معاون رئیس جمهور در امور زنان گفت: زنان هنوز در ستاد اقتصاد مقاومتی جایگاهی ندارد در حالیکه این مهم نسخه شفابخش کشور است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در اولین نشست هم اندیشی زنان فعال در عرصههای اقتصادی که صبح امروز (سهشنبه، ۱۰ مرداد ماه) در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجام شده به چالشهایی در شاخصههای توسعه اقتصادی رسیدیم که یکی از این چالشهای توانمندی اقتصادی زنان است لذا باتوجه به پیشرفتهایی که در سایر شاخصها از جمله بهداشت و درمان داشتیم متأسفانه نتوانستیم در این شاخص به نتایج مناسبی برسیم.
وی با بیان اینکه میخواهم پاسخ کسانی را بدهم که میگویند چرا به بحث توانمندسازی اقتصادی و اشتغال زنان پرداخته میشود، اضافه کرد: وضعیت موجود اقتصادی جامعه در سطح کلان خود، در اتخاذ این رویکرد که باید در بحث اقتصادی و اشتغال زنان هم توانمند بشوند، بیتأثیر نبوده است، با توجه به ضرورت مشارکت زنان در معاش خانواده هیچ تردیدی نداریم که اکنون کمتر خانواری وجود دارد که متکی به تک نانآور باشد.
مولاوردی تصریح کرد: ما طی پروژهای مطالبات و انتظارات زنان را بررسی کردیم، اولین مورد مطالبه آنان اشتغال بود طرحهای کارشناسی شدهای در زمینه اشتغال زنان ارائه شده که در نوبت رسیدگی دبیرخانه شورای عالی اشتغال هستند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در آغاز دولت دوازدهم اشتغال پایدار که بخشهایی از آن هم زنان و دختران را در بر خواهد گرفت در دستور کار است و امیدواریم بتوانیم به مطالبات و انتظارات آنان پاسخ دهیم.
وی با بیان این که سال ۹۵ شاهد بهبود بیش از یک درصدی در شاخص فعالیت اقتصادی زنان بودیم، اظهار داشت: در وضعیت اقتصادی کشور این موضوع برای ما خوشایند بود و نیازمند توجه بیشتر و اقدامات مؤثرتری هستیم.
مولاوردی با بیان این که در چارچوب برنامه ششم تعادل جنسیتی را به تصویب رساندیم، ادامه داد: در برنامهای که رئیس جمهور برای دولت دوازدهم ارائه کرد یکی از محورهایش مربوط به مشارکت اقتصادی زنان است و فقط شامل استخدامی دولتی نیست بلکه مجموعهای از اقدامات مفید برای توسعه مشارکت اقتصادی زنان را شامل میشود. نیازمند بهبود فضای کسب و کار و توانمندی اقتصادی زنان هستیم
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان این که به شدت نیازمند بهبود فضای کسب و کار برای زنان هستیم، ادامه داد: در این زمینه با فراکسیون زنان مجلس کارگروهی مشترک تشکیل دادیم، خواستههای زنان مشخص است و باید به سمت عملیاتی کردن آن خواستهها برویم.
مولاوردی با تأکید بر اینکه باید به توانمندی اقتصادی زنان کمک کنیم، گفت: ما در چارچوب عدالت جنسیتی به تعادل و توازن در کار زندگی زنان هم پرداختیم و از این مسئله غفلت نکردیم.
وی تصریح کرد: موانع اجرایی و اعتباری افزایش مرخصی زایمان زنان را بررسی کردیم و پیشنهادهای جایگزینی ارائه دادیم منتظر پاسخ دستگاههای مربوطه در این زمینه هستیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای وضعیت خاص هم مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در این زمینه برنامههای مناسبی در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: یکی از نظریهپردازان توسعه کشور اخیرا اعلام کرد که فرایند رسیدن به توسعه با به کارگیری ظرفیتهای زنان آغاز خواهد شد؛ ما اگر این وضعیت را نداشته باشیم موتور محرکه توسعه روشن نمیشود، البته هنوز مقاومتهایی هم وجود دارد، اما امیدوارم زمانی که به این باور میرسیم، دیر نشده باشد.
مولاوردی در پایان خاطر نشان کرد: هنوز زنان در ستاد اقتصاد مقاومتی جایگاهی ندارد اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد کشور است پس باید مشارکت بیشتر زنان در این مسئله توجه شود.