یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه مبارزه با تورم به قیمت دامن زدن به رکود اقدام مناسبی نیست، گفت: توجه بیش از حد دولت به تورم موجب رکود فراگیر در بازار شد.
غلامرضا خانکشی پور، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در خصوص عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گفت: آنچه امروز در بازار مشاهده میشود رکود معنادار است و دولت برای کاهش تورم از عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران شروع کرد که این مسئله رکود را در کشور دامن زد.
وی با بیان اینکه هر چه جلوتر رفتیم این سیاست دولت یعنی دامن زدن به رکود روزافزون تغییر نکرد، گفت: از طرف دیگر بحث نقدینگی در دولت یازدهم به نحوی بود که جلوی آن گرفته نشد این نقدینگی افزایش یافت و به سمت گروههای خاص سوق یافت و عمدتاً به منابع بانکی سوق یافت و قشر معدودی از ثروتمندان صاحب نقدینگی شدند و آن را به سمت بازار نیاوردند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه رشد نقدینگی با این سبک و سیاق در آینده بهصورت تورم خود را نشان خواهد داد، گفت: نقدینگی افزایشیافته است اما به دلیل سیاستهای دولت خود را نشان نداده است نقدینگی عمدتاً روی کالاهای مصرفی و وارداتی تأثیر گذاشته و ما در این حوزه سرمایهگذاری و اشتغال نمیبینیم.
خانکشی پور ادامه داد: تورم نیز گرچه تکرقمی شده است اما روی کالاهای مصرف مردم افزایشیافته است و در بازار چرخش پول، سرمایه و اشتغال را نمیبینیم و دولت میگوید که در این حوزهها نمیتوان کاری انجام داد.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با تورم به قیمت دامن زدن به رکود اقدام مناسبی نیست، گفت: توجه بیشازحد دولت به تورم موجب رکود فراگیر در بازار شد این در حالی است که ما تورم را مطلقاً بد نمیدانیم چون اگر تورم داشته باشیم اما در کنار آن تولید افزایش یابد و مردم بتوانند از پس هزینهها برآیند تورم مسئله بدی محسوب نمیشود.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: عدم توجه به اشتغال و تولید سبب بیکاری فزاینده شده است اما دولت برنامهای در حوزه تولید ندارد حرکت نقدینگی به سمت واردات یا حرکت اقتصاد دولت به سمت خام فروشی از جمله موارد اشتباهی بود که دولت باید به آن توجه میکرد و به سمت تولید و استفاده از منابع موردنظر حرکت میکرد.
خانکشی پور در پاسخ به این سؤال که با توجه به سیاستهای فعلی دولت در صورت انتخاب مجدد این دولت تا سال ۱۴۰۰ وضعیت اقتصادی چه خواهد شد؟ گفت: دولت باید متعهد به برنامهای که توسط مجلس مصوب میشود باشد و به نظر میرسد اگر همین روشها ادامه یابد ما نمیتوانیم در منطقه حرف اول را بزنیم و به افق مورد نظر ترسیمشده در سال هزار و چهارصد دستیابیم.
وی ادامه داد: باید در باورهای موجود اصلاحاتی صورت بگیرد و به اعتقاد من باید به تولید و اشتغال توجه جدیتر شود و مسیر توجه به تولید و اشتغال برنامه اساسی در حوزه مالیات و برنامه ویژه برای سوق دادن سرمایه به سمت تولید عملیاتی شود.