آخرین اخبار:
کد خبر:۶۰۱۹۳۹

مهر تایید مجلس بر ادعای یک کاندیدا/ ایجاد ۲۰۰ هزار شغل با تولید یک میلیون تن محصولات پتروشیمی

مرکز پژوهش‌های مجلس صراحتا در گزارشی که در سال ۹۲ منتشر کرد اعلام کرده است به ازای تولید هر یک میلیون تن محصولات بالادستی پتروشیمی ۲۰۰ هزار شغل ایجاد می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجوف براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس که در سال 92 با  عنوان «بررسی زنجیره ارزش افزوده گاز بانگاهی به شرایط کنونی کشور» منتشر شده است صراحتا اعلام می کند:

 

برای تولید یک میلیون تن محصول پتروشیمی بالادستی حدود 470 میلیون دلار سرمایه گذاری ثابت نیاز است که وقتی این یک میلیون تن محصول در اختیار صنایع میانی قرار می گیرد 2200 شغل و 1700 میلیون دلار فرصت سرمایه گذاری ایجاد می شود.

 

اما اگر این یک میلیون تن بعد از صنایع میانی در برای ایجاد ارزش افزوده در اختیار صنایع تکمیلی قرار گیرد 200 هزار فرصت شغلی جدید به همراه 4280 میلیون دلار فرصت سرمایه گذاری ایجاد خواهد شد،بنابراین هزینه اشتغال در صنایع پایین دستی برای ایجاد هر شغل 21 هزار دلار است.

 

در حالی که تنوع شغلی در این صنایع بسیار زیاد است و شاخه‌های متعددی از جمله لوله و اتصالات، مصنوعات پلاستیکی و نایلونی، ملامین، مشمع، صنعت رنگ و محصولات وابسته به آن و ... را در برمی‌گیرد.

 

بنابراین با توجه به نرخ بیکاری جوانان در کشور، توجه به این دسته از صنایع ضمن جلوگیری از خام‌فروشی در صنعت پتروشیمی کشور، باعث ایجاد اشتغال می‌شود.

 

متن گزارش مرکز پژوهشهای مجلس

   

براساس گزارشی که چندی پیش منتشر شده بود بر اساس نامه رئیس اتحادیه صنایع  پایین‌دستی پتروشیمی خطاب به معاون اجرایی دولت این موضوع به صراحت بیان شده است و بر این اساس اعلام شده به ازای هر یک میلیون تن محصولات پتروشیمی می‌توان 200 هزار شغل مستقیم و پایدار در صنایع تکمیلی ایجاد کرد.

 

 از متن این نامه حاکی است که میزان تولید مصنوعات در بخش پلیمری کشور در سال 88،یک میلیون و 765 هزار و 112 هزار تن بوده است که در سال 92 این رقم به 3 میلیون و 541 هزار و 687 هزار تن افزایش یافته که بر این اساس تولید مواد اولیه پلیمری و صادرات آن نیز افزایش پیدا کرده است. 

 

این گزارش حاکی است، در این نامه آمده است تولید داخلی مصنوعات پلیمری در سال 93 نسبت به سال 92 کاهش یافته که این موضوع یعنی ذبح تولید داخلی، اما در صورتی که می‌توانستیم، به ازای هر یک میلیون تن محصولات پلیمری 200 هزار شغل پایدار ایجاد کنیم که متأسفانه با افزایش خام‌فروشی این اشتغال در داخل کشور ذبح شد. 

 

در این نامه آمده است، شایان ذکر است با توجه به بازارهای داخلی و خارجی خصوصاً بازارهای کشورهای منطقه و مزیت پتروشیمی که ایران دارد می‌توان ضمن افزایش ظرفیت تولید مصنوعات پایین‌دستی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز خود را به واردات این مصنوعات به حداقل رسانده و زیرساخت‌ لازم را برای ایجاد بیش از 2 میلیون و 600 هزار شغل مستقیم و پایدار ایجاد کرد که امیدواریم این موضوع با حمایت وزارت صنعت محقق شود.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار