
کد خبر:۶۲۴۱۰۳
فراز و فرود فدائیان اسلام در قالب مستند «نواب»
کارگردان مستند «نواب» گفت: این مستند نوعی پرتره است از شهید سید مجتبی میرلوحی که به نواب صفوی معروف است. در آن سعی شده است تا در کنار معرفی شخصیت نواب شروع و پایان فدائیان اسلام و بررسی عملکرد آنها نیز در روایت این مستند گنجانده شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی خانه مستند انقلاب اسلامی سید حسن یوسفی از اتمام تولید مستند «نواب» خبر داد و تصریح کرد: این مستند نوعی پرتره است از شهید سید مجتبی میرلوحی که به نواب صفوی معروف است. در آن سعی شده است تا در کنار معرفی شخصیت نواب شروع و پایان فدائیان اسلام و بررسی عملکرد آنها نیز در روایت این مستند گنجانده شود.
وی ادامه داد: اعدامهای انقلابی فدائیان و نواب نیز از مسائلی است که در این مستند به نمایش گذاشته شده است. سه فقره اعدام انقلابی جمعیت فدائیان اسلام که عبارتند از: اعدام احمد کسروی که در کتابها و جلساتش به فعالیت علیه مذهب میپرداخته و هژیر و رزم آرا دو نخست وزیر پهلوی دوم، از جمله سوژه هایی است که سعی شده در مستند «نواب» به دقت بررسی شود.
این کارگردان مستند اظهار داشت: یکی دیگر از مسائلی که برای اولین بار در مستند «نواب» به نمایش گذاشته شده است نقش مهم شهید نواب صفوی در ملی شدن صنعت نفت است. کشته شدن رزم آرا که از مخالفین مهم ملی شدن صنعت بود باعث شد که کسانی که تلاش میکردند صنعت نفت را به دست بیگانگان بسپرند از مواضع خود عقب نشینی کنند.
این اقدام فدائیان اسلام تاثیر بسزایی در تسهیل روند ملی شدن صنعت نفت گذاشت.
یوسفثی در پایان با اشاره به ابهامات موجود در خصوص کشته شدن رزم آرا اظهار داشت: از دیگر ابهامات تاریخی پیرامون اتفاقات مربوط به فدائیان اسلام شایعه کشته شدن رزم آرا توسط شخص شاه است. برخی معتقدند شاه به خاطر ترس از قدرت پیدا کردن رزم آرا به او تیر خلاص زده است که این مسئله نیز در مستند «نواب» مورد بررسی قرار میگیرد.
مستند «نواب» به کارگردانی سید حسن یوسفی و تهیه کنندگی مهدی مطهر در خانه مستند انقلاب اسلامی تولید شده است و به زودی از شبکههای سیما به نمایش گذاشته خواهد شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.