به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر نوبخت در مراسم امضای تفاهمنامه آبرسانی به شهرها و روستاها، ایجاد تأسیسات فاضلاب و اصلاح شبکه توزیع آب اظهار داشت: کشور با محدودیت منابع روبهرو بوده و در گستره کشور نیز مطالبات و خواستههایی از سوی مردم مطرح میشود که دولت باید نسبت به آنها اقدام میکرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه از سال ۹۲ تا ۹۵ منابع اصلی کشور (نفت) بوده قیمت آن از ۱۰۴ دلار به ۴۴ دلار تقلیل پیدا کرد و از سال ۸۸ تا ۹۱ درآمدهای نفتی بالغ بر ۲۵۱ میلیارد دلار بود که براساس گزارش رسمی از سال ۹۲ تا ۹۵ این منابع به ۱۵۷ میلیارد دلار کاهش یافت.
وی افزود: هرچند با نرخ تسعیر به جای دلار ۱۲۲۶تومان مثلاً دلار ۳ هزار تومان حساب شد با این حال افت این منابع را داشتیم.
نوبخت با اشاره به اینکه رقم اعتبارات مصوب برای مجموعه خوزستان بالغ بر ۱۶۳۰ میلیارد تومان بوده است، یادآور شد: با این پول نمیتوانستیم همه مشکلات خوزستان را حل کنیم بلکه لیست محدودی که متعهد شدیم را به انجام رساندیم. قصد ما حل همه مشکلات نبود بلکه منابع محدود بود و براساس توان تعهد کردیم. در حال حاضر ۱۷۹۳ میلیارد تومان یعنی ۱۱۰ درصد طبق تعهدات سفر به خوزستان بنابه دغدغههای مقام معظم رهبری و رئیس جمهور پرداخت شده است.
وی تأکید کرد: ۳۵۰۰ میلیارد تومان برای احیای اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام به طور متوسط سالانه سالانه ۱۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شد که در همین فاصله نمایندگان استانهای دیگر درخواستهایی در حد چند میلیارد تومان داشتند اما رد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: ۱۰ هزار میلیارد تومان برای آب و فاضلاب در بودجه ۹۶ پیشبینی شده و موظفیم تا روزی که مسئولیت داریم کار را پیش ببریم.
وی گفت: برای این تفاهمنامه یک سبد مالی (پرتفوی) در نظر گرفته شده و سازمان برنامه بودجه کل مبالغ و فاینانس را تضمین میکند.