به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مدیر مرکز سعدیشناسی گفت:سعدی شاعر بزرگ ایرانزمین، یگانهای است که سِحر کلامش به غایت اعجاز دست مییازد. ذکر جمیلش در افواه عوام افتاده و صیت سخنش را که در بسیط زمین رفته، همچون شکر میخورند و رقعة منشآتش را چو کاغذ زر میبرند.
کورش کمالی سروستانی بیان کرد: سعدی، بزرگمردی است که در نشیمن عزلت خویش روح سخن را چنان میپرورد که باد خزان را بر آن دست تطاول نمیباشد و گردش زمان، عیش ربیعش را به طیش خریف مبدل نمیسازد، چرا که پیوسته بر این باور است که «هر چه نپاید، دلبستگی را نشاید» و از اینروی، برای نزهت ناظران و فسحت حاضران آثاری را در حسن معاشرت و آداب محاورت در لباسی که متکلّمان را به کار آید و مترسلان را بلاغت بیفزاید، تصنیف نموده است.
وی ادامه داد: اگر چه سالشمار عمر انفسیاش به قرن هفتم میرسد؛ اما روزشمار عمر آفاقی سعدی از حضور پیوسته و مداوم او از همان دوران تاکنون ما حکایت میکند، حضور پرشکوهی که اینک پس از قرنها ما همچنان بر خوان او نشستهایم و خوشهچین حکمت و دانش و زبان و هنرش هستیم.
کمالی سروستانی ضمن بیان این مطلب گفت: مراسم فرخنده یادروز سعدی امسال با حضور جناب دکتر روحانی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و سعدیپژوهان و سعدیدوستان در روزهای ۳۱ فروردینماه و اول اردیبهشتماه برگزار خواهد شد.
مدیر مرکز سعدیشناسی افزود: نشست علمی یادروز سعدی از ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه ۳۱ اردیبهشتماه در تالار مرکز اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس برگزار خواهد شد و استادان گرانقدر دکتر اصغر دادبه پیرامون «رندی در شعر سعدی»، دکتر محمدجعفر محلاتی پیرامون «صلح در سپهر اندیشه سعدی»، دکتر ضیاء موحد پیرامون «ترجمههای سعدی»، استاد احمد سمیعی گیلانی پیرامون «جدال سعدی با مدعی»، استاد یدالله کابلی خوانساری پیرامون «سی سال با سعدی» و کاوه بهبهانی پیرامون «سعدی و اخلاق فضیلت» سخنرانی خواهند کرد.
همزمان با نشست علمی، نمایشگاه خوشنویسی «سی سال با سعدی» که روایت سی سال همنشینی استاد یدالله کابلی، استاد سرآمد خط شکسته فارسی با سعدی است، برگزار خواهد گردید.
وی افزود: از دیگر برنامه پیشبینی شده برای این جشن فرهنگی، تجلیل از سعدیپژوهان برجسته کشور، برگزاری نمایشگاه آرامگاه سعدی به روایت اسناد در گالری تار و پود مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، اجرای موسیقی سنتی بر اساس اشعار سعدی توسط گروه «بیدل» به خوانندگی و سرپرستی حسامالدین سراج در آرامگاه سعدی، نمایشگاه گزیده کتابهای خطی، چاپ سنگی و چاپی سعدی، برگزاری نمایشگاه سعدی به روایت هنرمندانی با عنوان «اول اردیبهشتماه جلالی» در گالری هپتا تهران با همکاری ایکوم ایران، سعدیخوانی در آرامگاه سعدی در روز اول اردیبهشت و نیز انتشار دفتر سوم دو فصلنامه «سعدیشناسی» است که در واقع بیست و یکمین جلد از مجموعه مقالات سعدیشناسی است.
کمالی همچنین گفت: علاوه بر شیراز در برخی از شهرهای ایران و جهان، فرهنگدوستان، روز سعدی را به جشن مینشینند و در روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردینماه همایش «سعدی و ویکتور هوگو» در ادامۀ برنامه «دهه سعدی و شاعران بزرگ جهان» در مرکز فرهنگی شهر کتاب تهران برگزار خواهد شد. در این همایش دو روزه که به همّت مرکز فرهنگی شهر کتاب، مرکز سعدیشناسی، رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه و مرکز مطالعات هوگو برگزار میشود، غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، میرجلالالدین کزازی، فریدون مجلسی، طهمورث ساجدی، اصغر نوری، محمدرضا بایرامی، حمیدرضا شاهآبادی، محمدحسن شهسواری، مجید قیصری و مهدی یزدانی خرّم سخن خواهند گفت.
وی ادامه داد: گلباران آرامگاه سعدی و بازدید رایگان از سعدیه در اول اردیبهشتماه از دیگر برنامههای یادروز سعدی است که با همکاری استانداری فارس، ادارۀ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، بنیاد فارسشناسی، مرکز فرهنگی شهر کتاب، ایکوم ایران و مرکز سعدیشناسی برگزار میشود.