به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مطابق مصوبه شورای عالی اصل 44 قانون اساسی سازمان خصوصیسازی موظف است با توجه به پایان مهلت 10 ساله تسویه اقساط سهام عدالت نسبت به ارایه صورتحساب مشمولان اقدام کند و سود این سهام را از امسال به حساب آنها واریز کند.
از این رو مرحله دوم ساماندهی سهام عدالت سیام فروردین امسال آغاز شده است که بر اساس آن مشمولان میتوانند با مراجعه به سامانه این سهام به نشانی www.samanese.ir به اعلام شماره شبای 24 رقمی حساب بانکی خود همراه با IR اولیه بپردازند.
همچنین حداکثر مشمولان دریافت سود سهام عدالت 47 میلیون و 200 هزار نفر هستند، زیرا از 49 میلیون و 200 هزار نفری که در طرح سهام عدالت حضور داشتند، حدود 2 میلیون نفر را متوفیان تشکیل می دهند که در آینده درباره نحوه واریز سود این دسته از مشمولان اطلاع رسانی می شود.
بر این اساس مشمولان سهام عدالت میتوانند با مراجعه به شعب بانکهای عامل، استفاده از دستگاههای خودپرداز بانکی یا استفاده از اینترنت بانک و تلفن بانک به دریافت شماره شبای حسابهای خود بپردازند.
از این رو مشمولان پس از ثبت اطلاعات خود باید 15 روز بعد از آن، بار دیگر به سامانه مراجعه کنند تا اگر مشکلی وجود نداشت، اطلاعیه سازمان خصوصی سازی برای آنها ارسال شود.
همچنین اگر شماره شبای بانکی وارد شده مربوط به فرد مشمول نباشد و یا مربوط به حسابی باشد که به هر دلیلی در شبکه بانکی مسدود شده باشد یا فعال نباشد، از طریق سامانه سهام عدالت یا ارسال پیامک به فرد اعلام می شود.
بر اساس این گزارش؛ در حالی برای دریافت سود سهام عدالت، وارد کردن شماره شبای حساب مشمول در سامانه الزامی است که به گفته مشاور مدیرعامل سازمان خصوصیسازی در جلسه ستاد ساماندهی سهام عدالت همکاری نامناسب برخی بانکها و موسسات اعتباری با طرح ساماندهی سهام عدالت مطرح شده است.
همچنین در این جلسه مقرر شد در نامه ای به بانکهای عامل دارای تعامل ضعیف با سامانه سهام عدالت، اخطار داده و از آنها درخواست همکاری مناسب تر شود.
به گفته مشاور سازمان خصوصی سازی بانک هایی که تعامل مطلوب با سهام عدالت نداشته باشند، در صورت تداوم همکاری نکردن مناسب، به مردم معرفی می شوند.