به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، یک سخنگوی نخستوزیر انگلیس پس از دیدار 'ترزا می' و 'دونالد توسک' گفت یکی از موارد مورد گفتوگو در این دیدار بحث جبلالطارق بوده است.
وی افزود: 'ترزا می' به توسک گفته است که بدون رضایت مردم جبلالطارق هیچ مذاکره ای در مورد حاکمیت موجود بر این منطقه صورت نخواهد گرفت.
این سخنگو اضافه کرد: انگلیس در همین حال به دنبال رسیدن بهترین توافق ممکن در ارتباط با جبلالطارق در جریان مذاکرات جدایی از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت است.
انتشار جزییات پیشنویس راهبرد مذاکرات اتحادیه اروپا با انگلیس در مورد برگزیت، بار دیگر سبب شعلهور شدن تنش میان لندن با بروکسل و اسپانیا بر سر جبلالطارق و خشم مقامات انگلیسی شده است.
براساس پیشنویس راهبرد مذاکرات اتحادیه اروپا با انگلیس در مورد برگزیت که جمعه هفته گذشته از سوی 'دونالد توسک' رییس شورای اروپا منتشر شد، توافقهای آتی میان بروکسل و لندن، شامل جبلالطارق که از سال 1713 میلادی تحت حاکمیت انگلیس است، نخواهد شد، مگر آنکه لندن بهطور جداگانه در این زمینه با اسپانیا به توافق برسد.
بدین ترتیب دولت اسپانیا که همچنان مدعی حاکمیت سرزمینی بر جبلالطارق است، بهطور بالقوه این قدرت را به دست میآورد که هر توافق احتمالی میان بروکسل با انگلیس در مورد برگزیت را وتو کند.
انگلیس در صورت بروز این مساله، ناچار خواهد بود علاوه بر مذاکرات برگزیت با اتحادیه اروپا، با اسپانیا نیز در خصوص جبلالطارق مذاکره کند.
جبلالطارق منطقهای صخره ای به وسعت حدود 7 کیلومترمربع در دریای مدیترانه است که نزدیک به 30 هزار نفر جمعیت دارد و اگر چه از سال 1713 میلادی تحت حاکمیت بریتانیا قرار دارد، اما اسپانیا آن را همچنان بخشی از خاک خود میداند.
جبلالطارق به جز سیاست خارجی و دفاعی دارای خودمختاری بوده و پادگان و یک پایگاه دریایی بریتانیا در این منطقه مستقر است.
در همهپرسی سال 2002 میلادی حدود 99 درصد ساکنان جبلالطارق به طرح حاکمیت مشترک انگلیس و اسپانیا بر این منطقه رأی منفی دادند.
'مارگاریتیس شیناس' سخنگوی کمیسیون اروپایی اخیرا در بیانیه ای اعلام کرده اسپانیا از حمایت کامل اتحادیه اروپا بر سر آینده جبل الطارق برخوردار است.
اما بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس و شماری دیگر از اعضای ارشد حزب محافظه کار، هر گونه کوتاه آمدن بر سر جبل الطارق را رد و تلاش مادرید به منظور تسلط بر این منطقه را محکوم کرده اند.