به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نشست خبری روز دوشنبه 12 تیر ماه با اشاره به ماده 16 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برآورد حجم قاچاق را از ارزیابی های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دانست.
وی در ادامه با اشاره به روش شکاف بین عرضه و تقاضا برای برآورد حجم کالای قاچاق افزود: در سال 92، 25 میلیارد دلار حجم قاچاق داشتیم که سال 93 این مقدار به 19.8، سال 94، 15.5 میلیارد دلار و در سال 95، 12.6 میلیارد دلار بوده است. این آمار مجموع قاچاق ورودی و خروجی کشور است.
قاسم خورشیدی در ادامه با اشاره به شدت یافتن قاچاق سوخت در سال 92 علت پدیده قاچاق را در بسیاری از موارد اختلاف فاحش نرخ جهانی با نرخ کالا در داخل کشور دانست که این افزایش قاچاق سوخت در سال 92 نیز از این قاعده مستثنی نبود.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اصلاح الگوی مصرف، توسعه گازرسانی، اصلاح قیمت ها و تخصیص سهمیه سوخت برمبنای پیمایش ناوگان حمل و نقل به ویژه حمل و نقل عمومی را از اصلی ترین عوامل کاهش قاچاق ورودی سوخت به خارج از کشور در سال های اخیر دانست.
وی در ادامه قاچاق کالاهایی که دارای مزیت تولید داخلی هستند را آفت اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: واردات و قاچاق کالاهایی نظیر پوشاک، چای، برنج، کفش، طلا و مصنوعات طلایی که تولید ملی در آن جوابگوی نیاز کشور است غیر عاقلانه و غیر ضروری دانست.
خورشیدی در پایان بیشترین حجم کالای قاچاق در بین گروه های کالایی در سال 95 را مربوط به پوشاک عنوان کرد و افزود: شمس طلا، لوازم آرایش، لوازم خانگی و تلفن همراه به ترتیب بیشترین میزان مکشوفات کالاهای قاچاق سال 95 را به خود اختصاص می دهند.
وی همچنین آمار کالای مکشوفه قاچاق در سال گذشته را بر حسب میلیارد دلار به شرح زیر اعلام کرد:
پوشاک 2544
لوازم آرایشی 1549
شمس طلا 1143
رایانه و قطعات جانبی 906
لوازم خانگی 657
تلفن همراه 625
طلا و مصنوعات طلایی 583