به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو. جمعی از نخبگان علمی و مدالآوران المپیادهای بین المللی با صدور بیانیهای از حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام حمایت کردند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
ملّت بزرگوار ایران؛
پس از گذشت قریب به 4 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی علیرغم توفیقات فراوان در حوزههای گوناگون، جایگاه کشور عزیزمان ایران متناسب با شعارهای اصیل انقلاب و در شأن ملت بزرگ ایران نبودهاست. کشور ما با وجود برخورداری از نیروی انسانی جوان و فعال و منابع طبیعی سرشار عمدتا به جهت ضعف مدیریتی و فقدان شاخصههای انقلابی کارگزاران، از جایگاه واقعی خود فاصله دارد.
چهارسالی که گذشت شاهد دولتی بودیم که کارگزاران آن نهتنها جایگاه کشور را آنطور که باید ارتقا نبخشیدند، که در برخی موارد موجب دورشدن کشور از چشماندازهای آرمانی آن نیز گشتند. پیشرفت کشور که جز با تکیه بر توان و استعدادهای داخل امکانپذیر نیست، در دولتی که گذشت، در خارج از مرزها و در دستان بیگانگان جستوجو میشد. در چهارسالی که گذشت، با تشکیل پیرترین کابینه و عدم توجه به شایستگیهای جوانان کارآمد و نخبه، نه تنها مسیر پیشرفت هموار نگشت، بلکه بنا به مستندات پایگاههای بینالمللی، در این چهار سال با کاهش شدید سرعت رشد علمی در کشور نیز مواجه بودهایم؛ و این درحالی است که پیش از این دولت، سرعت رشد حرکت علمی در کشورمان، چشم کشورهای منطقه و جهان را خیره کرده بود. این اتفاق حاصل کاهش بودجهی تحقیقاتی کشور، عدم توجه به نخبگان در سیاستگذاریها و تصمیمگیریها، امیدبستن به بیگانگان و عدم اعتماد به نیروهای مستعد و کارآمد داخلی است.
دولتی که گذشت حتی از شعارهای تبلیغاتی خود نیز سربلند بیرون نیامد و کلیدش برای قفلهایی که خود از آنها دم میزد نیز کارساز نبود! وعدهی صدروزه و چرخیدن چرخ زندگی مردم و رفع تحریمها، هیچکدام آنطور که وعده داده شده بود در زندگی مردم دیده نشد. برجامی که هیچوقت قرار نبود از عزت و عظمت ملت ایران در مواجهات بینالمللی بکاهد، گویا بهانهی دست دشمنان این مرزوبوم برای تهدید کشورمان قرار گرفتهاست. برجامی که ایستادگی و صبر و مقاومت ملت در تحمل سختیها سبب به فرجامرسیدن آن شده، حالا از سوی کارگزاران دولتی که گذشت بهعنوان فرشتهی نجاتی معرفی میشود که سایهی جنگ را از سر ملت رفع کردهاست! در دولتی که گذشت، بدهکاری دولت به بانکها شدت گرفت، اما گویی دولتیها هیچوقت بدهکار نبودند و همچنان در ادامهی وصول طلبهای خود حقوقنجومیبگیران را از ذخایر نظام دانستند. در دولتی که گذشت آنچه که وعده داده میشد، صداقت با مردم بود و در همین راستا رأس قوهی اجرایی کشور بارها ندای «ما از رکود عبور کردیم» سرمیداد، اما آنچه که دیده میشد تعطیلی کارخانهها و کارگاهها و بیکاری سی درصدی جوانان بود. کارگزاران در دولتی که گذشت به خدا پناه میبردند از بستن دهان منتقدان و شکستن قلمها، اما آنچه که در عمل رخ میداد اهانتهای مسئولان دولتی به منتقدان و دلسوزان و علاقهمندان به کشور بود. در دولتی که گذشت خوزستان در ریزگردها خاک شد و ریههای تهران خفه شد، اما مسئولان سازمان حفاظت از محیط زیست حاضر به یک عذرخواهی هم از این مردم نشدند. در دولتی که گذشت وعدههای اقتصادی نتوانست تأثیر خود را بر سفرهی این ملت بگذارد و اکنون همهی ما شاهد اوضاع مردم شریف ایران هستیم.
