اهالی محل که با تعجب به بستههای گوشت چرخ کرده فاسدی که در حال انتقال به سردخانه دامپزشکی بود نگاه میکردند، میگفتند که شبها صف انتظار طولانی برای غذای این کبابی تشکیل میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، گشت مشترک تعزیرات حکومتی روز چهارشنبه به همراه نمایندگان دستگاههای نظارتی، براساس شکایت یکی از شهروندان از کبابی مشهوری در شرق تهران، پس از بازرسی از این واحد صنفی متوجه تخلفات صنفی و بهداشتی متعددی شد.
کیسههای پلاستیکی ٥٠ کیلویی حاوی گوشتهای چرخ کردهای که انتهای آن خونابه جمع شده بود و برخی قسمتهای روی آن گوشتها سیاه شده بود، جلوی در این کبابی توجه همه را جلب میکرد. کارگران در صدد متفرق کردن جمعیت بودند و با نگرانی سعی داشتند که هرچه سریعتر کار انتقال گوشتها به ماشین دامپزشکی را انجام دهند. یکی از اهالی محل به خبرنگار ایرنا گفت: هر شب مردم مدت زمانی طولانی برای گرفتن غذا در صف میایستند.
وی با ابراز تاسف گفت: چطور میتوانند از اعتماد مردم سوء استفاده کنند و اینطور سلامت مردم را به خطر بیاندازند. اگر در منزل نان و پنیر خورده شود بهتر است تا از رستوران هایی که اینطور با جان مردم بازی میکنند، غذا تهیه شود.
یکی دیگر از اهالی محل گفت: چند کبابی در این خیابان وجود دارد، اما این کبابی مشتریان زیادی از نقاط مختلف تهران دارد و همیشه شلوغ است؛ ما فقط یک بار از آن غذا گرفتیم که به دلیل بوی چربی و خام بودن کباب ها، کیفیت مطلوبی نداشت.
بر اساس این گزارش در بازدید از این کبابی، کاظم علی زاده نماینده دامپزشکی گفت: سردخانه این واحد صنفی غیراستاندارد است و شرایط لازم برای نگهداری گوشت را ندارد و تغییر رنگ گوشت نشان میدهد که این گوشتها فاسد است.
وی یادآور شد: واحدهای صنفی نباید گوشت چرخ کرده را بیش از ٢ روز نگهداری کنند.
علی زاده با بیان اینکه از ظاهر این گوشتها مشخص است که فاسد شده و قابل استفاده نیست، افزود: همه گوشتهای این واحد صنفی ضبط میشود و برای بررسی دقیقتر نمونه این گوشت به آزمایشگاه داده میشود.
این کارشناس دامپزشکی با تاکید بر اینکه در زمینه سلامت و امنیت مردم هیچگونه چشم پوشی نداریم، اظهار کرد: همه این گوشتها معدوم خواهد شد، اما تا زمان دریافت نتیجه آزمایش به صورت امانت در سردخانه نگهداری میشود.
ابوالفضل پولادوند کارشناس بهداشت نیز درباره بهداشت محیط این کبابی ابراز تاسف کرد و گفت: در این واحد صنفی حداقلهای موازین بهداشتی هم رعایت نشده است، کارگران کارت بهداشت ندارند، این درحالی است که همه افراد شاغل در مشاغلی که با سلامت مردم در ارتباط هستند از جمله اغذیه فروشیها برای فعالیت باید کارت بهداشت داشته باشند.
وی گفت: یخچال این کبابی کاملا غیربهداشتی است به طوری که گوشتهای مانده در جداره این یخچال باعث بوی تعفن شده است و آلودگیهای میکروبی بسیار است.
بهمن حسن بیگی رئیس گشتهای ویژه تعزیرات تهران هم پس از بازدید از این کبابی و انتقال گوشتها گفت: براساس قانون، نگهداری گوشت به صورت چرخ کرده در کبابیها و رستورانها غیرقانونی است و باید در زمان طبخ چرخ شود.
وی ادامه داد: اگر آلودگی میکروبی این ٢ تن گوشت کشف شده در آزمایشگاه اثبات شود، پرونده واحد صنفی به دادسرای جرائم پشودزشکی ارسال خواهد شد و اگر آلودگی میکروبی اثبات نشود به علت نگهداری گوشت چرخ کرده پروندهای تشکیل و به یکی از شعب اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران ارسال میشود.
حسن بیگی اضافه کرد: این واحد صنفی باتوجه به شرایط بحرانی ظرف مدت ٤٨ ساعت توسط وزارت بهداشت و درمان پلمب میشود.
رئیس گشتهای ویژه تعزیرات تهران یادآور شد: شهروندان میتوانند از طریق سامانه ١٣٥ سازمان تعزیرات حکومتی و یا سامانه ١٢٤ سازمان صنعت، معدن و تجارت تخلفات را برای رسیدگی اعلام کنند تا گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی به همراه دستگاههای نظارتی در اسرع وقت و به صورت سرزده به تخلفات و شکایات رسیدگی شود.
بر اساس این گزارش در پایان این بازرسی همچنین حدود صد کیلوگرم انواع گوشت از قبیل: شیشلیک، فیله مرغ، بال مرغ و گوشت چرخ کرده با حضور نماینده سازمان دامپزشکی معدوم شد.