رئیس سازمان میراثفرهنگی گفت: میتوان در سال ۹۶ با تمرکز بر روستاها نزدیک به ۱۴۰ هزار شغل در حوزه گردشگری و صنایعدستی ایجاد کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهرا احمدیپور با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب سال ۹۶ را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید و اشتغال» نامگذاری کردند، اظهار داشت: سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فرصتهایی را که از طریق گردشگری و توسعه صنایعدستی میتواند به اشتغال منجر شود و میزان اشتغالی را که از این منظر تولید میشود، شناسایی و احصا کرده است. بهمنظور تحقق این هدف، تعداد ۵۰۰ روستا در طرح ضربتی تولید و اشتغال شناسایی شدند و بهصورت پایلوت این طرح در ۷۸ روستا بهاجرا درآمد تا بتوان بهکمک نتایج حاصل از آن، اشکالات طرح را برطرف کرد.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، با اشاره به اینکه سهم استان کردستان از این روستاها سه روستا بوده است، گفت: پس از ارزیابی اولیه، فعال شدن این استانها و مشخص شدن اشکالات اولیه، فاز بعدی این طرح اجرا میشود.
معاون رئیسجمهوری تأکید کرد: امسال تمرکز جدی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بر آن است که از طریق گردشگری و صنایعدستی، اشتغال پایدار ایجاد کند. پیشبینی میشود که امسال در حوزه گردشگری حدود ۷۰ هزار و در حوزه صنایعدستی حدود ۶۵ تا ۷۰ هزار شغل پایدار در این حوزهها ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه جهتگیری و تمرکز اصلی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در این طرح بر روی روستاهاست افزود: روستاها عمدتاً در سالهای اخیر از نیروی جوان خالی شدند و این مهاجرت که از روستاها به حاشیه شهرها صورت میپذیرد باعث بروز مشکلات جدی در شهرها میشود. از طرف دیگر، تخلیه شدن روستاها باعث میشود که بهمرور زمان امکان زیست در روستاها از بین برود، درصورتیکه بهلحاظ سنتی، امکاناتی در روستاها وجود دارد که میتوانند جزو جذابیتهای گردشگری کشور باشند.
احمدیپور در سفرش به استان کردستان و در حاشیه بازدید از عمارت خسروآباد تصریح کرد: سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در استان کردستان بهصورت خاص بر روی سه روستا تمرکز کرده و این طرح در آینده به سایر روستاهای این استان نیز تسری پیدا خواهد کرد.
وی افزود: استان کردستان بهعنوان استانی مرزی که جذابیتهای منحصربهفرد دارد و میتواند فرصتهای خوبی در حوزه گردشگری ایجاد کند، مورد توجه سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است و تمرکز اصلی این سازمان در سال ۹۶ بر این است که از طریق گردشگری و صنایعدستی در چهار استان غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام و همدان اشتغال پایدار ایجاد کند.