اما دیگر فرصت اشتباه باقی نیست. دیگر نه میتوان این وضع را تحمل کرد و نه میتوان تجربیات گذشته را دوباره تکرار کرد. اکنون دیگر نوبت تغییر است؛ تغییر به نفع مردم؛ آن هم از سوی نمایندهای از خود مردم که درد مردم را بفهمد و چارهاش را بداند و برنامههایش را برای قشر محدودی از جامعه اختصاص ندهد. کسی که برای تغییر اوضاع مردم نگاهش به استعدادهای درونی کشور باشد و برای تحقق اقتصاد درونزا بکوشد. کسی که همسفرهی روستاییان و ضعیفان بوده باشد و از زندگی اشرافی بهدور باشد. کسی که برای حل مشکلات مردم نگاهش را به دستان دیگران نسپارد. کسی که نهتنها شعارش، که عمل و رویهاش نیز مبارزه با فساد و مبارزه با غارت اموال مردم بوده باشد. کسی که خودش مصداق بارز پاکدستی باشد.
در نهایت ما جمعی از فرزندان این ملت، که امنیت و آرامش خود را برای تحصیل علم مدیون خون شهدای این نظام مقدس میباشیم و برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان در سالهای مختلف هستیم، از همهی ملت بزرگوار ایران تقاضا میکنیم که باری دیگر با حضور خود در انتخابات پیشرو، بار دیگر دشمن را از دستاندازی به خاک مقدس این کشور مأیوس ساخته و آرای خود در صندوقهای رأی را تضمینکنندهی امنیت و آرامش این ملت قرار دهند. از همهی شما مردم شریف ایران تقاضا میکنیم، رئیس جمهوری را برگزینند که مصداق بارز پاکدستی بوده و در زندگی خود و اطرافیانش شائبهی فساد وجود نداشته باشد؛ با ساختار دولتی و اجزای آن از پیش آشنایی داشته و تجربهی لازم را برای ریشهکن کردنِ لانههای فساد و ایجاد شفافیت در ساختارهای دولتی داشته باشد؛ شخصیت فراجناحی داشته باشد و با مسائل سطحی و پیشپا افتادهی جناحی خود را درگیر نکند؛ توجه او به قشر جوان و فرهیختهی کارآمد در سوابق و برنامههای او پیدا باشد؛ از مردم بوده و سادهزیست باشد و اهل تجملات و اشرافیگری نباشد؛ راستگو باشد و به مردم دروغ نگوید؛ درک صحیح از گفتمان انقلاب اسلامی داشته باشد تا بتواند ضمن حفظ اصول و آرمانها و پاسداری از خون شهدا و عزّت ملّت، با سایر کشورهای جهان تعامل سازنده و مثبت داشته باشد؛ وارثان این انقلاب و نظام را مستضعفین و پابرهنگان بداند و دغدغهی قشر ضعیف و محروم جامعه سرلوحه کار او باشد.
جمع دانشجویان و نخبگان امضاکنندهی بیانیهی حاضر، که اسامی آنها به پیوست بیانیه آمده، ضمن بررسی دقیق و موردی، ویژگیهای فوق را در «جناب آقای حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی» به تمام یافتیم و ضمن اعلام حمایت صریح خود از ایشان، از مردم بزرگوار ایران تقاضا داریم که به فرزندان خود در این عرصهی خطیر اعتماد نموده و همه با هم، ضمن حمایت از ایشان برای روی کار آمدن دولت «کار و کرامت»، کشور را در جهت آبادانی پیش ببریم؛ انشاءالله.