به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری فرانسه از وین، کریستین کرن در پیامی در حساب کاربری توئیتر خود نوشت : با نتیجه همه پرسی روز گذشته ترکیه، دورنمای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به خاک سپرده شد. به جای مذاکره درباره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا، اروپا باید درباره موضوع اتخاذ توافق های دیگر با این کشور همسایه کار کند.
در همین ارتباط، الکساندر فان دربلن رییس جمهور اتریش نیز تاکید کرد که با توجه به نتیجه همه پرسی روز گذشته، آنکارا همچنان در مسیر دورتری از ارزش های دمکراتیک و استاندارد های اروپا حرکت می کند.
وی گفت که ترکیه با اینگونه اقدامات از عضویت در اتحادیه اروپا همچنان دورتر می شود.
رییس جمهور اتریش افزود : تحولات ترکیه موجب بروز نگرانی شدیدی شده است و همکاری های بین اتحادیه اروپا و ترکیه در آینده مشکل تر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز امروز از رجب طیب اردوغان رییس جمهوری آلمان خواست که در پی همه پرسی این کشور یک گفت و گوی احترام آمیز با تمام گروههای سیاسی و اجتماعی ترکیه دنبال کند.
اردوغان در جریان مبارزات سیاسی همه پرسی از کشورهای آلمان و هلند انتقاد کرد و آنها را به علت جلوگیری از گردهمایی های سیاسی در دفاع از رای 'آری' در همه پرسی ، به رفتار مانند 'نازی ها' متهم کرد.
بر اساس نتایج غیر رسمی شمارش همه 167 هزار و 140 صندوق همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه ، مردم ترکیه با 51.4 درصد رای مثبت، به این همه پرسی 'آری' گفتند. بر اساس این نتایج که توسط خبرگزاری آناتولی ترکیه اعلام شده، 48.6 درصد از مردم این کشور در انتخابات دیروز به تغییرات پیشنهادی قانون اساسی برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی 'نه' گفته اند.