به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو صادق آهنگران دبیر نخستین جشنواره مردمی موسیقی انقلاب اسلامی ضمن دورد فرستادن به روح مطهر شهدا گفت: در دوره جنگ من سه بار اشعاری خواندم که حماسی نبود و به نوعی ذکر مصیبت برای به شهادت رسیدن مردم بود. هربار بعد از پخش شدن آن سرودها امام خمینی پیام فرستادند که به فلانی بگویید حماسی بخواند، مردم ما مردم حماسه و جنگ هستند. من آن موقع دیگر به خودم گفتم کاری که امام نپسندد را برای چه انجام دهم؟
وی ادامه داد پس از صحبت های امام تمام تلاش خودم را کردم که دیگر شعر غیر حماسی نخوانم.
دبیر جشنواره موسیقی انقلاب همچنین گفت: امروز هم باید فرمایشات مقام معظم رهبری و مطالبات ایشان مورد توجه قرار بگیرد. مهم ترین مطالبه ایشان در این زمینه این است که اگر چیزی خوانده میشود باید حائز بک نکته و آموزه ای برای شنونده باشد. لذا توصیه من به همه دوستان فعال در این زمینه این است که این نکته بسیار مهم را در نظر بگیرند.
آهنگران همچنین با اشاره به محتواهای ملی میهنی در اشعار تاکید کرد: همه بزرگواران این عرصه باید توجه داشته باشند انقلاب اسلامی نشات گرفته از سیره اهل بیت است بنابراین در اشعار ملی میهنی لازم است اشاره ای به نام مقدس ائمه اطهار و نمادهای دینی داشته باشند.
حجت الاسلام نامخواه رییس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی موسیقی انقلاب اسلامی استان خوزستان نیز در این نشست رسانه ای با اشاره به نقش موسیقی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی توضیح داد: اساسا ایده برگزاری جشنواره مردمی موسیقی انقلاب اسلامی که در این دوره با عنوان «بانگ بیداری» اجرا می شود بر اساس بازتولید آثار مرتبط با مقوله انقلاب اسلامی، انقلابی گری و انقلابی بودن انجام می شود. به اعتقاد من حضور موسیقی در این مسیر یک ضرورت است که باید بیشتر از این ها به آن توجه کرد. به همین منظور ما در این جشنواره تلاش می کنیم تا به سهم خود ضمن تحلیلی بر وضعیت موسیقی انقلاب به آسیب شناسی و بررسی سه گسست مهم در این زمینه بپردازیم.
وی ادامه داد: ما در بررسی وضعیت موسیقی انقلاب اسلامی متوجه شدیم که شرایط موجود دارای سه گسست مهم است که اولی مرتبط با فعالان اول موسیقی انقلاب است. اینکه نسل جدید موسیقی انقلاب از نسل اول این دوره فاصله گرفته و لازم است این گسست تبدیل به پیوست شود. گسست دوم، گسست اجتماعی است. بدین منظور که ما نباید به مخاطبان موسیقی انقلابی بی تفاوت باشیم. متاسفانه باید بپذیریم که امروز یک گسست مخاطب در جریان فعالیت های مرتبط با موسیقی انقلاب اسلامی احساس می شود. بنابراین جشنواره بانگ بیداری در تدارک است که بتواند به استحکام این جریان کمکی داشته باشد.
رییس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی موسیقی انقلاب اسلامی استان خوزستان بیان کرد: گسست سوم هم گسست درونی بین عناصر اندیشه و آرمان انقلاب اسلامی و پیوند آن با شعر و ترانه و موسیقی است و ما سعی می کنیم در این جشنواره به پیوست این گسست نقشی را ایفا کنیم. به هر ترتیب جشنواره ما یک رویداد مردمی است که مصوبه ای در انتظارش نیست و قرار هم نیست که بیلان کاری هم به کسی ارائه دهد. ما فقط تصمیم داریم که این سه گسست به پیوست تبدیل شود و بسیار هم مفتخریم که در جشنواره بانگ بیداری در خدمت نسل های مختلف فکری نیز بوده ایم. ما یقین داریم که در جشنواره بانگ بیداری افق های خوبی پیش روی ماست.
علیرضا عالی پور دبیر اجرایی جشنواره مردمی موسیقی انقلاب اسلامی استان خوزستان هم در این نشست رسانه ای ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این دوره گفت: جشنواره بانگ بیداری با همت مرکز فرهنگی هنری «رسانه بیداری» به همت تعدادی از فعالان استان خوزستان راه اندازی شده است. به هر حال تولید آثار سرود مرتبط با موسیقی انقلاب اسلامی با رخوت همراه است. لذا این افراد با دبیری حاج صادق آهنگران دست به دست هم دادند که بعد از تشکیل دبیرخانه جشنواره فیلم عمار در استان خوزستان وارد عرصه موسیقی هم بشوند.
وی با اشاره به اینکه بخش نهایی جشنواره روز ۲۵ فروردین ماه سال جاری در تالار مهتاب شهر اهواز برگزار می شود، توضیح داد: بعد از اعلام فراخوان که در دی ماه سال گذشته انجام گرفت، نزدیک به ۸۵ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که همه آنها برای نخستین بار تولید شده و دارای کیفیت قابل توجهی هم بودند. به هر صورت نگاه ما به این جشنواره یک نگاه آماتور است و اتفاقا بر اساس همین نگاه هم بود که نسبت به داوری آثار در موضوعات محوری انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، استکبار ستیزی و مدافعان حرم اقدام کردیم. از بین آثار شرکت کننده هم ۱۶ اثر در بخش تک خوانی و ۱۵ اثر در بخش سرود به بخش مسابقه جشنواره راه پیدا کردند که بر اساس پارامترهای ده گانه جشنواره داوری شدند.
دبیر اجرایی جشنواره مردمی موسیقی انقلاب اسلامی استان خوزستان (بانگ بیداری) تصریح کرد: من بر این باورم داوران این دوره از جشنواره به مثابه یک پارلمان فرهنگی برای ایجاد پیوست و همبستگی میان عناصری که حجت الاسلام نامخواه در این نشست به آن اشاره کردند تلاش می کنند تا جشنواره موثری را در عرصه موسیقی انقلاب اسلامی پدید آورند. به هر روی ما تصمیم داریم بعد از برگزاری جشنواره دبیرخانه دائمی این رویداد را در اهواز راه اندازی کرده و در طول سال کارگاه ها و برنامه های مختلفی را در تبیین موسیقی انقلاب اسلامی برپا کنیم.
عالی پور در بخش پایانی صحبت های خود تاکید کرد: این جشنواره یک جشنواره کاملا خوزستانی است که ریشه در یک کار هیاتی دارد. ما قرار است به خلاءهای موجود در موسیقی انقلاب بپردازیم و در کنار برگزاری یک جشنواره موثر تاریخ شفاهی و هم تاریخ مستند موسیقی انقلاب اسلامی را نیز مدنظر قرار دهیم تا بتوانیم در پیوست گسست های موجود در موسیقی انقلاب اسلامی فعالیت های ثمربخشی را انجام دهیم.