رئیس دبیرخانه کمیسیون فعالیتهای تبلیغی ترویجی قرآنی با بیان اینکه بعد از سال ۹۰ که رهبری مطالبه ۱۰ میلیون حافظ قرآن کردند هیج حمایت خاص و ویژهای نشد، گفت: با این روند به یک میلیون حافظ قرآن هم نمیرسیم.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ محمد مهدی عزیززاده رئیس دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی در برنامه تلویزیونی «رصد» شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم گفت: ۶ سال از مطالبه رهبر معظم انقلاب میگذرد، اما اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه هر نهادی بنا بر وظایف و احساس مسئولیت اقدام به برنامه ریزی برای تربیت حافظ قرآن کرده است، افزود: هیچ نهادی آمار دقیق و رسمی در حوزه حفظ ندارد در حالی که انتظار میرفت بعد از گذشت ۶ سال تعداد حافظان تربیت شده مشخص میشد.
عزیزاده با اشاره به اینکه بعد از سال ۹۰ که رهبری آن مطالبه را کردند هیج حمایت خاص و ویژهای نشد، تصریح کرد: در سالهای اخیر نه تنها حمایتی نشده بلکه مبلغ بودجه نسبت به سالهای قبل تغییر چندان خوبی نداشته و حتی در برخی سالها این بودجه محقق و تخصیص نیافته است بنابراین تا قرارگاه مرکزی ایجاد نشود حرکتی رو به پیش نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب با این روند نه تنها ۱۰ میلیون بلکه حتی ۱ میلیون که ایشان در سال ۶۸ فرمودند: امکان پذیر نیست، گفت: حفظ قرآن هنوز یک موضوع رایج در کشور نشده است، مردم اعتقاد جدی به قرآن دارند، اما هنوز فرهنگ حفظ در بین مردم جا نیفتاده و برای آنها تبیین نشده است حتی تنوع روشها به تناسب سلایق جوانان نیست.
عزیززاده با اشاره به اینکه هماکنون دو آزمون حفظ معتبر در کشور برگزار میشود، خاطر نشان کرد: آزمون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حافظان توسط سازمان سنجش و اوقاف، ۱۹ سال است که برگزار میشود که در این مدت در مجموع یک هزار و ۹۳۳ نفر شرکت کردند. همچنین آزمون اعطای مدرک به حافظان توسط سازمان دارالقرآن از سال ۸۵ طراحی و اجرایی شد که در مدت ۱۱ سال ۱۷ هزار ۹۶۲ نفر در رشته حفظ کل قرآن نامنویسی کردند.
وی گفت: با نگاهی به این آمارها میتوان ادعا کرد که آمارها همپوشانی دارد و شاید در مجموع تعداد حافظان قرآن در کشورمان ۲۰ هزار نفر باشد.
رئیس دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی به لزوم راه اندازی سامانه جامع قرآنیان اشاره کرد و افزود: سامانه جامع قرآنی کشور چند سال است که توسط ارشاد در حال تدوین است، اما هنوز نهایی و اجرایی نشده و باید از مسئولان ارشاد روند این سامانه را جویا شد چرا که با راهاندازی این سامانه دیگه تداخل و همپوشانی در ارائه آمارها در رابطه با تعداد حافظان قرآن نخواهیم داشت.
عزیززاده با بیان اینکه شورای توسعه باید وظایف دستگاهها را تبیین کند، گفت: در درجه اول باید موضوع حفظ را در فرهنگ مردم وارد کنیم. در سیستم آموزشی باید حفظ گنجانده شود، بانک اطلاعاتی ایجاد شده و راهکار کلان و حفظ را ساماندهی کنیم؛ بر اساس طرح ملی حفظ تا چشمانداز ۱۴۰۴ باید ۳. ۵ میلیون حافظ داشته باشیم که امیدوارم با برنامهریزی بتوانیم به این تعداد حافظ قرآن برسیم.