یارانه تولید و تنظیم بازار شب عید نیز گفت: یارانه تولید حذف نشده و برای سال آینده هم وجود دارد و تنظیم بازار نیز به گونه ای خواهد بود که شاهد افزایش قیمت در آستانه عید نباشیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص واریز سود سهام عدالت گفت: گزارش سازمان خصوصی سازی حکایت از آن دارد که زمان واریز سود سهام عدالت همین روزهاست و ما براساس قانون عمل کردیم.
منع قانونی برای سفر به ترکیه وجود ندارد/ تنش ها در این کشور فرامرزی شده است
وی در خصوص سفر هم وطنان مان به ترکیه در شرایط فعلی نیز گفت: منع قانونی در خصوص این سفر وجود ندارد اما وظیفه نمایندگی های جمهوری اسلامی در سایر کشورها بیان وضعیت داخلی ترکیه است که الان شرایط غیر از ناامنی هایی که در ترکیه وجود داشت به تنش های فرامرزی هم تسری پیدا کرده است.
نوبخت در خصوص نامه احمدی نژاد به دولت و هجمه هایی که به دولت یازدهم وارد کرده است و اینکه آیا دولت به این نامه ها پاسخ نخواهد داد؟ گفت: انتظار نیست هر نامه ای که نوشته می شود پاسخ داده شود چون ایشان از همه دست به قلم تر هستند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی نمایندگان مجلس از کاهش بودجه فرهنگی خبر دادند گفت: بودجه فرهنگی از 5000 به 7200 میلیارد تومان افزایش یافته و در این مسیر سهم بخش غیر دولتی نیز افزایش داشته است.
از نامه امیر کویت به روحانی اطلاعی ندارم
وی در خصوص نامه روحانی به امیر کویت گفت: من از این موضوع اطلاعی ندارم، قبلاً هم فرستاده امیر کویت به ایران آمده بود و بیان داشت که کشورهای حاشیه خلیجفارس خواهان بهبود روابط با ایران هستند، ایران هم مواضعش مشخص است و حتماً اگر نامهای بوده، در راستای افزایش صلح و ثبات منطقه این مکاتبات صورت گرفته است.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که آیا ایران طرح خاصی برای منطقه دارد، گفت: درخواست کشورهای شورای همکاری خلیجفارس از ایران، بهبود مناسبات است؛ پاسخ ایران نیز این بوده که ما همیشه علاقهمند به صلح و ثبات با کشورهای همسایه بودهایم؛ بنابراین در جلسه نخست، اراده طرفین مطرح شد.
گزارش های صدا و سیما سخیف است؛ جواب کارشناسی، مصاحبه در خیابان نیست!
نوبخت در ادامه با انتقاد از صدا و سیما گفت: این که در یک خیابان چهار نفر را پیدا می کنند و می پرسند آیا رشد اقتصادی را در سفره هایتان احساس می کنید این زیبنده نیست. اگر اعتبارات بیشتری هم می خواهند بروند خرج کنند و این را به مردم درست گزارش کنند.
وی با بیان اینکه این گونه گزارشات سخیف و نادرست است، گفت: البته ممکن است عوام این گونه جمع بندی کنند ولی جواب کارشناسی، مصاحبه با چهار نفر در خیابان نیست.
نوبخت در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرد: ۱۶ هزار میلیارد تسهیلات داده شده به سفره های مردم رفته و بخشی از این پول ها به کارگران و کشاورزان داده شده است.
وی با بیان اینکه امسال ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان گندم خریداری کردیم، اظهار داشت: در سال ۹۲، این رقم ۴ هزار میلیارد تومان بوده است که این پول مستقیما از سوی دولت به دست کشاورزان رفته است.
نوبخت با انتقاد از آنچه تشکیل یک تیم تخریب سیاسی در صدا و سیما عنوان کرد، گفت: از رئیس محترم رسانه ملی و کارمندان سلیم النفس این رسانه قدردانی می کنم ولی برخی در صدا و سیما این برنامه ها را حساب شده طراحی می کنند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: از صدا و سیما خواهش می کنم وقتی نمی دانند چطور آمار دولت را راستی آزمایی کنند از کارشناسان مختلف بپرسند تا القای شبهه نشود.
وی همچنین در مورد نرخ اقتصادی دولت گفت: برای ۹ ماهه امسال مرکز آمار ایران اعلام کرد درصد رشد اقتصادی کشور ۷.۲ با نفت و ۵ درصد بدون نفت است.
نوبخت اظهار داشت: نسبت به این رشد می توان گفت به تولید و طرح های عمرانی کمک شده است؛ انتظارم از رسانه ملی این است که برود در این باره تحقیق و مستندسازی کند.
چه زمان دادین؟
چطور دادین؟
کی دیده؟
ما ندیدیم !!!!!!!!!!
ملت شما دیدین؟
هرکسی دیده از این پولا یه 100 هزارتومنشم به ما بده لطفا شب عیده یه دوتا لباس بخریم