کد خبر:۶۱۵۰۰۴
گزارش/

چرا قانون جدید کسری خدمت ایثارگران اجرا نمی‌شود؟/ همه منتظر اجرای قانون

قوانین تازه سربازی که اواخر ۹۵ تصویب شده اجرا نمی‌شود؛ دلایل خاص خودش را هم دارد اما واکنش‌ها نشان می‌دهد افکار عمومی و نمایندگان، منتظر اجرای قانون هستند.

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ «قانون خدمت وظیفه عمومی» برای همه پسران ایرانی یک قانون مهم است. چه آن‌ها که در همان 18 سالگی عازم خدمت شده‌اند و چه آن‌ها که با تحصیل تا آخرین مرحله، خدمت‌شان را چندسالی عقب انداخته‌اند؛ همه باید با این قانون سروکله بزنند.  داستان اما برای آن‌هایی که یک بار، تمام تمرین‌ها و نظام‌های سربازی را نه در پادگان که در میدان واقعی نبرد دیده‌اند، کمی فرق می‌کند. همین قانون خشک خدمت وظیفه عمومی، برای خانواده شهدا و ایثارگران منعطف شده و در ماده 45، تلاش کرده برای ذره‌ای هم که شده، روی زخم‌های جنگ و دردهای جانبازیِ رزمندگان سال‌های دفاع مقدس، مرهم بگذارد.

 

 

بند دال،  مکمل ماده 45

ماده 45 قانون خدمت وظیفه عمومی، می‌گوید فرزندان شهدا و مفقودین، جانبازان بالای 25 درصد و اسرای با بیش از 24 ماه سابقه اسارت،  از سربازی معاف هستند. حالا و بر اساس بند دال ماده 88 قانون برنامه ششم توسعه، این ماده به نفع فرزندان ایثارگران، اصلاح شده. قانون جدید، که در قالب بند هفتم به همان ماده 45  اضافه می‌شود، به ازای هر ماه حضور در جبهه برای رزمندگان و به ازای هر ماه اسارت برای آزادگان، یک ماه کسری خدمت به فرزندان آن‌ها می‌دهد. شنیدن این خبر، احتمالاً همه فرزندان ایثارگران را خوشحال خواهد کرد. چرا که پیش از این، به ازای هر سه ماه حضور در جبهه، یک ماه معافی نصیب فرزندان ایثارگران  می‌شد.

 

سمت راست متن ماده ۴۵ قانون خدمت وظیفه عمومی است و سمنت چپ، متن بند دال ماده ۸۸ برنامه ششم توسعه که وضعیت خدمت فرزندان ایثارگران را بهتر می‌کند

 

ماجرا اما به همین سادگی‌ و خوشی تمام نمی‌شود. قانون برنامه ششم پس از تصویب به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌شود، اما ستاد کل نیروهای مسلح، این قانون که در اواخر سال 95 تصویب شده را اجرا نکرده و نمی‌کند. دلایل خاص خودش را هم دارد اما سیل واکنش‌ها به اجرا نشدن این قانون نشان می‌دهد افکار عمومی و نمایندگان مردم، منتظر اجرای قانونی هستند که به نظر می‌رسد نفعش به همه خواهد رسید.

 

نمایندگان مردم: از وزیر دفاع طرح سوال می‌کنیم/ این قانون باید اجرا شود

حسن نوروزی، نماینده مردم رباط‌کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی گفته این موضوع با جدیت از سوی نمایندگان در حال پیگیری است. او درباره نظر رهبری نسبت به این مساله هم می‌گوید:« تاکید شده کسر خدمت در صورت اذن فرماندهی کل قوا امکان‌پذیر است و ایشان نیز در شرایط صلح با این مساله موافقند.»  نوروزی در گفتگو با خبرنگار ما  درباره صحبت های سردار کمالی مبنی بر عدم تعیین تکلیف مصوبه کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر به دلیل نیاز به اقدامات کارشناسی، می‌گوید:« ممکن است از مطالب ایشان سوبرداشت شده باشد و یا حرف و یا کلمه ای از گفت و گوی ایشان حذف شده باشد.گاهی اوقات برای ما نیز پیش می آید که در گفت و گوها سوبرداشت شده یا عبارتی حذف شود.» مجلسی‌ها عمیقاً معقتدند حالا که برنامه ششم توسعه از صافی رای آن‌ها عبور کرده، دیگر نیازی به تشکیک در کارشناسی بودن یا نبودن قانون نیست.

 

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نایب‌رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی هم در گفتگو با خبرگزاری دانشجو می‌گوید:« نیروهای مسلح باید اقدامات لازم را  مطابق مصوبه مجلس در این زمینه انجام دهد.» ایمن‌آبادی از این‌که ستادکل نیروهای مسلح، بند دال ماده 88 برنامه ششم توسعه را غیرکارشناسی خوانده هم ناراحت است و ادامه می‌دهد:« ستاد کل امروز در مقام تشخیص برآمده و می‌گوید باید در این خصوص کار کارشناسی صورت گیرد. در واقع عبارتی را مطرح کردند که این روزها موجبات ناراحتی متقاضیان و مجلسی ها را ایجاد کرده است.قوانین زمانی تصویب می شوند که قبلا بر روی آن‌ها کار کارشناسی صورت گرفته باشد.» جعفرزاده روی پیگیری این موضوع مصمم است و می‌گوید مجلس «قطعاً» از وزیر دفاع درباره علت عدم اجرای مصوبه کسر خدمت فرزندان ایثارگر سوال خواهد کرد.

 

 

توئیتری‌ها چه می‌گویند؟

کاربران فضای مجازی هم نسبت به اجرانشدن قانون معترض اند و با هشتگ #کسری_خدمت_ایثارگران توئیت می‌زنند. تعدادی از کاربران، رئیس‌جمهور و  وزرایش را مخاطب قرار داده و از آن‌ها اجرای قانون را طلب کرده‌اند.  یک نفر نوشته:«یعنی واقعا اجرای یک قانون باید بیشتر از 1 سال طول بکشه؟وقتی مسئولان به فکر مردم نباشن همین میشه. کاش دوباره انتخابات بود.» دیگری از بلاتکلیفی‌اش گفته و نوشته:« بلاتکلیفی یعنی با این که میدونی یه قانونی هست که اگه اجرا بشه معافی ولی مسئولین تعلل میکنن و تو باید۴ماه اضافه خدمت کنی.» کاربری هم زبان طنز را انتخاب کرده و به کنایه نوشته:«روی ارثیه رضا پهلوی انقد تعصب نداشته باشین.»

 

 

سربازی نیازمند اصلاحات

قصه دامنه‌دار سربازی و قانون‌های تغییرپذیر و تفسیرپذیرش اما محدود به همین یکی دو مورد نیست. مدت‌هاست که بسیاری از مردم، مسئولین، نخبگان و نمایندگان مجلس دغدغه‌ی اصلاح قانون سربازی به سبک و سیاق فعلی را دارند و پیشنهادهای متنوعی را مطرح کرده‌اند. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه چند ماه پیش در گفتگو با خبرگزاری دانشجو از پیشنهادهایی مثل «سربازی پیمانی» به جای سربازی اجباری خبرداد و گفت مجلس قصد دارد برای اصلاح بخش‌هایی از قانون سربازی ورود جدی داشته باشد.  فلاحت‌پیشه در انتهای مصاحبه‌ی آن روزهایش با ما گفته بود:« اصلاح ساختار سربازی مخالفین زیادی دارد و نیازمند چانه‌زنی درون و بیرون مجلس است.»

 

 

کلاف سردرگم سربازی

اصلاح ساختارهای سربازی، دغدغه دیروز، امروز و فردای همه‌ی پسران جوان ایرانی است. پسرانی که دو سال از زندگی گذشتن و گذاشتن عمر در انجام کاری که تقریباً علاقه‌ای به آن ندارند برایشان آزاردهنده است. از طرفی نیاز کشور به نیروی جوان و سربازهای آماده به رزم در مواقع حساس قابل کتمان نیست. اگر قرار باشد تعادلی میان نیاز کشور و دغدغه‌های جوانان ایجاد شود، بیش و پیش از هرکاری «عمل به قانون» باید مورد توجه باشد. بند دال ماده 88 برنامه ششم توسعه و حکایت کسری خدمت ایثارگران، فقط یک نمونه ساده است. نمونه‌ای از قانونی که تصویب شده، باید اجرا شود و رفع‌کننده نگرانی گروهی از جوانان است؛ اما در کلاف سردرگمی گیر افتاده و مردم منتظر اجراشدنش هستند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ا.م
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۹
من خودم فرزند جانبازم..
چند وقت پیش رفتم سازمان وظیفه عمومی بهم گفته اند کلا متولدین 73 به بعد رو معافی و کسری ایثارگران نمیدند؟؟
به چه دلیل و بر چه اساسی ماها نباید از سهم مون استفاده کنیم؟؟
3
7
ناشناس
۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۴
در این که پدران شما زحمات زیادی برای این آب و خاک کشیدن هیچ شکی نیست و بسیار قابل احترامند

اما فکر نمی کنی امتیازاتی که برای این فرزندان این عزیزان درنظر گرفتند خیلی زیاد هست ؟

* سهمیه کنکور
*پرداخت همه یا بخشی از هزینه تحصیل در دانشگاه آزاد
*کسر بخش یا تمام خدمت سربازی
*سهمیه برای اشتیغال
*پرداخت حقوق ماهیانه
* سهمیه واردات خودرو خارجی
*پرداخت وام و جواز های کسب به راحتی
*کمک هزینه های ازدواج و بیمه و دارویی خودشون و فرزندانشون

