آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۸۴۷۴
عضو انجمن داروسازان ایران عنوان کرد:

تیر خلاص طرح تحول به صنعت داروسازی/ کیفیت داروهای ایرانی مطابق با استاندارد جهان

عضو انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه اجرای طرح تحول سلامت سبب آسیب به صنعت داروسازی شده است، گفت: بخش دولتی بدهی زیادی به صنعت داروسازی داشته و قیمت دارو نیز در کشور واقعی نیست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو،دکتر مهران براهیمی در نشست خبری که در ارتباط با چالش‌های پیش روی صنعت داروسازی برگزار شد، اظهار داشت: صنعت دارو در جهان اهمیت ویژه‌ای از دو بعد اقتصادی و سلامت دارد و در واقع یک صنعت استراتژیک محسوب می‌شود.

وی افزود: قدمت صنعت دارو در ایران ۷۰ ساله بوده که در این میان شرکت‌هایی همچون پارس‌دارو، فعالیت ۵۷ ساله دارند و تلاش شده به کیفیت ارتباط جهانی و توسعه فعالیت‌ها در زمینه دارو توجه شود. 

عضو انجمن داروسازان ایران گفت: صنعت دارویی ایران در دوران دفاع مقدس سربلند و پیروز بود و خوشبختانه توانست نیاز جامعه را تأمین کند. امروز نیز موفقیت‌های زیادی حاصل شده، ولی حمایت‌های دولتی از این صنعت امری ضروری به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت پارس‌دارو با تأکید بر اینکه قیمت دارو در ایران واقعی نیست، گفت: صنعت داروسازی برای ادامه حیات نیاز به حمایت دارد و شرکت‌های داروسازی باید حمایت از آن‌ها بهبود یابد.

براهیمی گفت: جای امیدواری دارد که در دولت دوازدهم آقایان هاشمی و ربیعی به عنوان وزرای بهداشت و تعاون و رفاه اجتماعی انتخاب شدند و باید اقدامات لازم در این دولت جهت حمایت از صنعت دارو صورت گیرد.

عضو انجمن داروسازان ایران به اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: این طرح بسیار بزرگ و خوب بود، ولی معایبی به همراه داشت که به آن توجهی نشد از جمله اینکه صنعت داروسازی را با آسیب همراه کرد.

وی گفت:‌قیمت دارو بدهی بخش دولتی به صنعت داروسازی و عدم توجه به تأمین مالی شرکت‌ها از جمله این معایب بود. 

براهیمی گفت: البته بار قیمت دارو نباید بر روی دوش مردم باشد و بر اساس قانون اساسی مسئولیت هزینه‌ها بر عهده دولت است و با برنامه‌ریزی بیمه‌ها و دولت باید بتوانند این مسئله را مدنظر قرار دهند چرا که بهبود کیفیت، تحقیق و توسعه در زمینه دارو نیازمند حمایت است.

وی در مورد مقایسه داروی ایرانی و خارجی گفت: در اکثر موارد کیفیت داروی ایرانی بهتر از نوع وارداتی است چرا که بسیاری از داروهای وارداتی از کشورهایی ممکن است وارد شود که استاندارد دارویی آن‌ها پایین‌تر از میزان جهانی در ایران باشد که داروهای هندی و چینی از جمله این موارد است. 

وی گفت: البته بخشی از این داروهای چینی و هندی ممکن است تحت لیسانس یک شرکت چندملیتی باشد، ولی به طور کلی داروهای ایرانی کیفیت خوبی دارد و امروزه ۹۷ درصد مصرف داروی کشور از داخل تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت پارس‌دارو با تأکید بر اینکه داروهای ایرانی استاندارد جهانی را دارد، گفت: به داروهای کشور خودمان نمره ۱۷ را می‌دهم که با حمایت‌های لازم دولتی ان‌شاءالله در آینده این رتبه ارتقاء خواهد یافت.

وی به موضوع برجام اشاره کرد و گفت:‌پس از برجام مشکلات صنعت داروسازی هنوز باقی است و با انتخاب ترامپ برخی از زمزمه‌ها در مورد محدودیت‌های دارویی به وجود آمد و این مسئله تا حدودی در ارتباط با شبکه‌های بانکی بی‌تأثیر نبوده است. 

عضو انجمن داروسازان ایران در پاسخ به اینکه شرکت‌هایی همچون پارس‌دارو که محل کارخانه در سطح شهر است چه تمهیداتی در زمینه پساب‌های دارویی در نظر گرفته است، گفت:‌این شرکت تصفیه‌خانه دارویی داشته و سیستم کنترل آنلاین در آن راه‌اندازی شده و محیط زیست مستقیم وضعیت خروجی پساب دارو را در این شرکت کنترل می‌کند

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار