آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۲۹۷۴
شبکه نبأ:

ولیعهد عربستان از ترس کودتا ساختار ارتش را تغییر می‌دهد

ولی‌عهد عربستان سعودی که اکنون تن‌ها رئیس گارد ملی را که پسر پادشاه سابق کشور است، در فهرست رقبایش در مسیر رسیدن به پادشاهی می‌بیند، می‌خواهد به بهانه اصلاح ساختار ارتش، گارد ملی را منحل و نیروهایش را در ارتش ادغام کند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، در شرایطی که هنوز همه انظار به مسئله کودتای «محمد بن سلمان» علیه «محمد بن نایف» پسرعمویش دوخته شده، اطلاعاتی منتشر می‌شود که بیانگر قصد، ولی عهد جدید برای دور کرده شاهزاده متعب بن عبدالله از ریاست گارد ملی عربستان به منظور رسیدن راحت به تحت پادشاهی است.

پایگاه خبری شبکه «نبأ» با انتشار یادداشتی در این‌باره نوشت: تحلیل‌های زیادی درباره کودتای محمد بن سلمان علیه محمد بن نایف نوشته است و گفته می‌شود وی برای اینکه شاهد کودتایی علیه خود نباشد، باید توازن قوا در داخل خاندان حاکم را برهم زند و گارد ملی را تحت کنترل وزارت دفاع یا سرویس امنیتی جدیدی قرار دهد و از این راه بر ۸۰ درصد نیروهای وزارت کشور سیطره یابد.

گارد ملی از سال ۱۹۶۲ تحت نفوذ عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه سابق عربستان که در آن زمان تن‌ها یک شاهزاده بود، قرار داشت و در این دوره، این گارد دوره‌ای طلایی داشت و از یگانهای مبارز و داوطلب قبایل به یک نهاد نظامی دارای نفوذ بالا تبدیل شد.

تحلیل‌گران نیز به همین دلیل بر این باورند که دوستی فرماندهان و اعضای این گارد با شاهزاده متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز بیسیار زیاد است و این امر یک مانع در سر راه محمد به نایف به شمار می‌رود و وی به راحتی نمی‌تواند رئیس این گارد را مانند محمد بن نایف کنار بزند.

«دیوید هرست» نویسنده و تحلیل‌گر انگلیسی طی گزارشی در این‌باره می‌نویسد: اصلاح ساختار ارتش عربستان، مسئله‌ای است که پسر سلمان تلاش خواهد کرد از آن به نفع خود و علیه گارد ملی استفاده کند. در همین راستا از مطالبات موجود مبنی بر تغییر ساختار نهاد دفاعی کشور برای ادغام کردن نیروهای گارد ملی در نیروی زمینی ارتش به ریاست «فهد بن ترکی آل سعود» که به شخص او نزدیک است، استفاده خواهد کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار