بیژن عبدی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ارزیابی عملکرد دولت در حوزه مسکن بعد از چهار سال گفت: نرخ تورم و رشد معمولا در علم اقتصاد مقابل یکدیگر هستند براساس الگوهای رایج «نو کلاسیک» هر گاه دولت ها خواستند تورم را کنترل کنند به سمت رکود و هر گاه خواستند رکود را کنترل کنند به سمت تورم غش کردند.چون ابزارهای مورد استفاده برای مهار این دو معضل ابزارهای پولی و بانکی است و هیچ ابزار عملیاتی برای کنترل این روند وجود ندارد.
عبدی با اشاره به کاهش نرخ بهره بانکی تا 15 درصد گفت: یکی از ابزارهای دولت برای مهار تورم کاهش نرخ بهره بانکی بوده است اما در عمل هیچ بانکی وام با بهره 15 درصد نمی دهد وحتی نرخ بهره بین بانکی نیز 25 درصد است بر این اساس مسلما نرخ وام های دیگر بالاتر از این رقم خواهد بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: عملا دولت با این روش از ورود پول به شبکه بانکی جلوگیری کرد و به سادگی با این اقدام رکود را دامن زد و بر اساس این روند کسی که 25 درصد یا بالاتر نرخ بهره بانکی را پرداخت کند عملا قادر به تولید نخواهد بود.
وی افزود: خود این سیستم و پروسه سبب خارج شدن تولید از گردونه است چون فضای تولیدی وجود ندارد و به تولید داخلی کم لطفی شده است، بر این اساس عملا انگیزه ای برای ورود به تولید نیست و حتی اگر نرخ بهره پایین بیاید این سیکل معیوب است و هیچ خروجی برای آن متصور نیست.
عبدی با اشاره به نرخ رشد 11.6 درصدی گفت: در همین نرخ رشد نیز باید تامل کرد که آیا این نرخ مربوط به فروش نفت خام بوده یا سایر رشدها را نیز در بر گرفته است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه قیمت دلار در دولت یازدهم افزایش یافت تاکید کرد: این افزایش قیمت نیز رقم را بزرگتر خواهد کرد و نرخ رشد را بیشتر نشان خواهد داد.
وی در پایان این گفتوگو با انتقاد از بدهی بالای دولت به بانک ها گفت: این بدهی عملا قدرت خرید دولت را بالا میبرد و ظاهر را خوب نشان میدهد اما پس از سپری شدن چند سال جامعه دوباره دچار رکود و تورم بیشتری خواهد شد.