کد خبر:۶۱۴۹۲۵

کار فرهنگی شیک یک گروه جهادی برای نیازمندان

دهمین قسمت برنامه تلویزیونی «ماه نشان» با موضوع مسئولیت‌های اجتماعی دانشجویان و فعالیت‌های گروه دانشجویی نفحات، سه‌شنبه شب از شبکه افق پخش شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ دهمین قسمت برنامه تلویزیونی «ماه نشان» با موضوع مسئولیت اجتماعی دانشجویان، فضای مجازی و فعالیت های خیریه، سه‌شنبه شب 30 خردادماه روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

 

سید حسام رایگانی به نمایندگی از گروه دانشجویی نفحات، مهمان این برنامه بود و در گفت‌وگو با حسین قرایی، مجری «ماه نشان» به ایده اولیه تشکیل این گروه پرداخت و اظهار کرد: ابتدا از یک کار گروهی ساده یعنی پخش گل و شیرینی میان مردم به مناسبت نیمه شعبان شروع کردیم ولی به تدریج به کارهای خیریه با همکاری خیّرین رسیدیم.

 

وی افزود: از همان اول کار بنا را بر این گذاشتیم که اگر قرار است جشنی هم برگزار شود، برای مخاطبانمان وقت بگذاریم و آنها هم این مسئله را ببینند.

 

کار فرهنگی شیک برای نیازمندان

رایگانی با بیان اینکه فعالیت‌های گروه دانشجویی نفحات با توجه به مخاطبانی که داریم و به تناسب شرایط زمانه در عین سادگی، شیک و به روز هستند گفت: حتی در انتخاب و بسته‌بندی هدایای فرهنگی هم این مسئله را مد نظر داریم.

 

این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: بیشتر برنامه‌های خیّریه گروه نفحات در بلوار شهید اندرزگو اجرا می‌شوند اما در عین حال به گروه‌های مختلف در سطح شهر تهران، مشاوره می‌دهیم و کارشان را راه می‌اندازیم همچنین با گروه‌های فرهنگی در 25 شهرستان همکاری داریم که شامل ارائه مشاوره و کمک‌های دیگر است و در این جریان‌سازی، موفقیت نسبی کسب کرده‌ایم.

 

در ادامه و پس از پخش کلیپی در ارتباط با اقدامات گروه نفحات، دو نفر دیگر از فعالان این گروه، امین خاکسار و محمد نجفی به این گفت‌وگو پیوستند.

 

خاکسار مدیر هنری گروه نفحات با اشاره به آیاتی از قرآن کریم خاطرنشان کرد: کارهای فرهنگی بزرگی در سطح کشور اجرایی می‌شود که شاید نفحات در کنار آنها چندان به چشم نیاید اما اعضای این گروه در عین اینکه ادعایی ندارند، معتقدند هر کار کوچکی که از دستشان بر می‌آید را به درستی انجام بدهند.

 

وی گفت: ایده اولیه در واقع همین بود، یعنی ارائه کاری کوچک ولی با کیفیت بالا؛ قیام در مسیر الهی نیازمند این است که ابتدا چند نفر از جای خود برخیزند و کار را دست بگیرند در حالیکه بسیاری فکر می‌کنند ابتدا باید بودجه‌های کلان بگیرند و امکانات زیادی در اختیارشان قرار بگیرد تا بتوانند کار فرهنگی انجام دهند و مسئولیت‌ اجتماعی‌شان را به منصه ظهور برسانند اما تجربه دوران پس از انقلاب نشان داد، این شیوه صحیح نیست و راه به جایی نمی‌برد.

 

خاکسار ارتباط گسترده مردم در دهه 60 با مساجد و فعالیت‌های فرهنگی و هنری ناب آن دوره را مورد توجه قرار داد و افزود: سه سال پیش با یک کار کوچک اما با کیفیت و در شب نیمه شعبان، جرقه اولیه گروه نفحات زده شد و همین شیوه را تا امروز پی گرفته‌ایم.

 

این فعال فرهنگی تصریح کرد: امسال در قالب طرح خیّریه امام حسن(ع)، از طریق کمک‌های مردمی بیش از 50 میلیون تومان جمع‌آوری شد و توانستیم سبد ارزاق برای خانواده‌های نیازمند فراهم کنیم.

 

محمد نجفی هم با اشاره به سابقه همکاری خود با گروه نفحات گفت: یک سال بعد از شروع کار این گروه، به آنها پیوستم و اولین کاری که در آن همکاری کردم، طرح نانوایی صلواتی در سالروز میلاد امام حسن(ع) بود.

 

فراخوانی برای کار جهادی با الگوگیری از دهه 60

حسام رایگانی هم با اشاره به شیوه جذب کمک‌های مردمی در گروه نفحات عنوان کرد: معمولا یک فراخوان می‌دهیم و بعد از جمع‌آوری کمک‌ها، فراخوان اجرایی برای برادران و خواهران به صورت جداگانه داده می‌شود که استقبال از آنها بسیار زیاد است و حتی گاهی چند صد نفر اعلام آمادگی می‌کنند تا نسبت به خرید و آماده‌سازی اقلام خیریه اقدام کنند.

 

خاکسار نیز به سابقه فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی پرداخت و گفت: طبق حدیثی از نبی مکرم اسلام(ص)، تفریح مومنان جهاد در راه خداست و اینگونه کارها از سال‌های اوایل انقلاب در بین جوانان رواج داشت.

 

مدیر هنری گروه نفحات اظهار کرد: ما هم به دنبال این هستیم که از مدل‌های گرافیکی و هنری روز دنیا برای کارهای فرهنگی و خیریه بهره ببریم اما اصل و ریشه این تفکر، به دهه 60 و کارهای ناب و خالصانه انقلابی و جهادی باز می‌گردد.

 

وی تصریح کرد: همه فکر و ذکر حال حاضر اعضای نفحات این است که به فعالیت‌های تبلیغی بپردازند و کارهای خیریه را سازمان‌دهی کنند.

 

در بخشی دیگر از برنامه، خاکسار با اشاره به فعالیت‌های مربوط به فضای مجازی توسط دانشجویان جهادی عنوان کرد: برخی مدیران دولتی تلقی اشتباهی از کار جهادی دارند به طوری که بیشتر به کار بزن در رو می پردازند به همین دلیل دانشجویان فعال در گروه نفحات تصمیم گرفته‌اند کار جهادی را به شیوه صحیح اجرایی کنند و از صفر تا صد کار را خودشان بر عهده بگیرند.

 

وی گفت: فعالیت جهادی بدین معناست که هر چیز سر جای خودش باشد و کسانی که وارد گود شده‌‌اند، واقعا تفکر جهادی داشته و کار گروهی را هم تجربه کرده باشند.

 

خاکسار با بیان اینکه ایجاد گفتمان قرآنی – فرهنگی در سراسر کشور هدف گروه نفحات است خاطرنشان کرد: با نهادینه کردن این گفتمان است که می‌توانیم کار جهادی را به درستی مدیریت و اجرایی کنیم.

 

پس از آن محمد نجفی هم با اشاره به بیاناتی از رهبر معظم انقلاب درباره کار جهادی گفت: سخنان ولی امرمان را همیشه سرلوحه کارمان قرار می‌دهیم تا بتوانیم در مسیر صحیح حرکت کنیم.

 

«ماه نشان» ویژه برنامه مناسبتی شبکه افق با تهیه‌کنندگی محمد ساسان است که طی ماه مبارک رمضان، سه‌شنبه تا پنجشنبه شب‌ها ساعت 22:00 به صورت زنده روی آنتن می‌رود.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار