به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر پوراحمد نژاد در مصاحبه با برنامه رویداد رادیو گفتگو اقدامات صورت گرفته در حوزه مبارزه با قاچاق از ابتدای تدوین قانون ناظر را مثبت ارزیابی کرد و افزود: «ابعاد گوناگون در این تخلف اقتصادی منجر به دغدغهمند شدن مسئولان نظام بود که امروز به یک پدیده اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تبدیل شده است.»
وی با اشاره به مشکلات قاچاق برای کالای داخلی گفت: «قاچاق عمدتا کالاهای تقلبی هستند و رفاه جامعه ما مورد توجه تولید کنندگان خارجی نبوده است؛ بلکه به چالش کشیدن فضای اقتصادی کشور مورد نظر آن هاست.»
پوراحمد نژاد تغییر در روند واردات کشور در جهت تنظیم ساختارهای قابل اتکا، تجهیز بدنههای ورودی کشور و بهره گیری از فناوری داخلی را موجب تبدیل روند صعودی قاچاق به سیری نزولی دانست.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: «سپر مبارزه در سه محور تنظیم شده است که شامل مبادی ورودی، مسیرهای مواصلاتی و بازارهای عرضه است که هر یک نیازمند پروسهی بررسی دقیق است.
پوراحمد نژاد گفت: قانون نمیپذیرد که یک ساختار قدرت خود را بالا نبرد و مجوزی برای متخلفان ایجاد کند. سو استفاده از نقل و انتقال کالای خاصه در بازار جذاب پایتخت و تبدیل شدن برخی واحدهای صنعتی و انبارها برای نگاهداری کالای قاچاق منجر میشد قاچاق به عملی شفاف تبدیل گردد و هیچکس از عرضه قاچاق کالا ابایی نداشت.
وی افزود: «مبارزه به ساختارهای کارشناسی محول شد و امروز شاهد مراقبتهای مواصلاتی توسط دوربین هایی هستیم که شاید در نظر عامیانه تنها به منظور ثبت تخلف تلقی شوند، ولی میزان بار خودروهای سنگین، رصد بارنامه و... در کمترین زمان قابل احصا است.»