به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: در مجلس طرحی به نام تعالی خانواده داشتیم که حدود سه سال قبل متوقف شد و در سال 95 دوباره به جریان افتاد. در این طرح که احتمال می رود ماههای آینده به صحن علنی مجلس راه یابد حدود 10 هزار میلیارد و به تعبیر برخی 5 هزار میلیارد و برخی دیگر 26 هزار میلیارد تومان بار مالی به همراه خواهد داشت.
او سیاست های تشویقی مندرج در ماده 76 برنامه 5 ساله ششم توسعه را دیگر اقدام دولت در راستای تعالی خانواده بیان کرد و ادامه داد: برخی از این سیاست ها پیشتر هم اعمال شده بود مانند بیمه ناباروری که هزینه 6 تا 30 میلیون تومان به ازای هر خانواده را رقم می زد.
جلالی علت اصلی کاهش جمعیت را به فرهنگ سازی های گذشته گره زد و از شعار فرزند کمتر زندگی بهتر به عنوان یک سیاست اشتباه یاد کرد.
او مهمترین علل موثر بر کاهش جمعیت را بخش اقتصاد جامعه عنوان کرد و گفت: مادامی که از رکود فعلی خارج نشویم این بخش دوا نخواهد شد، معتقدم در سرشماری های گذشته کمی کم شماری هم اعمال می شد البته این را باید کارشناسان قضاوت کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، بر پایه نتایج اولیه سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، 63.3 درصد مردان و 64.3 درصد زنان 10 سال به بالا در کشور ازدواج کرده اند. در سال 1390، 60 درصد مردان و 61 درصد زنان 10 سال به بالا ازدواج کرده بودند. این شاخص در سال 1385 برای مردان 54.6 درصد و برای زنان 56.7 درصد بود.
مسئله جمعیت و ازدواج یه راه حل داره و اون هم حل شدن مشکل مالی جوان هاست. منتهی کسی خودش رو مسئول این مسئله نمی دونه.