کد خبر:۵۹۵۰۸۵
منیژه آرمین:

داستان انقلاب سابقه‌ای بیش از پیروزی انقلاب دارد/ ۴۴۹ اثر به دستمان رسید است

دبیر نهمین دوره جشنواره داستان انقلاب از ارسال ۴۴۹ اثر به دبیرخانه این دوره خبر داد و گفت: در بررسی و قضاوت آثار جناحی عمل نکردیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست رسانه‌ای نهمین دوره جشنواره داستان انقلاب صبح امروز، 15 فروردین‌ماه، با حضور منیژه آرمین دبیر این دوره جشنواره و تعدادی از خبرنگاران در حوزه هنری برگزار شد.

 

آرمین در ابتدای صحبت‌های خود با بیان اینکه داستان انقلاب سابقه‌ای بیشتر از پیروزی انقلاب دارد، گفت: نویسندگان نسل جدید تکانی به داستان انقلاب دادند. آنچه آدم‌های امروزی چه در هنر و چه در داستان‌نویسی از آن به عنوان شعارزدگی یاد می‌کنند، جزو حقیقت زندگی مردم بود. اتفاقی بود که هنر را با مردم آشتی داد. در سال‌های پس از انقلاب دانشگاه‌ها از مردم پر شد و مردم به تماشای نمایشگاه‌های نقاشی رفتند؛ اتفاقاتی که قبلاً رخ نداده بود. هنرمندان با مردم ارتباط پیدا کردند و از آن هنرمند برج عاج نشین فاصله گرفتند.

 

وی ادامه داد: بعد از 40 سال شاهد تحول در هنر و ادبیات انقلاب هستیم و این تحول، اجتناب‌ناپذیر است. حال باید از خود سؤال کنیم که در کجای ادبیات انقلاب ایستاده‌ایم؟ به نظر می‌رسد که در حال حاضر به سمت تعادل میان ساختار و محتوای داستان انقلاب در حرکت هستیم.

 

دبیر نهمین دوره جشنواره داستان انقلاب به تعداد آثار ارسال شده برای این دوره اشاره کرد و گفت: مجموع آثاری که به دبیرخانه رسید 449 اثر از 242 نویسنده بود که از این میان، 29 اثر به بخش رمان نوجوان، 276 اثر به بخش داستان کوتاه بزرگسال، داستان کوتاه نوجوان 65 اثر و 79 اثر به بخش رمان بزرگسال اختصاص داشت. از این میان در مرحله بعد 11 اثر در بخش داستات کوتاه نوجوان، 56 اثر در بخش داستان کوتاه بزرگسال، 9 اثر در بخش رمان نوجوان و 20 اثر در بخش رمان بزرگسال انتخاب شد. 115 نفر از نویسندگان از زنان و 127  نفر از نویسندگان از مردان بودند. بیشترین شرکت‌کننده نیز مربوط به استان تهران و کمترین شرکت‌کننده نیز از استان ایلام بود.

 

وی با بیان اینکه 20 فروردین اختتامیه این دوره برگزار خواهد شد، گفت: کیفیت آثار در دوره جاری به گونه‌ای بود که به نظر می‌رسد اتفاق خوبی در داستان انقلاب رخ داده است. حتی برخی از داوران مجبور شدند به دلیل کیفیت خوب آثار آنها را چندبار بخوانند.

 

آرمین با بیان اینکه در انتخاب و بررسی آثار جناحی عمل نکردیم چون موضوع داستان مشخص است، افزود: در بخش بزرگسال چه به لحاظ کمی و چه از حیث کیفی آثار خوبی ارسال شد. این در حالی است که در بخش داستان نوجوان چه در بخش رمان و چه در بخش داستان کوتاه، آثار درخشانی نداشتیم و این جای بحث دارد. به نظرم لازم است که جلساتی با نوینسدگان کودک و نوجوان، روانشناسان و حتی خود نوجوانان در این زمینه داشته باشیم.

 

وی در پایان اضافه کرد: بخش کودک و نوجوان از اهمیت زیادی برخوردار است، این بخش را به خاطر آینده کشور باید جدی گرفت؛ در بخش نوجوان چیزی به دست نیاوردیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار