به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری ایندیا تایمز، این توافق احتمالا موجب محدود شدن روابط بین ایران و هند خواهد شد و به مشارکت و سرمایه گذاری هند در توسعه بخش نفت و گاز ایران لطمه خواهد زد.
این توافقنامه بین ایران و روسیه در حالی امضا شده که به رغم ابراز خوش بینی نخست وزیر هند در دیدار سال گذشته اش با حسن روحانی، هند نتوانسته قراردادی تجاری برای توسعه میدان فرزاد ب با ایران به امضا برساند. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران اخیرا گفته، میدان فرزاد ب موضوع یکی از 3 موافقتنامه ای بوده که با گازپروم به امضا رسیده است. دو قرارداد دیگر در مورد پارس جنوبی و میدان گازی کیش هستند.
زنگنه پیش از این در حاشیه نشست اوپک در وین تهدید کرده بود که شرکت های روسی را جایگزین کنسرسیوم هندی به رهبری شرکت او ان جی سی ویدش هند در میدان فرزاد ب خواهد کرد.
با این حال، مقامات دولت هند امضا موافقتنامه اولیه بین ایران و گازپروم روسیه را کم اهمیت تلقی کرده و گفتند، نگاه آنها نسبت به انعقاد یک قرارداد رسمی با ایران مثبت است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اختلاف نفتی ایران و هند که آیندهای ناگوار در روابط نفتی دو کشور را متصور میشد. پس از آن خبر قراردادهای شرکتهای نفتی اتریشی و روسی با ایران در خبرگزاریها منتشر شد. این پایگاه خبری هندی آمدن شرکتهای نفتی روسی و اتریشی به ایران را در واقع خط و نشان کشیدن ایران برای هندیها متصور شده است که البته تصوری دور از ذهن نیست. بالواقع وزارت نفت جمهوری اسلامی اینگونه به شرکتها و کشورهایی که در این زمینه همکاریهای لازم را انجام نمیدهند هشدار جدی میدهد که در صورت کمکاری یا کارشکنی باید با میادین نفتی ایران خداحافظی کنند.