- خیلی از همین دوستان هم الآن تو مجلس و دولت چندشغله محسوب میشن...
بلاخره این خودش محل سوال هست.
ناشناس
۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۶
با این قانون جدید محدودیت سنی هم برداشته شده
ناشناس
۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۰
سلام. نمیدونم کجا رفتی و چی بهت گفتند اما مطلبی که نوشتی درست نیست چرا که انون معافی برای متولدین بعد از 73 وجود دارد و اجرا هم می شود ولی کسر خدمت فقط برای متولدین قبل 73 اجرا می شود. اگر مطلبی هم عنوان می شود درست و صحیح باشد، نه ....
ناشناس
۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۱
ادامه مطلب قبل:
....فرزند اون ایثارگر چرا باید بدون تلاش به همه جا برسه؟
ما چه گناهی کردیم که تو دوران جنگ پدرامون به دولت خدمت کردن؟
آیا همه باید میرفتن جنگ؟
اونا 8 سال جنگیدن و یک عمر خودشون و خانوادشون خوردند.
پدران ما موندن و به ملت و دولت خدمت کردن، و عوضش بیست وچند سال داریم مثل هشت سال جنگ، با مشکلات و بی پولی و بیکاری میجنگیم
محسن رحمتی
Finland
۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۰
با سلام
واقعا نمیدونیم چه کار کنیم؟ خوب ما میخوایم برنامه ریزی کنیم که بالاخره رو این قانون حساب کنیم یا نه.
اصلا مشخص نیست که سرانجام این قانون اجرا میشود یا خیر؟
هیچ راهی هم برای پیگیری نیست. از سازمان نظام وظیفه میپرسیم، میگن معلوم نیست.
0
1
حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰
سوال :
سلام . از سهمیه ایثارگری پدرم قبلا برادرم استفاده کرده ،و به ازای هر ماه 18 روز کسری گرفت . اگه این قانون اجرا بشه من هم میتونم کسری بگیرم یا نه ؟
اگر اجرایی بشه به امید خدا ، کامل کسری میگیرم یا نه باقیمانده روز هایی که برادرم نگرفته رو میگیرم ؟
(12 روز رو )
خواهشا اگه کسی با این قانون آشنایی داره راهنماییم کنه .
0
0
علی
Germany
۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۳
سلام
بلاخره این قانون به کجا رسیده؟
0
0
امیرحسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۰
اگه یک ماه یک ماه بشه من تمومه خدمتم اگرم ن ک تا عید باس پا بکوبیم،اخ توف،
0
0
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۵
چرا کسری خدمت برای متولدین 73 به بعد اجرا نمیشود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چه ارزشی داره واسه یه مشت اختلاس گر که فرزندان خودشون را فرستادن خارج از کشور عشق حالشون را کنن و اگر هم مسئله ای پیش اومد دمشون را میزارن روی کولشون فرار میکنن
رفت خدمت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
0
0
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۴
با سلام . اقا ایثارگری دیر ازدواج کرده یا بچه اولش پسر نیست و پسرش یعد سال 73 بدنیا امده نباید از این امتیازبهره مند شود !!!!! واقعا عجب عدالتی
0
1
ناشناس
United States of America
۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۹
اگر این قانون اجرا بشه الان من یک ماه هم اضافه دارم خدمت میکنم. میگن سقف بیست هزار نفر. اینا رو هم از کسایی انتخاب می کنن که پدراشون کمتر از پنج شیش ماه جبهه دارن. عملا امثال ما که پدرامون جبهشون بیشتر از اینه نمیتونیم استفاده کنیم. لطف میفرمایند بیست هزار نفر رو چند ماه کسری میدن و از اون طرف چون قانون عوض شده همون کسری که امثال من داشتیم هم ول میشه. اینا جایی نمیخوابن که زیرشون آب بره. فکر همه جاشو کردن. نه تنها بصورت میانگین سرباز کم نمیشه بلکه تعداد روزها حضور نیروی سرباز بیشتر هم میشه. چون کسری افرادی که کسری زیاد دارن با قانون قبلی از بین میره و به بهانه به حد نصاب رسیدن کسری ها دیگه کسری به کسی نمیدن. واقعا زحمت کشیدن. کاری دارن میکنن که اگر جنگ شد کسی نره جنگ چون بعدش کشورش کوچکترین ارزشی براش قائل نمیشه و از بیگاری کشیدن از فرزندش نمیگذره.
0
0
آرش صالحی
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۱
سلام پدر من تو کارت ایثارگریش نوشته ۵ ماه و ۹ روز-سوالم اینه با قانون جدید کسری به من تعلق میگیره یا مثل قبل زیر ۶ ماه رو نمیدن؟
ممنون میشم جوابمو بدین
0
0
رضا مومنی
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۸
من فرزند جانباز ۳۰درصدم و برادر بزرگترم معاف شده
۵ درصد از جانبازی پدرم و۲۲.۵ جبهه دارم
میگن باید۲.۵ماه دیگ جبهه داشته باشه واقعا درسته واسه دو ماه خدمت پدرم من دو سال برم؟؟
ودیگ اینکه این چ قانونیه ینی پدر من زود جانباز شده؟؟
الان اونا تو ی وضعیتین ک اگ ما ک عصای دستشونیم نباشیم زندگی سختشون خیلی سختر میشه
درضمن درصد جانبازیشون قبلا۳۵ بوده ک برای اینک حقوقاشونو کم کنن۳۰ درصدش کردن
0
0
عليرضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۳
سلام پدر من ١٩ ماه جبهه و ١٠٪‏ جانبازي دَارد من فرزند اول منًمعاف ميشوم؟
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۲
با سلام میخاستم بدونم که قانون جدید محدودیت سنی داره؟
0
0
ناشناس
Germany
۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۴
ما چه گناهی کردیم شهید وجانباز نشدیم خدمت که کردیم وبرای مملکت زحمتکشیدیم و23 ماه جبهه دارم وفرزند پسر دارم متولد 73 بهبعد می باشد چرا نباید کسر خدمت بگیرد عدالت کجاست
0
0
ناشناس
Finland
۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۰
سلام پدر من 12 ماه جبهه داره خودمم متولد 74 ام میخواستم بدونم کسری به منم تعلق میگیره یا نه؟؟؟
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۹
سلام مخاستم بدونم اولویت بندی هاچجوریه من الا٢۴ماه بابام کسری داره تواولویت لطفاجواب بدین
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۷
اخه چرا این همه بی عدالتی ماده 88 یعنی چی یعنی سر کار گذاشتن
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار