عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) گفت: منظور من این است که نوع نگاه ما به قضایا میتواند آمار را تغییر دهد و بخش مهمی از تغییر آمارها به واسطه مسائل سیاسی است. ارائه نشدنش به دلیل مسائلی است که زمینه را برای ارائه آمار مناسب نمیبینند.
علی اکبر حافظیه اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو درخصوص اینکه چرا بعضی از آمارهای مرکز آمار و بانک مرکزی با تاخیر ارائه میشود، گفت: این موضوع فقط درمورد بانک مرکزی نیست. با این وجود، از مواردی که برای علت تاخیر در ارائه آمارها میتوان به آن اشاره کرد، موضوع سیاسی و مکانیزمی است که برای آمارها با تفاسیر مختلفی که از آمار میشود برای آن درنظر میگیرند.
وی افزود: برای مثال در زمینه قاچاق که آمار 12.5 میلیارد دلار قاچاق در سال گذشته اعلام میشود و این آمار با سال قبل که 25 میلیارد بوده مقایسه میشود، اگر بررسی شود باید دید که 25 میلیارد برای چه موقعی بوده و بالاترین حدی که برای قاچاق یک زمان بوده چقدر است. ممکن است 6 ماه بعد از اعلام 25 میلیارد عدد کمتری بوده ولی عدد 25 میلیارد اعلام شده و بر اساس آن مقایسه انجام شده است. عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) ادامه داد: این عدد 12.5 میلیارد هم در زمان خاصی و بر اساس یک نوع نگرش در گرفتن آمار قاچاق برای رویکردی که داشتید بدست آوردید.یک مبنا مبدا و مقصد را درنظر میگیرد. ولی مبنایی که دولت فعلی درنظر میگیرد متفاوت است. حافظیه افزود: منظور من این است که نوع نگاه ما به قضایا میتواند آمار را تغییر دهد و بخش مهمی از تغییر آمارها به واسطه مسائل سیاسی است. ارائه نشدنش به دلیل مسائلی است که زمینه را برای ارائه آمار مناسب نمیبینند. ارائه را عقب میاندازند تا زمانی که شرایط را مناسب ببینند و آن را مطرح کنند. اتفاقا در جامعه علمی بحث این است که به مبنای درستی برسیم که در واقع واقعیت را بتوانیم انتقال بدهیم.