به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو» به نقل از واحد مرکزي خبر از توکيو؛ علي لاريجاني در گفتگو با خبرنگاران در سفارت ايران در توکيو افزود: در حالي که تاييد صلح آميز بودن فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ژاپن20 سال طول کشيد، بهتر است همين روند هم در مورد ايران تکرار شود و نيمي از اين مدت يا به عبارتي در روند و دوره اي10ساله در مورد ايران اجرا شود.
وي تاکيد کرد: آژانس بين المللي هسته اي بايد روند پذيرش فعاليت هاي هسته اي صلح آميز ايران را همانند ژاپن به اجرا گذارد.
لاريجاني با اشاره به برنامه صلحآميز هستهاي کشورمان تصريح کرد: الگوي توسعه هسته اي ژاپن، شباهت بسياري به وضع کنوني ما دارد.
وي با بيان اين که ژاپنيها به خوبي از نگاه جمهوري اسلامي ايران به فعاليتهاي صلحآميز هستهاي آگاهي دارند و آن را مثبت ميدانند، افزود: همان طور که در صحبتهاي رييس مجلس و ديگر مقامات ژاپن نيز منعکس شد، ژاپنيها توسعه هستهاي ما را مي پسندند.
وي با اشاره به اين که برخي جريانسازي ها در فضاي بينالمللي ضد برنامه هستهاي صلحآميز ايران وجود دارد، اضافه کرد: سنگاندازيهاي آمريکا فقط در بحث هسته اي نيست؛ آمريکا در موضوعات متنوع هر فرصتي بيابد، سنگاندازي ميکند.
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اين که نگاه ايران و ژاپن در بسياري از مسايل به هم نزديک است، گفت: رايزنيهاي دو کشور در مسايل سياسي خوب بود که اکنون فعالتر هم شده است.
لاريجاني افزود: در اين سفر درباره موضوعات مختلف منطقهاي و چگونگي پيشبرد همکاري ها با مقامات ژاپني رايزني شد.
وي مبارزه با مواد مخدر و توسعه افغانستان را از جمله اين مسايل دانست و افزود: سياست ژاپن در قبال افغانستان نسبت به گذشته متفاوت شده است.
رييس مجلس با بيان اين که افغانستان محل خوبي براي همکاري دو کشور است، تصريح کرد: ما صحنه افغانستان را خوب مي شناسيم و طرح هاي خوبي را در اين کشور آغاز کرده ايم. اين فرصتي براي طرف ژاپني است.
رييس مجلس شوراي اسلامي ايران را سرپلي براي ارتباط با بازاري به حجم350 ميليون نفر شامل قفقاز، آسياي مرکزي، کشورهاي خاورميانه معرفي و اضافه کرد: يکي ديگر از مباحث مطرح شده با طرف ژاپني در حوزه ارتباطات اقتصادي و توسعه بود.
لاريجاني با بيان اين که بخشي از رايزنيها نيز به مسايل فرهنگي اختصاص يافت، ادامه داد: در جلسهاي که با استادان دانشگاهها و نمايندگان مجلس ژاپن داشتيم، با توجه به قرابتهاي گذشته ايران و ژاپن و ساختار فرهنگي امروز دو کشور، بر ضرورت افزايش ارتباطات فرهنگي و دانشگاهي طرفين تاکيد شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين موضوع گردشگري را "مجال گستردهاي" براي همکاري دانست و ادامه داد: موضوع گردشگري چند بعدي است و همکاري در اين زمينه را ميتوان گسترش داد./انتهاي پيام/