به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس نظری با اشاره به تفاهمها و قراردادهای منعقد شده میان راهآهنهای ایران و روسیه در سفر رئیس جمهوری به مسکو اظهار داشت: طی این سفر یک سند استراتژیک بین راهآهنهای دو کشور در جهت برقیسازی برخی از محورهای شبکه ریلی کشور به امضا رسید. زیرا طبق برنامه باید 5000 کیلومتر از خطوط ریلی کشور برقی شود.
وی افزود: در حضور رئیس جمهوری، قرارداد برقی کردن راهآهن گرمسار-اینچه برون به امضا رسید و متعاقب آن میتوان از این فناوری و توان فنی روسیه در سایر خطوط همچون تهران-تبریز، بافق-بندرعباس استفاده کرد.
وی با بیان اینکه انجام این اقدامات منوط به شروط وضع شده و تامین مالی از طریق دولت روسیه است، تصریح کرد: در صورت انجام تعهدات روسیه میتوان از توان فنی و فاینانس دولت روسیه در زمینه همکاری مشترک ریلی بهره ببریم.
مدیرکل امور بین الملل شرکت راهآهن با اشاره به پروژه برقی کردن راهآهن تهران-مشهد نیز گفت: این پروژه نیز از لحاظ مذاکرات در مراحل نهایی قرار دارد و مذاکرات در خصوص نحوه تامین فاینانس و شرایط مالی با طرف چینی در حال انجام است. به غیر از شرکت راهآهن، بانک مرکزی نیز در این پروژه دخیل است، از این رو برخی الزمات از جانب بانک مرکزی تعیین میشود و با مشخص شدن آنها این پروژه نیز قابلیت عملیاتی شدن را به دست میآورد. از این رو این پروژه صرفا در حوزه وزارت راه و شهرسازی قرار نمیگیرد.