نماینده مردم قم گفت: اگر نمایندهای خواسته معقول و مشروعی داشته باشد که جز وظایف یک وزیر باشد و بتواند آن خواسته را تامین و نیاز مردم را برطرف کند هیچ اشکالی ندارد.
حجت الاسلام مجتبی ذوالنور نماینده مردم قم در مجلس در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به رای نیاوردن حبیب الله بی طرف وزیر پیشنهادی نیرو که برخی علت آن را عدم توجه وی به خواسته های نماینده ها برشمردند، اظهار داشت: نمایندگان حق دارند اگر درباره گزینه ای به این باور رسیدند که به آن رای دهند این کار را انجام دهند و اگر بین خود و خدایشان به این حجت شرعی نرسیدند رای ندهند.
وی افزود: نمایندگان در مجموع بر اثر عوامل متعددی درباره گزینه پیشنهادی وزارت نیرو به نتیجه رای اعتماد نرسیدند که این مسئله علل مختلفی داشت؛ برخی سعی میکنند صرفا عوامل فنی آن را بیان کنند تا بگویند توان و تخصص لازم وجود نداشت، برخی نیز تلاش میکنند علت رای نیاوردن را صرفا سیاسی تلقی کنند.
ذوالنور با بیان اینکه بی طرف به برنامه حل مشکل بحران آب نماینده ها پاسخ قانع کننده و روشنی نمی داد، تصریح کرد: بی طرف این موضوع را به کارشناسیهای بعد موکول میکرد و یا حتی در جلسهای به نمایندگان گفته بود من از همه شما کارشناس تر هستم و به نظر خودم عمل میکنم.
نماینده مردم قم ادامه داد: از سوی دیگر بی طرف در جایی اعلام کرده بود پیش از اینکه بخواهم کاندیداتوری وزارت نیرو را از روحانی بپذیرم از رئیس دولت اصلاحات کسب اجازه کردم، زمانی که این خبر در بین نمایندگان انعکاس پیدا کرد آنها احساس کردند که رای دادن به بی طرف نوعی رای دادن به فتنه است بنابراین یکی از دلایلی که وی رای نیاورد این موضوع بود.
وی در پاسخ به این سوال که مطهری نایب رئیس مجلس رای نیاوردن بی طرف به دلیل اخبار مربوط به کسب اجازه و توصیه خاتمی در این خصوص را بی ارتباطی دانسته است، خاطر نشان کرد: ربط این موضوع با رای ندادن نمایندهها به بی طرف مشخص میشود.
ذوالنور در بخش دیگری سخنانش با اشاره به برخی لابی گریها در طول جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دولت دوازدهم یادآور شد: اگر نمایندهای خواسته معقول و مشروعی داشته باشد که جز وظایف یک وزیر باشد و بتواند آن خواسته را تامین و نیاز مردم را برطرف کند هیچ اشکالی ندارد، در واقع نماینده میتواند محکم بر روی خواسته اش بایستد و بگوید وظیفه ات را انجام ندادهای و اگر به وعده هایت عمل نکنی به تو رای نمیدهم که هیچ اشکالی ندارد، اما زمانی این وعده ها باج خواهی، رانت خواری، نمک گیر کردن وزیر و وعدههای بی جا گرفتن است. ممکن است در حوزه اختیارات وزیر نباشد یا اگر هم باشد اولویتهای وزارت خانه موضوع دیگری باشد و یا استانهای دیگر اولویت بیشتری داشته باشند، اما آنها بخواهند از وزیر یک امتیاز بگیرند و وزیر به ناحق امتیاز بدهد که در آنجا این خواسته ها زیر سوال است.
نماینده مردم قم در پایان خاطر نشان کرد: یکی از تعهدات وزرا حل مشکلات حوزه انتخابیه نمایندگان است چرا که همین حوزهها کشور را تشکیل میدهد؛ آنجایی که خواسته به حق باشد هیچ اشکالی ندارد که نماینده از وزیر قول بگیرد و وزیر نیز قولی بدهد.