کد خبر:۶۱۸۷۷۲
پس از ۲۲ سال

مراسم تشییع پیکرهای گروهی از شهیدان سربرنیتسا در سارایوو برگزار شد

پیکرهای ۷۱ شهید تازه شناسایی شده فاجعه کشتار سربرنیتسا روز یکشنبه با حضور جمعی از مقامات بوسنی و هرزگوین و سفیر جمهوری اسلامی ایران، در شهر سارایوو تشییع شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ در این مراسم که با حضور ‘باقر عزت بگوویچ’ عضو شورای ریاست جمهوری، نخست وزیر، رئیس پارلمان، قائم مقام رئیس العلماء و دیگر مقامات بوسنی و هرزگوین برگزار شد، حاضران در این آیین با قرائت فاتحه و نثار گل با پیکرهای این شهیدان وداع کردند.


محمود حیدری سفیر جمهوری اسلامی ایران در سارایوو به همراه علی اصغر عامری رایزن فرهنگی کشورمان و برخی از دیگر همکاران از جمله حاضران در این مراسم بودند که با نثار گل با خانواده های این شهیدان ابراز همبستگی کردند.


حیدری در گفت و گو با برخی خانواده های شهدا، ضمن‌ ابراز تسلیت، بر همبستگی ملت و دولت ایران با مردم بوسنی و هرزگوین تاکید کرد.


پیکر این هفتاد و یک شهید بعد از ادای احترام مردم شهرهای مختلف که در مسیر سربرنیتسا قرار دارند، روز سه شنبه این هفته در مراسمی در قبرستان پوتوچاری به خاک سپرده خواهد شد.


خاطر نشان می شود که یاد قربانیان سربرنیتسا ههمه ساله توسط شهرداری این شهر با همکاری دولت ملی بوسنی و هرزگوین و همچنین جامعه اسلامی این کشور، گرامی داشته می شود.


در راهپیمایی ندای صلح که از سال 2005 همه ساله به نشانه یادبود قربانیان سربرنیتسا برگزار می شود، چندین هزار نفر مسافتی را به طول بیش از 100 کیلومتر که از مسیر جنگی آن زمان می گذرد، برای حضور یافتن در قبرستان پوتوچاری راهپیمایی می کنند.


دیوان بین المللی دادگستری لاهه در سال 2007 در حکمی، جنایت های سربرنیتسا علیه مسلمانان را نسل کشی اعلام کرد.


بوسنی و هرزگوین در سال 1995 بر پایه توافقنامه دیتون که میان سران جمهوری های صربستان، کرواسی و بوسنی و هرزگوین منعقد شد، به دو هویت جمهوری صربسکا و یک بخش مسلمان و کروات نشین با نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین دست یافت که در سال 1992 اعلام استقلال کرد.


شهر سربرنیتسا که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل می دادند و به عنوان منطقه امن تحت حفاظت سربازان هلندی سازمان ملل متحد قرار داشت، در یازدهم ژوئیه 1995 توسط نیروهای صرب به فرماندهی ژنرال «راتکو ملادیچ» بدون مقاومت نیروهای هلندی سازمان ملل متحد، تصرف شد.


ملادیچ که اکنون در دادگاه لاهه محاکمه می شود، بر اساس اسناد و مدارک موجود در محاکمه قضایی و بین المللی، در زمان جنگ در بوسنی وهرزگوین، فرمانده ارتش جمهوری صربسکا بوده و هنگام تصرف شهر مسلمان نشین سربرنیتسا، دستور قتل عام نزدیک به هشت هزار مرد جوان مسلمان را صادر کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار