آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۰۹۴۲
ابراهیمی اصل در پاسخ به خبرگزاری دانشجو:

آقای زنگنه، نیرو و ساخت داخل را تخریب کرد/ با روی کار آمدن دولت روحانی پتروپارس از میدان مشترک با قطر اخراج شد

معاون مهندسی و ساخت داخل وزارت نفت دولت دهم در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: در فاز ۲ و ۳ وقتی کمپرسور به ۴۰ کیلومتری عسلویه رسید، آمریکایی‌ها آن‌را توسط نیروی نظامی‌شان گرفتند و آن‌را به جبل علی برده و روی آن نیروی نظامی قراردادند.
ابراهیمی اصل در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه ویدئویی از آقای زنگنه منتشر شد که ایشان در آن ویدئو مدعی شده بود شرکت‌های داخلی وقتی کار را تحویل گرفتند، پروژه را با تاخیر بالا و هزینه‌های گزاف ارائه دادند و از سوی دیگر، شرکت‌های خارجی وقتی کار را تحویل می‌گیرند پروژه را خیلی تر و تمیز و به موقع با قیمت بسیار پایین‌تر تحویل می‌دهند، گفت: تمام فاز‌ها برای شروع کار یک برنامه مهندسی دارد که معمولا ۴ یا ۵ ماه طول می‌کشد، بعد از آن مرحله FEED انجام می‌شود که ۹ ماه طول می‌کشد؛ بنابراین چیزی حدود ۱۳ الی ۱۴ ماه طول می‌کشد تا مراحل اولیه صورت پذیرد. یک تغییر بزرگی ۵۰ سال شده است که در دنیا رخ داده است، اما در ایران این اتفاق نیفتاده و آن ایت است که شرکت‌ها همه کار را خودشان انجام نمی‌دهند بلکه قسمت‌های مختلف کار را بصورت تخصصی به شرکت‌های مختلف می‌دهند و خودشان در نهایت کار را تحویل گرفته و آن را سرجمع می‌کنند. وقتی شرکت‌های خارجی ایران را ر‌ها کردند و رفتند، بنا بر دستور مقام معظم رهبری فرمودند خودتان بروید و این‌ها را بسازید و کار را با ظرفیت داخلی شروع کنید. قرارگاه خاتم قبلا کار حفاری نکرده بود، پالایشگاه نزده بود، این‌ها وقتی وارد کار شدند یک جو ناباوری در وزارت نفت وجود داشت که این کار‌ها را فقط خارجی‌ها می‌توانند انجام بدهند؛ بنابراین فرآیند رسیدن به خود قرارداد طولانی شد. از سوی دیگر نقشه‌ها را که ایرانی‌ها بدست آورده بودند را قبول نداشتند و گفتند بدهید خارجی‌ها آن را تایید کنند. این فرآیند علاوه بر گران بودن، کار را طولانی کرد.
معاون مهندسی و ساخت داخل وزارت نفت دولت دهم افزود: در یک پالایشگاه چند جای کلیدی وجود دارد، که مربوط به تجهیزات دوار است. این تجهیزات در دنیا فقط ۵ سازنده دارند. وقتی شرکت‌های داخلی به این مرحله رسیدند، این تجهیزات را سفارش خارجی دادند، خارجی‌ها پول را گرفتند، اما آن‌ها را بخاطر کارشکنی دیر تحویل دادند. در فاز ۲ و ۳ وقتی کمپرسور به ۴۰ کیلومتری عسلویه رسید، آمریکایی‌ها آن‌را توسط نیروی دریایی و هوایی‌شان گرفتند و آن‌را به جبل علی بردند و روی آن نیروی نظامی قراردادند و اوباما هم مصاحبه کرد ما هر چیزی در هر جای دنیا اگر تشخیص دهیم خلاف منافع ماست، جلوی آن را می‌گیریم. در این شرایط شرکت‌های داخلی ما کار می‌کردند.

وی با اشاره به هزینه‌هایی که در دوران تحریم دادیم گفت: این هزینه ملی برای استقلال کشور است، هزینه ملی برای خودکفایی و ندادن امتیاز به خارجی‌هاست، وگرنه ما هم اگر می‌خواستیم مثل عرب‌ها یک کار ۵ میلیاردی را به ۱۲ میلیارد بدهیم به خارجی‌ها معلوم است که همه می‌آمدند، اما ملت ما مستقل است.

ابراهیمی اصل با اشاره به بدقولی‌های وزارت نفت گفت: فراموش نکنیم که وزارت نفت هم پول نداشت بدهد، در حال حاضر هم به کلی از این پیمانکاران بدهکار است، به سازندگان این تجهیزات ۵ میلیارد دلار بدهکار است، به قرارگاه خاتم بدهکار است، به پتروپارس بدهکار است. پس شرکتی که تا حالا چنین کاری نکرده است، کاری که پیچیدگی‌های بسیاری هم دارد، به میدان آمده است، کار را پیش برده است، طراحی و اجرا کرده است، کارشکنی کرده‌اند، پول به موقع نداده‌اند، کار دیرتر تحویل داده شده است.

وی با اشاره به ویدئوی منتشر شده آقای زنگنه در فضای مجازی گفت: آقای زنگنه در آن نوار نگفت من سال ۷۹ با توتال قرارداد بستم، توتال در ۴ سالی که وزیر بودم کار را انجام نداد، در دوره بعدی هم دو تا از معاونین من سر کار بودند، اما بازهم توتال کار را انجام نداده است. آقای میرکاظمی که سرکار آمد، مشاهده کرد در نوار مرزی طی قراردادهایی که بسته شده است هیچ پیشرفتی صورت نگرفته است، یعنی ۸ سال قرارداد توتال پیشرفت صفر درصد بود. این صفر درصد را باید با ۸ سال کار پتروپارس در فازهای ۶، ۷، ۸، ۱۲ و ۱۹ مقایسه کنیم. این ۸ سال را باید با کار قرارگاه خاتم در فازهای ۱۳، ۱۵، ۱۶، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ مقایسه کنیم. این ۸ سال را باید با کار سازمان گسترش در فازهای ۹، ۱۰، ۱۷، ۱۸، ۲۰ و ۲۱ مقایسه کنیم. بله در ساخت داخل سازندگان ما هم زمان بیشتری می‌خواهند، چرا که مانند شرکت‌هایی که ۵۰ سال است در این حوزه فعال است فرق می‌کنند. آقای زنگنه نیرو و ساخت داخل را در آن ویدئو تخریب کرد و برای توتال فرش قرمز پهن کرد. همین توتال ۱۶ سال ما را سرکار گذاشت و دوباره هم ما را سرکار خواهد گذاشت.

ابراهیمی اصل در ادامه افزود: الان پتروپارس فاز ۱۲ و ۱۹ را به اتمام رسانده است و بیکار است، اگر به او تحویل می‌دادند، انجام می‌داد. امروز پتروپارس در حال تعدیل کردن نیروهایش است. ما می‌توانستیم ظرف این ۴ سال ۲ میلیارد دلار را از طریق انتشار اوراق مشارکت یا وام بدست بیاوریم. کار سختی نیست.

معاون مهندسی و ساخت داخل وزارت نفت دولت دهم با اشاره به سابقه بد توتال و نداشتن اهلیت در تحویل کار، گفت: این شرکت ۶۰ میلیون دلار رشوه به کسی داده که الان در زندان است و خودش ۳۹۴ میلیون دلار برای این رشوه دادن محکوم شده است. بدترین تکنولوژی را در فازهای ۲ و ۳ ارائه کرده است که بعدا در سایر فاز‌ها هم استفاده کردیم و باعث شده روزی ۱۲. ۵ میلیون متر مکعب گاز در عسلویه می‌سوزد و آن جا را به جهنم تبدیل کرده است در حالیکه آن روز تکنولوژی بهتری را در اختیار داشت و به قطر داد، اما در ایران به کار نبرد. بله آوردن توتال به ایران اشتغال ایجاد می‌کند، به ازای هر ۱ میلیارد دلار ۵۰ هزار فرصت شغلی برای فرانسوی‌ها تعریف می‌کند و اشتغال ما را نابود می‌کند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه با روی کار آمدن دولت یازدهم شرکت پتروپارس از میدان گازی اخراج شد، علت این امر چه بود و در این سال‌ها آیا پروژه خوابیده بود، گفت: پتروپارس داشت کارش را انجام می‌داد که به او دستور دادند کار را ر‌ها کن که خارجی‌ها می‌آیند کار را تحویل بگیرند. همان سال اول کار را نگهداشتند و گفتند خارجی‌ها خواهند آمد و ۴ سال کار کشور را معطل نگهداشتند و قطر در حال بهره‌برداری از میدان بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۹
چرانمایندگان درمورد قراردادتوتال وقراردادهای مشابه ورود پیدانمی کنندوجلوان رانمی گیرند
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار