آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۶۴۴۸
با تصویب مجلس؛

۵ دستگاه کشورموظف به تهیه راهبرد جامع مقابله باتهدیدات آمریکا شدند

مجلس شورای اسلامی پنج دستگاه نظامی، سیاسی و اطلاعاتی کشور را موظف کرد نسبت به تهیه و ارائه راهبرد جامع مقابله با تهدیدات آمریکا علیه ایران اقدام کنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز و پس از تصویب کلیات طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه، وارد بررسی جزئیات این طرح شدند و چند ماده از آن را به تصویب رساندند.

بر این اساس نمایندگان پس از تصویب مواد ۱ و ۲ این طرح که به بیان اهداف و تعاریف خاص این طرح پرداخته است، با تصویب ماده ۳ وزارتخانه‌های امور خارجه، دفاع، اطلاعات و سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران را موظف کردند ظرف مدت ۶ ماه از تصویب این قانون، نسبت به تهیه ارائه و راهبرد جامع مقابله با تهدیدات آمریکا اقدام کنند.

این ماده که با ۱۷۷ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید، به شرح زیر است؛

«وزارت امور خارجه، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی ایران با رعایت سلسله مراتب نیروهای مسلح و هماهنگی شورای عالی امنیت ملی موظفند ظرف مدت ۶ ماه پس از تصویب این قانون، نسبت به تهیه و ارائه برنامه راهبرد جامع مقابله با تهدیدات آمریکا و فعالیت‌های ایذایی این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران، سیاست‌های سلطه‌جویانه، تروریستی و تفرقه‌افکنانه، مداخلات امنیتی و نظامی غیرقانونی در منطقه، حمایت‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا از تروریسم و افراط‌گرایی و سیاست‌های سلطه‌طلبانه دولت آمریکا در سطح منطقه‌ای و جهانی، اقدام و سالانه نسبت به پیشبرد این راهبرد‌ها به مجلس شورای اسلامی گزارش دهند.

این راهبرد باید دربرگیرنده عناصر زیر نیز باشد:

الف) خلاصه‌ای از اهداف، راهبردها، طرح‌ها و ابزارهای کوتاه و بلندمدت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و شناسایی کشورهایی که در تحقق این اهداف با آمریکا همکاری دارند.

ب) ارزیابی ظرفیت و استعداد نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و تحرکات آن‌ها در منطقه

پ) گزارش فعالیت‌های ماجراجویانه، تروریستی و خصمانه آمریکا در منطقه شامل تأمین مالی، ارائه تسلیحات و آموزش به رژیم‌های دیکتاتور سرکوب‌گر منطقه همچون رژیم صهیونیستی

ت) گزارش از میزان قربانیان، خسارات جانی، مالی و معنوی مردم منطقه از قبیل: فلسطین، لبنان، افغانستان، سوریه، عربستان سعودی، بحرین، عراق و یمن ناشی از حمایت نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا از نیرو‌ها و رژیم‌های سرکوب‌گر در اجرای قانون الزام دولت در احقاق حقوق قربانیان نقض حقوق کشور در کشورهای اشغال شده و تحت نفوذ آمریکا.

ث) ارزیابی پشتیبانی و حمایت مالی و تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا از گروه‌های وحشت‌افکن خشونت‌گرا و تروریستی در خاورمیانه از قبیل: داعش، جبهه‌النصره و گروهک منافقین

ج) ارزیابی از میزان قربانیان اقدامات تروریستی در منطقه که با حمایت نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا صورت گرفته است، در اجرای قانون الزام دولت به احقاق حقوق ایرانیان قربانی ترور

چ) دولت و قوه قضائیه موظفند قانون الزام دولت به پیگیری حقوق قربانیان جنگ شیمیایی را به طور خاص در خصوص دولت و شرکت‌های آمریکایی مجهزکننده رژیم بعثی سابق عراق به سلاح شیمیایی اجرا کنند.

تبصره: اقدام و گزارش نیروهای مسلح با رعایت سلسله مراتب فرماندهی کل قوا خواهد بود؛ بخشی از این گزارش می‌تواند محرمانه باشد».
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار