به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پس از آنکه «فتحاللهگولن» توسط «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه به کودتا در این کشور متهم شد، دولت ترکیه برای بستن مدارس و مانع شدن فعالیتهای گولن در سراسر جهان و افغانستان تلاش کرد.
مدارس گولن در ولایتهای قندهار، بلخ، کابل، جلالآباد و شبرغان فعال هستند و برای دستکم هشت هزار دانشآموز افغان زمینه تحصیل را فراهم کردهاند.
خانوادههای دانشآموزان افغان در این مدارس در نشست خبری اعلام کردند که به هیچ عنوان اجازه تغییر مدیریت این مدارس و واگذاری آنها به دولت ترکیه را نخواهند داد.
کمیته خانوادههای دانش آموزان مدارس گولن تصریح کردهاند که تغییر مدیریت این مدارس، روند آموزشی را با مشکل روبرو میکند و به کیفیت آموزش در این مدارس صدمه خواهد زد.
«احمد فواد حیدری»، معاون اداره مدارس افغان-ترک در افغانستان گفته بود که تغییر مدیریت این مدارس جفای بزرگی به حق دانشآموزان افغان است.
وی تصریح کرد که پیش از این نیز دولت ترکیه، تجربه مدیریت یک مدرسه را در ولایت جوزجان داشت و نتوانست بیشتر از سه سال آن را فعال نگه دارد.
از سوی دیگر، در خردادماه گذشته نیز مقامات افغان و ترکیه پیشنویس قراردادی را آماده کردند که کنترل بیش از ده مدرسه وابسته به «فتحالله گولن» به دولت ترکیه واگذار شود.
«تواب غورزنگ» سخنگوی سابق شورای امنیت ملی افغانستان پیش از این اعلام کرده بود که حکومت افغانستان با درخواست رسمی ترکیه برای واگذاری این مدارس توافق کرده است.
در حالی که «مجیب مهرداد» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افغانستان وجود این قرارداد را تایید کرده بود اما وزارت آموزش و پرورش افغانستان در واکنش به اعتراض خانودههای دانش آموزان افغان اعلام کرد که تا کنون تصمیم مشخص و رسمی در این مورد گرفته نشده است.