سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا با بیان اینکه حداکثر کالایی که در سال ۹۵ به صورت قاچاق وارد کشور شده کمی بیشتر از ۳۰ درصد از مبادی اصلی بوده است گفت: این میزان حدود ۴ میلیارد دلار است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا با اشاره به اینکه ۲۴ روش علمی برای برآرود اقتصاد پنهان در دنیا وجود دارد، گفت: اقتصاد پنهان اقتصادی است که آمار آن در هیچ جایی ثبت نمیشود، ولی در حقیقت وجود دارد.
وی افزود: دقیقترین روشهای ارزیابی اقتصاد پنهان در دنیا که ضریب خطای کمی هم دارد روش برآورد بین عرضه و تقاضا است، که این امر در دستگاههای مختلف از جمله در بانک مرکزی و مرکز آمار و ... دائما درحال رصد است.
خورشیدی با بیان اینکه این ستاد در سنوات گذشته تلاش کرده تا حجم قاچاق در کشور را برآورد کند گفت: حجم کل این اقتصاد پنهان براساس برآوردهای دقیقی که صورت گرفته است رقم ۱۲. ۶ میلیارد دلار در سال ۹۵ بوده است، که این رقم بسیار بزرگی است و به معنای وجود وفور یک چنین اقلام قاچاقی در جای جای کشور است.
به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا دولت یازدهم با مجموعه اقداماتی که انجام داده توانسته روند ورود اقلام قاچاق به کشور را کند کند.
وی با بیان اینکه بررسی اقلام در این ستاد به صورت کالا به کالا است، از ۱۸ گروه کالایی اساسی قاچاق به کشور خبر داد و افزود: آمارهای این ۱۸ کالا بسیار دقیق است و آمار این کالا را به صورت دقیق پایش میکنیم.
خورشیدی با انتقاد از روش تفاضل صادارت اقلام سایر کشورها با واردات کشور مقصد به عنوان شیوهای نامناسب برای ارزیابی میزان حجم قاچاق کالا به کشور گفت: در مجموع معافیتهای قانونی برای واردات کالا به کشور، ما به عدد ۹ میلیارد دلار میرسیم که از این میزان باید ۲ میلیارد دلارش به صورت قانونی وارد و ۷ میلیارد دلار مابقی به صورت معافیتی وارد کشور میشود که در هیچ جایی هم ثبت نمیشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد حجم اقلام قاچاق فعلی به کشور نتیجه سوء استفاده از همین رویهها است، گفت: برآورد حجم اقلام قاچاق به کشور سناریو محور است، متاسفانه گمرک در سال ۹۴ براساس مدلی که از سوی آقای عبدالملکی به عنوان روشی دقیق برای ارزیابی میزان قاچاق کالا به کشور مطرح میشود به حجم ۷ میلیارد دلار اقلام قاچاق به کشور رسید درحالی که حجم واقعی واردات کالای قاچاق به کشور ۱۵ میلیارد دلار بوده است. به گفته خورشیدی ستاد روی نظرات کارشناسی و اطلاعات موجود برآورد دقیقی دارد و بر اساس اطلاعات دقیق، در نظر گرفتن همه متغیرها و مداخلات مختلف به عدد دقیق ۱۲. ۶ میلیارد دلار رسیده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالابا بیان اینکه حداکثر کالایی که در سال ۹۵ به صورت قاچاق وارد کشور شده کمی بیشتر از ۳۰ درصد از مبادی اصلی بوده است گفت: این میزان حدود ۴ میلیارد دلار است و مابقی اقلام قاچاق از سایر مبادی، خلاهای مرزی، کوله بری، ته لنجی، تجارت چمدانی و ... وارد کشور شده است. وی افزود: امروز قاچاق ته لنجی سازمان یافته است که بنام کوله بر و به کام قاچاقچی دانه درشت تمام میشود.