به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ظهر امروز در اولین همایش سراسری تکریم اندیشه با هدف تجلیل و تکریم مقام معلم و تبیین نقش نظام تعلیم و تربیت در افق 1404 که در سالن 5 آذر برگزار شد، اظهار داشت: موضوعی که همه و شما فرهنگیان باید بر روی آن متمرکز شویم انقلاب اسلامی است ما سپاهیان، بسیجیان وظیفه حفظ، توسعه و تعمیق انقلاب را بر عهده داریم.
وی افزود: نقش شما عزیزان (فرهنگیان) در انقلاب اسلامی و سرنوشت کشور و اسلام عزیز بسیار تعیین کننده است و تلاش ها و مجاهدت های شما و نحوه کار ما وابستگی دارد.
جعفری با بیان اینکه بیشترین دغدغه مقام معظم رهبری امروز مسائل فرهنگی، تعلیم و تربیت در جامعه است، تصریح کرد: باید چارچوب فعالیت های این مسئله را به خوبی بشناسیم و بدانیم اهداف والای انقلاب اسلامی که بسیاری از آنها هنوز محقق نشده، چیست.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: متاسفانه برخی نگاه سطحی و کوتاهی به مقوله انقلاب اسلامی داشته و صرفا هدف آن را سقوط رژیم طاغوت و استقرار یک نظام اسلامی و یا شبه اسلامی می دانند این در حالی است که اگر حتی در بیانات حضرت امام دقت کنید می بینید که موضوع انقلاب اسلامی با اسلام و گسترش این دین تطبیق دارد و تقریبا یکی است در حقیقت تشکیل نظام اسلامی بستری برای توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی و رسیدن به هدف های والای انقلاب است.
وی یادآور شد: اهداف انقلاب اسلامی چیزی جز توسعه و تعمیق اخلاق و سبک اسلامی، توسعه معنویت در جامعه، رشد اخلاق، اعتقادات کشور، استقرار عدالت اسلامی به معنای واقعی و ساخت یک جامعه الگو و نمونه برای کشورهای اسلامی و در مرتبه بالاتر جهان و سایر کشورها است.
جعفری با اشاره به ابعاد مختلف انقلاب اسلامی آن را به دو بعد بیرونی و درونی تقسیم کرد و گفت: بعد خارجی انقلاب اسلامی متکی بر اصل اساسی اسلام که برگرفته از مکتب سید و سالار شهیدان در مکتب عاشوراست این اصل بر ظلم ستیزی و استکبارستیزی تاکید دارد که باید اقرار کنیم ظلم ستیزی انقلاب اسلامی به بهترین نحو در حال پیشرفت است باید از پرچمداری این مبارزه حفظ و رعایت این امر و حرکت در این مسیر ادامه دهیم.
فرمانده کل سپاه افزود: پرچمدار این مسیر رهبر معظم انقلاب است و مردم یعنی امت اسلامی چه در ایران و چه در خارج از این مسیر تبعیت می کنند.
وی تاکید کرد: مردم ایران همواره در دوران های مختلف همچون دوران انقلاب، دفاع مقدس و دوران بعد از آن و در مقابل تهاجمات فرهنگی، مشکلات اقتصادی و ... ایستادگی کردند و به نظر می رسد که این ایستادگی و مقاومت از داخل مرزها عبور کرده است شاید بتوان گفت جنگ را به همین دلیل بر ما تحمیل کردند تا انقلاب اسلامی به خارج از مرزها نرود. امروز پس از گذشت 37، 38 سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی در کشورهای منطقه شاهد ایستادگی و مقاومت در برابر استکبار و ترویج نهضت بیداری اسلامی هستیم.
جعفری یادآور شد: دامنه این مبارزه و بیداری حتی به کشورهای اروپایی و آمریکا نیز سرایت کرده است شکست قابل توجه مستکبران در کشورهای منطقه همچون سوریه، عراق، یمن علی رغم تمامی سرمایه گذاری هایی که کردند نتیجه این مبارزه همگانی علیه نظام سلطه است که باید این مسیر تا پایان ادامه پیدا کرده و توسعه و تعمیق یابد.
فرمانده کل سپاه با اشاره به لزوم توجه به بعد درونی انقلاب اسلامی خطاب به معلمان و فرهنگیان حاضر در این محفل تاکید کرد: شما عزیزان که در داخل وظیفه خطیر تربیت نسل آینده و جامعه سازی رابرعهده دارید باید بر روی بعد داخل انقلاب اسلامی متمرکز شوید چرا که بعد داخلی انقلاب بسیار مهم تر از بعد بیرونی آن است در حقیقت این بعد درونی است که بعد بیرونی را می سازد و تقویت می کند و پیش می برد.
وی افزود: بعد داخلی انقلاب اسلامی همان است که مقام معظم رهبری به پنج مرحله تقسیم کردند که مرحله سوم بعد از شکست رژیم گذشته به دولت سازی اسلامی یعنی اسلامی شدن همه دستگاه های نظام، اسلامی شدن جامعه و در نهایت جهانی شدن انقلاب اسلامی اشاره دارد. این مراحل از ایران که کانون انقلاب اسلامی است، می گذرد.
جعفری با بیان اینکه اسلامی شدن دستگاه های نظام هدف بسیار طولانی و سخت است و در حال حاضر کشور در این مرحله قرار دارد، تصریح کرد: شاید مهمترین وظیفه این مرحله برعهده شما معلمان باشد که مسئولیت تربیت و ساختن نسل آینده انقلاب را برعهده دارید چرا که متاسفانه باید بگوییم تاکنون زمینه برای این فعالیت به خوبی در کشور فراهم نشده است در حقیقت دولت ها نتوانستند زمینه را برای تربیت و انسان سازی در مدارس و در نظام فراهم کنند.
فرمانده کل سپاه تاکید کرد: اشکالات زیادی در این بخش وجود دارد که شاید بیشترین این اشکالات به سیستم دولتی برمی گردد که اگر نبود مقام معظم رهبری نمی فرمودند اکنون مشکلات ما در مرحله سوم انقلاب یعنی اسلامی شدن همه دستگاه های نظام است.
وی با بیان اینکه فراهم کردن الزامات برای امر مهم تربیت اسلامی نسل آینده انقلاب موضوع بسیار مهمی است، یادآور شد: بخشی از آن مربوط به آموزش و پرورش است که باید معلمان تلاش کنند تربیت و آموزش و پرورش نسل آینده انقلاب را متناسب با شأن و تراز انقلاب اسلامی انجام شود از این رو باید گام های بلندی در این راستا برداشته شود.
جعفری ادامه داد: در داخل مشکلات فراوانی داریم اما گره اصلی در موضوع تربیت آموزش است اگر می خواهیم بعد داخلی انقلاب پیشرفت کند باید به عوامل اصلی آن توجه کنیم که در سرنوشت آینده انقلاب اسلامی بسیار موثر است.
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: آنچه که امروز دوست و دشمن به آن اقرار می کنند شرایط خوب امنیتی در کشور است آنها اعتراف می کنند که مشکلی در زمینه امنیت و دفاع در کشور نداریم البته این آمادگی نظامی و امنیتی به برکت دوران دفاع مقدس به وجود آمده است هر چند که باید این مسئله نیز همچون دیگر مسائل تقویت شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که در مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نواقص و اشکالات و عقب ماندگی های فراوانی وجود دارد و برای اینکه این حوزه های با اسلام منطبق گردد باید حوزه آموزش و تربیت را مورد توجه قرار دهیم آموزش و پرورش کودکان باید در مقطع دبستان که یک مقطع حساس است به صورت درست و کامل انجام گیرد که در این صورت اکثریت جامعه در آینده بیمه می شوند.
جعفری با بیان اینکه برنامه ریزی درباره آموزش و پرورش در قوه مجریه خلاصه می شود، تصریح کرد: البته قوانینی که در دست قوه مقننه وجود دارد نقش بسیار تعیین کننده ای در این برنامه ریزی دارد این دو قوه به صورت مستقیم و به دستان مردم تعیین می شوند مردم سالاری دینی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که مردم می توانند مسئولان این دو قوه را با رای خود انتخاب کنند.
فرمانده کل سپاه با اشاره به اهمیت انتخاب مسئولان دو قوه مجریه و مقننه توسط مردم گفت: انتخاب مسئولان این دو قوه توسط مردم بسیار حائز اهمیت است چرا که یک انتخاب درست می تواند رشد و پیشرفت جامعه را رقم بزند یا بالعکس یک انتخاب اشتباه موجب درجا زدن و عقب ماندگی جامعه می شود پس سرنوشت آینده کشور به رای مردم بستگی دارد.
وی یادآور شد: تفاوت نظام ما با دیگر نظام ها و جوامع در اسلامی بودن آن است یا اسلامی بودن تفاوت ایجاد می کند و یا ایجاد نمی کند؟ البته همان اندازه که اسلامی بودن این نظام مقدس موجب تمایز و تفاوت آن با دیگر نظام های جهان شده مولفه جمهوریت که همان مردم سالاری دینی است یکی از شروط اصلی برجسته نظام است. ما نمی توانیم در نظام اسلامی مسائل مختلف را براساس مبانی که رنگ و بویی غیر از مبانی اسلامی دارند اداره کنیم. اصولا کشورها براساس علوم انسانی اداره می شوند و سایر علوم در خدمت آنند ما نیازمند تحول در علوم انسانی هستیم که اگر مبانی غربی داشته باشد و صرفا بر پایه مادیت صرف شکل گرفته باشد در کشور مشکلات عدیده ای ایجاد می کند از این رو برای جلوگیری از هر گونه بن بست و مانع بزرگ نیازمند تحول در علوم انسانی و آموزش تربیتی هستیم.
سرلشکر جعفری با بیان اینکه مجاهدت، مبارزه و جانفشانی صرفا در عرصه های دفاعی معنا نمی شود تصریح کرد: خدا رو شکر می کنیم که در داخل از آن عبور کردیم و کشور ما امروز به لحاظ امنیتی و دفاعی در مقایسه با دیگر کشورها کمترین مشکل را دارد.
وی با بیان اینکه مقطع حساس تربیت فرزندان از سنین هفت تا 10 سالگی است افزود: مجاهدت در عرصه علوم به ویژه علوم انسانی، تربیت و ساختن نسل آینده و اداره کشور براساس علوم اسلامی باید صورت گیرد که جامعه ای در تراز و شان انقلاب اسلامی ایجاد کند به همین دلیل باید دغدغه اصلی مان مجاهدت در این مسیر باشد.
فرمانده کل سپاه بیان داشت: انتظاری که امروز از جمهوری اسلامی و این ادعای بزرگی که کردیم می رود تلاش برای اسلامی شدن جامعه و پیاده شدن احکام اسلامی در آن است هر چند که این مسیر بسیار سخت است اما همه ما در قبال آن تکلیف داریم و نمی توانیم نسبت به سرنوشت خودمان و آینده جمهوری اسلامی بی تفاوت باشیم هر کدام در حد توان و استعداد باید در این راستا تلاش کنیم.
سرلشکر جعفری با بیان اینکه حداقل یک سوم جامعه امروز را بسیجیان و سپاهیان تشکیل می دهند تصریح کرد: اگر این مقدار را گسترش دهیم هدف گذاری هایی نیز انجام داده و به دنبال هم افزایی باشیم با یک الگوسازی مناسب می توانیم در جامعه اثر بگذاریم.
وی ادامه داد: بزرگترین سرمایه هر کشور نیروی انسانی آن است یکی از امتیازات بزرگ جمهوری اسلامی سرمایه با استعداد، مومن و جوانی است که بسیاری از کشورها حسرت این سرمایه با کیفیت را می خورند امروز این سرمایه عظیم به دست ما سپرده شده و تربیت مناسب در قبال آن ها تکلیفی است که بر دوش ما گذاشته شده است.
فرمانده کل سپاه با تاکید بر تقدیم تزکیه و تعلیم خاطر نشان کرد: دسترسی به الگوهای مناسب و گسترش آن نقش تعیین کننده ای در تربیت نسل آینده دارد و باید توجه داشته باشیم که مسائل کیفی را فدای مسائل کمی نکنیم و این وظیفه خطیر را به خوبی انجام دهیم.